reklama

wrzesień 2012 ;)

Animka- ja ich używam i według mnie są bardzo dobre, bo są chyba najwilgotniejsze ze wszystkich innych ktore miałam już okazję wypróbować, w sumie staramy się głownie przemywać wodą ale gdy zajdzie potrzeba to własnie je wole bo pupkę ładnie wymyją, a zauważyłam też że np. po tych z pampersa Artura odparzało, a jak był juz odparzony to potęgowały to jeszcze, a te jak na razie bardzo ładne pielęgnują pupcie;-)

Któraś pisała jeszcze o tych " plamkach" na twarzy, moj mały też ma "v" na czole i nad jednym oczkiem, lekarz powiedział żeby sie nie martwic bo do roku-2 znikna. Córeczka mojej kuzynki tez to miała i we wrzesniu roczek skonczyła i już sladu po tym nie ma;-) tak ze nie ma sie chyba czym martwic;-)

reklama
Pocieszacie mnie z tymi plamami... moja też ma między oczkami i na powiekach, że o karku i tyłu głowy nie wspomnę :/

gorgusia u mnie też początki były ciężkie... w szpitalu to i 30 ml z obu piersi cieszyło... :P Kiedyś ściągałam tylko metodą 775533, teraz już radzę sobie bez niej - jest szybciej. :) Staram się co 3h ale naprawdę różnie to bywa... Najczęściej wychodzi mi to co 4h + przerwa 5-6h w nocy.

Merlin_ fajnie, że pamiętacie z Mężem aby gdzieś wyjść, zadbać o siebie i odpocząć :) Ja się na razie raz wyrwałam - przy okazji zakupów umknęliśmy na obiad i kawę :P Muszę pomyśleć o czymś dla ducha... jakaś randka może? :D
Pozdrawiam :)

WITAM:)

Nocki u nas coraz lepsze :) Marcelek daje mi pospać:)w ciągu mojego spania nakarmiłam go dwa razy tylko a dokładnie przed 2 w nocy i przed 6 rano ;)

Musze zakupić na wypłatę leżaczek jakis używany bo smerfuś lezy albo w łóżeczku albo na raczki brany no i jeszcze na kanapie obok mnie i czuja mam ze zaczyna mu sie to podobac :P tzn.jak ma czas czuwania to chciałby na rączki isc a to mi sie nie widzi...na szczęście nie jest tego za duzo i ogólnie odkładany do łóżeczka zasypia sam czy ogólnie też poleży ale sa momenty ze na raczki chce iść także trzeba działać w tą stronę aby nie za bardzo sie przyzwyczaił;)

POLISIA u ans też tylko strupek a tak jest ładniutki pepek :)
CLOUDYNKA tak jak zostało napisane najwazniejsze ze dziecie najedzone :)

U nas za tydzien usg bioderek, i szczepienie. ale chyba je przeloze, bo usg rano a szczepienie wieczorem.... a nie usmiecha mi sie potem w srodku nocy zeby mi maly zaczal plakac... zmienie na inny dzien zeby bylo z rana..
no a w poniedz do gina :-)

czy Wasze dzieci maja potowki? bo moja corcia ma i nie wiem juz co robic :(

Dokladnie tak jak patrysia napisala, nawet niech ma chlodne raczki.

Ja ostatnio przezylasm szok, od lekarza wychodzila babeczka z dzieckiemna oko ok 4-5msc BEZ CZAPECZKI !!! a temperatura w IE ok 12*C. Tutaj wogole dzieci nie dogrzewaja wrecz moge smialo stwierdzic ze ziębią dzieci, i jakos sa zdrowe.

reklama
Dziewczyny a używałyście może chusteczek nawilżających Huggies Pure? Jakie są?

ja używam. używalam pampers sensitive ale te huggies pure są lepsze. trochę grubsze ale lepsze w dotyku i jakoś wydaje mi się że delikatniejsze. jestem z nich zadowolona.

anmika mi też się wydawało że za szybko mu leci bo jak zaczął ssać to się denerwował puszczał a tu tryskało mocno. ale raz ściągnełam i było to samo.
poza tym też mam problem czasem z piersiami. Jaś jest wybredny. czasem wgl nie chce lewej piersi a czasem nie che prawej. lub z jednej ładnie je a przy drugiej się kręci a jeszcze głodny jest. ogólnie to prawie zawsze z dwóch je. opróżni jedną a drugą do połowy to przy następnym karmieniu zaczynam od tej na której kończyłam wcześniej. a jak marudzi nadal próbuje różnych technik karmienia tzn. klasyczna lub na leżąco albo z pod pachy

gorgusia jak masz mało pokarmu to staraj się nawet częściej ściagać.

pauline mój Jaś miał i nie chciałby zejść. mam z wyprawki krem dla dzieci atoperal baby i nim raz dziennie przez 3 dni smarowałam i znikło. tylko nigdy oliwką bo zatyka pory i potówki nie zejdą.

Jaś śpi, B jutro wraca. dziś pospałam do 9.30 ale budził się co 2 godziny w nocy. rano przy karmieniu marudził przy piersi lewej. aż w końcu na leżąco go nakarmiłam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry