reklama

wrzesień 2012 ;)

My na bioderka 22 października, a na szczepienie 24. Dziewczyny pieluszkujecie swoje pociechy dodatkowo tetrową pieluchą, żeby miały szeroko nóżki. My w sumie robiliśmy tak ze Starszakiem i potem jak byliśmy na USG to Pani kazała dalej tak pieluszkować mimo iż żadnych wskazań nie było. A teraz Małego nie pieluszkujemy.

Dziewczyny czy martwić się jak mu oczka trochę ropieją? Wcześniej mu ropiały cały czas i pani doktor zapisała antybiotyk - kropelki Biodacyna. Pomogły i jakiś czas był spokój. A teraz zauważyłam, że łezki mu lecą czasem i dziś miał rarno miał ropę - nie mógł oczu otworzyć. Czy lecieć już do lekarki, czy jeszcze poczekać? Nie chciałabym znów antybiotyku, ale nie chce też dziecka narażać. A położna mi powiedziała, że jak łezki lecą, to może być kanalik zatkany i kazała masować pod oczkami. Coś jeszcze się z tym robi? Sam się odetka?

reklama
anmika przemywaj rumiankiem - u nas pomogło ale przemywałam chyba z tydzień a teraz łezki też czasem lecą ale to ponoć normalne... A czym spinałaś te pieluszki na bokach ? Bo ten doktor to kazał mi spinać takimi agrafkami dla dzieci a one i tak mnie przerażają bo to w końcu agrafka

Cloudynka też stosuję metodę 775544 i więcej ściągam

Gorgusia, Cloudynka powalają mnie wasze ilości ściąganego pokarmu
ja długo ściągałam ledwo 5ml
teraz już nawet dochodzę do 25-30ml i jestem mega zadowolona
nie wiem czy uda się to bardziej rozkręcić

my byliśmy na bioderkach w środę
jutro szczepienia i aż się boję
muszę jechać do pracy ;/ jakieś papiery wypisać

wreszcie udało mi się uspać małą - choć już się wierci i kręci :D może zdążę poprzytulać się z laktatorem :-D:-)

My na bioderka 22 października, a na szczepienie 24. Dziewczyny pieluszkujecie swoje pociechy dodatkowo tetrową pieluchą, żeby miały szeroko nóżki. My w sumie robiliśmy tak ze Starszakiem i potem jak byliśmy na USG to Pani kazała dalej tak pieluszkować mimo iż żadnych wskazań nie było. A teraz Małego nie pieluszkujemy.

Dziewczyny czy martwić się jak mu oczka trochę ropieją? Wcześniej mu ropiały cały czas i pani doktor zapisała antybiotyk - kropelki Biodacyna. Pomogły i jakiś czas był spokój. A teraz zauważyłam, że łezki mu lecą czasem i dziś miał rarno miał ropę - nie mógł oczu otworzyć. Czy lecieć już do lekarki, czy jeszcze poczekać? Nie chciałabym znów antybiotyku, ale nie chce też dziecka narażać. A położna mi powiedziała, że jak łezki lecą, to może być kanalik zatkany i kazała masować pod oczkami. Coś jeszcze się z tym robi? Sam się odetka?

Moj starszy tak mial, przemywaj woda fizjologiczna lub przegotowana, tylko nie rumiankiem bo nie wolno, moze kanaliki pozapychac jeszcze bardziej no i polecam masaze. U nas nic nie pomoglo, skonczylo sie operacja, okazalo sie ze kanalik jest nie wykształcony i trzeba bylo bypass załozyc, teraz jest wszystko ok.

Moj tez mial potowki, zeszly to teraz znow ma na buzi...my uzywamy nadmanganian potasu i tym przemywamy maluszka tak nam doradzila polozna:-)

U mnie jest duzy plus ,że moje dziecko lubi halas. I to najbardziej lubi zasypiac przy glosnej muzyce:szok::-Dfilmie czy glosach najlepiej jak mama rozmawia przez telefon... noce tez mamy lepsze bo spi po 2godzinki:-) ale w dzien malo spi, widac,że jest zmeczony oczka zamyka nawet sie go polula i zasnie ale albo spi niespokojnie albo drzemie 20/30min, na spacerze spi i czesto tez w godzinach 18/19 a tak sie "meczy"

Teraz wlasnie dostal cyca, 60ml mm, 30ml mojego sciagnietego i dalej cyca szuka:szok::-D dalam mu wode z glukoza i poki co spokoj...wkoncu:-D zakupilam lezaczek-bujaczek i tam sobie lezakuje ale te wibracje cos nie dzialaja na niego napewno usypiajaco:-D

Dziewczyny a to dobrze,jak dziecko puszcza duzo gazow? moj normalnie pierdzi i pierdzi przy karmieniu ale nie zawsze jest kupka

A my ciagle meczymy sie z zatkanym noskiem az mi szkoda mojego szkraba, najgorzej jest w nocy i rano az burczy, sol, kropelki i aspiratorek codziennie kilka razy ida w ruch ale mu normalnie stoi gdzies tam w gardle...masakra

RiSia zakupilam pas, wlasnie przyszedl nie wiem czy nie zamowilam za duzego, bo zapinam dalej niz ten rzep zreszta nie wiem jak mam sie mocno sciskac:-)czekam jeszcze na te hula hop dzis ma przyjsc:-)

ja starszaka tak pieluchowalam szeroko, ale to tylko z zalecenia lekarza. teraz nic nie robie z Mackiem.
anmika przemywaj rumiankiem - u nas pomogło ale przemywałam chyba z tydzień a teraz łezki też czasem lecą ale to ponoć normalne... A czym spinałaś te pieluszki na bokach ? Bo ten doktor to kazał mi spinać takimi agrafkami dla dzieci a one i tak mnie przerażają bo to w końcu agrafka
ja zakladalam pampersa i na to 2 tetry, poskladane tak jak normalnie sie sklada pieluche. na to spiochy, ktore to trzymaly i nic nie musialam spinac. agrafki sama bym sie bała...

reklama
Merlin ja też niczym tej tetry nie spinałam. Po prostu zwinęłam ją w prostokąt i założyłam na body, pod śpiochy czy kaftanik. Tak że miał między nogami od pasa aż po plecy i ona mu się sama tak trzymała, ale nie pamiętam jak długo to robiliśmy.

Małemu cały czas przemywam oczka solą fizjologiczną, codziennie wieczorem już od 4 tygodni, tylko na początku przemywałam wodą, ale jak zaczęły ropieć to zaczełam właśnie tą solą. A łezki dopiero niedawno zaczęły lecieć. Będę masować i zobaczę co i jak.
Patrysia mówisz, że u Ciebie wszystkie chłopaki tak miały, a jak długo? Kiedy mam zacząć się martwić i coś więcej z tym roibć?
Też słyszałam, że rumiankiem się nie przemywa dziecku, bo uczula.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry