reklama

wrzesień 2011

Miniaaaa - jejku coś wiem o obrzękach...mam nogi jak balony...tak źle jeszcze nie było, jakoś dawałam radę...mam wrażenie że mi skóra popęka... nic trzeba się położyć ;)

reklama
mambusia - ja Kochana żadna perfekcyjna pani domu, wręcz przeciwnie, ja i mój mąż obydwoje tacy bałaganiarze jesteśmy że po jednym dniu jak S jest w domu to wygląda jak po tornadzie w Nowym Jorku :zawstydzona/y: a że ja nie lubię z drugiej strony jak jest burdel, i jeszcze mam w domu szajbusa prawie czteroletniego i znam jego zdolności do rozrzucania zabawek gdzie popadnie, to niestety mi przypada rola spacerku po chałupie z miotłą przy dupie :wściekła/y: (ależ się zrymowalo...). Ty mnie nie strasz tym wypadnięciem pępowiny!!!! :szok: wody spoko, jak odejdą to od razu wsiadamy w auto i po godz jesteśmy w szpitalu, ale jak mi nagle zacznie pępowina wypadać z między nóg to mój by chyba na zawał padł!!!! :szok::szok:

hej mamuski!
tak od jakiegos czasu sledze Wasz watek i nic tylko sie nakrecam. W koncu postanowilam cos napisac, choc glupio tak sie wkrecac w zwarte towarzystwo, ale sledzic Was na cichacza to chyba tez nieciekawie.
Nie zazdroszcze Wam upalow, jak u Nas sie pojawily to ledwie gdziekolwiek moglam sie dokulac, no ale temperatura juz spada, a w nocy "poburzowalo" troche to i powietrze sie oswiezylo.
pozdrawiam wszystkie wrzesnioweczki

Dziuba kochana, czytalam ze jak czop odejdzie to nie mozna sie juz kapac w publicznych wodach, bo dziecko nie jest chronione, wiec moze daruj sobie kapanie po cycuchy. Raczej moczenie nozek. No i fajnie ze nastepna bez tego gluta, juz niedlugo wysyp dzieciakow!

a skąd mam mieć pewność że to na pewno czop???? :zawstydzona/y::zawstydzona/y: może po prostu jakieś mega upławy dostałam... to było tak że przez 2dni co chwilę w kibelku bo mega ilość takiej gęstej klejącej glutowatej wydzieliny była na papierze toalet., przezroczysta, może taka lekko biaława. Myślałam ze to upławy bo gdzieś tam czytałam ze pod koniec ciąży to norma, ale po dwóch dniach ustało i nic dalej...

friggia - witaj :) znasz płeć dziecka? po mieście sądzę że mieszkasz gdzieś w Skandynawii...

Wrześniowa, nam w szkole rodzenia mówili, że prawdziwe kolki to tak u 5% dzieci występują. A te wszystkie inne bóle brzuszka to po prostu dziecko dostaje z powodu nietolerancji niektórych pokarmów, które je mama. A przeważnie tak ok 3 tygodnia mamy pozwalają sobie na więcej w diecie. A lekarze idą na łatwiznę i wszystko podpinają pod kolkę. Prawdziwa kolka ponoć trwa ok 3 godzin ciągłego płaczu, przeważnie w dzień. Myślę, że jak będziesz rozsądnie prowadzić swoją dietę to ominą Cię "kolkowe" płacze ;-)
BigChild, gdyby miała urodzić 20 tygodni po pierwszym ruchu to byloby to 4 września- jupi- 10 dni przed terminem :-) Oby się sprawdzilo.

Bebzonik
, super- już niedlugo zobaczycie się z maleństwem. Właśnie, a jak rozpoznać że to czop, a nie obfitsze upławy?

Hej dziewczyny!
Nie było mnie długo bo byliśmy na wyjeździe, ale w końcu już w domu,byliśmy z Bartusiem u rodziców a M w domku przy remoncie.
Okna już wymienione, pomalowane (została tylko nasza sypialnia ale to na koniec)
Ja wróciłam już we wtorek ale jak zobaczyłam ten syf to nie mogłam nie posprzątać. Więc jak tylko M poszedł do pracy to ja za sprzątanie. Tylko okien nie myłam, firanki poprasowane ale M je wieszał. Narobiłam się strasznie,M się wkurzał i już chciał mnie znowu do rodziców odesłać ale jakoś się nie dałam
p.gif
W czwartek pojechaliśmy po Bartka i wróciliśmy już wszyscy. Bardzo mu się podobało nowe łóżko, nie wiedział jak się ma zachować jak wszedł do swojego pokoju i go nie poznał
laugh.gif

Wczoraj w końcu spakowałam torbę, wózek już czeka na Wojtusia.

Już czuję, że się zbliża poród wielkimi krokami,coraz częściej mam skurcze, a dziś brzuch boli mnie jak na @. I coraz słabsza jestem. Ale to też pewnie zasługa upałów.

Już nie mogę się doczekać aż będę miała Wojtusia przy sobie
yes2.gif

A teraz idę kłaść Bartka i może sama się zdrzemnę
p.gif
p.gif

kuźwa no, upał jak cholera a piździawa też normalnie jak w Stanach obecnie, pół prania mi z suszarki pospadało, z balkonu prosto do ogródka w pomidory sąsiada :wściekła/y::wściekła/y: ależ mi sie chce złazić i wchodzić z tego mojego trzeciego piętra tylko po skarpetki, kiecki i ścierki no :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Dziewczyny nie mam pojecia co z tym czopem. Ja to wogole pierworodka wiec wiem tylko to co wyczytalam :)
Co do tego terminu z ruchow to mojej kolezance sprawdzilo sie przy dwojce dzieci. Mnie tez cieszy ten fakt ze moze jednak wczesniej sie rozpakuje :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry