reklama

wrzesień 2011

reklama
sińka weź ze sobą telefon i wszystkie dokumenty i śmiało mykaj na spacer po CH. Nawet jak Cię coś dopadnie na mieście to cię karetka zgarnie z ulicy. Trzeba się odstresować przed wielkim egzaminem.

Bebzonik po co ryzykować, może wystarczy konsultacja telefoniczna. Po co masz się męczyć i denerwować.

Super kolejny wrześniowy dzidziolek na świecie :-)

Sińka skąd biorę siły , sama nie wiem, mam dni gdzie bym wogóle z łóżka nie wychodziła a i takie z powerem :-) A na spacery wieczorami to mnie mąż wyciaga abym się poturlała troszeczkę :-p

Dziś od rana sprzątam , mol mi z szuflady wyleciał i tak się wkurzyłam że wszystko przejrzałam, otwarte wyrzuciłam i wyczyściłam ,w migadłach mi się schowały gady jedne :wściekła/y:kupię dziś raida na mole i powieszę, zobaczę czy wszystkich się pozbyłam. Skąd bierze się to dziadostwo wrrrr !!

Lecę do sklepu . Na 13 mam usg jestem ciekawa ile to moje maleństwo waży :-)

I jak się pięknie dzień zaczyna ;-) Kolejne wrześniowe dzieciątko na świecie!

Tofilesia faktycznie pierworódki najczęściej rodzą po terminie... ale popatrz na mnie- różnie może być :-D Ja urodziłam Wojtusia tak jak moja mama mnie-38tydz i tyle samo ważyłam i mierzyłam- specjalnie szukałam starej książeczki.

Dzisiaj mamy wizytę u pediatry, ciekawe czy mój synuś coś przybrał :-)

Asnecja, a te nieregularne skurcze o których piszesz to miałaś bolesne? Mi ostatnio strasznie brzuch twardnieje i właśnie czuję jakby mnie ktoś opasał paskiem, a później mały zaczyna jeszcze kopać i to tak solidnie, że nawet boli. Ale bolesnego skurcza nie miałam jeszcze wogóle, nawet nie umiem go sobie wyobrazić.

Dziewczęta a czy to prawda, że pierworódki rodzą najczęściej po terminie?:-(

Te skurcze nie były bardzo bolesne...bardziej mnie bolała góra brzucha, pod cyckami. Z tamtąd rozchodził się skurcz na cały brzuch. Sam skurcz nie był bolesny, chociaz trudniej sie oddycha.
Ja w pierwszej ciąży wogóle nie miałam bolesnych skurczy - cały czas właśnie takie mocne twardnienie brzucha. Jak mnie zatrzymali w szpitalu, to miałam to samo. Nie doczekałam bolesnych, bo tętno zaczęło zanikać. Dlatego myślałam właśnie, ze to juz to - byle by były regularne i do szpitala na KTG :)

Ja zaczęłam rodzić 2 tyg. po terminie i niestety slyszałam, ze sie tak czesto zdarza...ale nie koniecznie :)

Paula_zg - GRATULUJE Hani!!!!! :) Czekamy na zdjęcia

Dziś od rana sprzątam , mol mi z szuflady wyleciał i tak się wkurzyłam że wszystko przejrzałam, otwarte wyrzuciłam i wyczyściłam ,w migadłach mi się schowały gady jedne :wściekła/y:kupię dziś raida na mole i powieszę, zobaczę czy wszystkich się pozbyłam. Skąd bierze się to dziadostwo wrrrr !!

Ja ostatnio walczyłam z muszkami owocówkami. Dostałam od teścia 4 gruszki. Zapakowane w reklamówce. Jak ją w domu otworzyłam to wyleciało z niej kilkadziesiąt muszek. Myślałam, że zwariuję. Rozleciały się po całym mieszkaniu. Wszystkie owoce musiała schować do lodówki, bo już się do nich dobierały. Przez kilka dni je wybijałam. Masakra jakaś.

Sińka ja też bym się tak nie przejmowała. Jeżeli nic Ci nie dolega to wydaje mi się, że nie ma co przesadzać i na zakupy możesz się wybrać. Ja też niby czuję się ok, ale mnie męczą bardzo takie wycieczki. Dziś muszę wybrać się do apteki po resztę rzeczy dla maluszka, no i do marketu po wkłady laktacyjne i pampersy.
Apropo pampersów, mam pytanie. Może głupie, ale nurtujące. Powiedzcie mi ile pieluszek dziennie zużywa się przy noworodku? Wiem, że to w dużej mierze zależy od dziecka, ale tak około ile sztuk?

witam brzuchatki
paula gratulacje super że już po wszystkim
sinka ja też niby mam się oszczędzać ale nie przesadzam i na spacery chodzę

wczoraj chyba troche przesadziłam bo najpierw po galerii się włóczyłam a wieczorem z m i psami na długi spacer się wybraliśmy w polowie drogi złapała mnie obustronna kolka brzuch zaczął się napinać i wszystko do dołu ciągnąć a na domiar złego zaczął padać deszcz... ale dałam rade i nadal jestem w dwupaku...
strasznie mi sie dluży.. codziennie myśle ze może to już a tu nic z tego....

Nadrobiłam, ale odpisywać już nie mam siły :zawstydzona/y: Wizyta na 15, więc mam spania jeszcze godzinkę a potem do wanny się przepłukać, wyszykować i wytoczyć z domku

Mi nocka standardowo pobudka co 2-2,5h na siusiu, ból w pachwinie, czasem to się zastanawiam czy stara blizna ok - dziś powiem gin aby sprawdziła. I do tego dziś rano wstałam głucha :eek: raczej słyszę ale trzeba do mnie krzyczeć :-p

Paula gratki maleństwa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry