reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja juz po obiadku warzywka z patelni były z ryżem.Ale teraz jakos nieciekawie się czuję muli mnie na maksa :eek:.Popijam ciepłą herbatkę z cytrynką może przejdzie:-(.

reklama
CYNICZNA nie wiem do końca bo ja ogólnie to noga w tym ale ciocia sobie bazylie itd zasadziła i mówiła ze zioła potrzebuja dużo słoneczka...

Balkon super sprawa własnie mi mówiła ze fajnie na balkonie;))bo ja też chciałam i nawet miała odnóżki mi dać no ale nie doszło do tego ja ogólnie leniwa do takowych spraw :P

Co do ziol to nie pomoge.

a jaka herbatke popijasz? ja nie popadam w paranoje i pije czarna slaba herbatke, sama, z cytrynka lub sokiem zurawinowym (BO MUSZE ze wzgledu na bakterie w moczu). Gora trzy dziennie. Za to kawy juz nie pije po prostu nie mam ochoty.

Kiszonej kapusty to mi się już nie chce... od czasu, gdy się jej jakieś 2tyg temu najadłam tak, że mnie pół dnia czyściło... W ostateczności, jak nic innego nie wymyślę, to rzeczywiście powędruję do piwnicy po kiszoną kapustę... Lotka, a Ty kiszoną kapustę solisz? Ja wręcz przeciwnie, dodaję cebulkę, jabłko, marchewkę, oliwę i odrobinę cukru hehehehehe, ale jej nie solę. Uważam, że kiszę kapustę już z wystarczającą ilością soli hehehehehe

Nie mam ogórków do mizerii ...

Może marchewka na ostro? Z chrzanem??? Mam chrzan???

Fasolka była w sobotę, sałata w niedzielę... Buraki...??? Z burakami już chyba nie zdążę.... ale takie pieczone buraczki na kolację to by się zjadło, noooooo
tutaj sole ze wzgledu na cebule, jest wtedy bardziej miekka i "zjadliwa" ;)

nagapalma ja juz nie czytam co mozna a co nie bo zdaniem internetu to chyba juz nic. :P Ostatnio jedzac krakersy przypadkiem wyczytalam ze zawieraja cos szkodliwego dla plodu. To jakis obled. Jak masz na cos ochote to to jedz albo pij byleby to nie byl alkohol, serki plesniowe, bardzo tluste rzeczy, surowe mieso np. tatar itp

Ja wyznaję zasadę że jesli mam na coś ochotę to to jem widocznie organizm tego potrzebuje, po porodzie będe musiala ograniczyć wiele pokarmów ze względu na karmienie wiec teraz sobie nie żaluję

Amy ja miałam to samo. Wymiotowanie powietrzem to nic przyjemnego.

Ja jak na razie biorę tylko kwas foliowy.

A mi po miłym weekendzie bez mdłości, poniedziałek zaczął się niestety ich powrotem.

Mnie męczą w nocy i to mnie irytuje bo ja wstaje do synka młodszego(ostatnio czesto)i kurcze wtedy te mdłosci a ja jeszcze do dziecka wstac ;/

Wspłczuję wam tych mdłości ja w pierwszej ciąży nie mialam żadnych teraz też nie mam. Czasami zastanawiam sie czy aby na pewno jestem w ciąży bo nie mam objawów a pierwszą wizytę mam dopiero w środę. Dzisiaj juz nie wytrzymałam tej niepewności i zrobiłam kolejny test i zobaczyłam wyraźne dwie kreski.

Kiszonej kapusty to mi się już nie chce... od czasu, gdy się jej jakieś 2tyg temu najadłam tak, że mnie pół dnia czyściło... W ostateczności, jak nic innego nie wymyślę, to rzeczywiście powędruję do piwnicy po kiszoną kapustę... Lotka, a Ty kiszoną kapustę solisz? Ja wręcz przeciwnie, dodaję cebulkę, jabłko, marchewkę, oliwę i odrobinę cukru hehehehehe, ale jej nie solę. Uważam, że kiszę kapustę już z wystarczającą ilością soli hehehehehe

Nie mam ogórków do mizerii ...

Może marchewka na ostro? Z chrzanem??? Mam chrzan???

Fasolka była w sobotę, sałata w niedzielę... Buraki...??? Z burakami już chyba nie zdążę.... ale takie pieczone buraczki na kolację to by się zjadło, noooooo

Ja kroję w kosteczke kilka ogórków kiszonych i kilka konserwowych do tego dodaje cebulke również pokrojoną w kostkę i zalewam łyżka oliwy z oliwek. Dla mnie pycha

ooo ja, ależ naskrobałyście dzisiaj! fiu fiu

mnie dzisiaj tak bolą cycusie, że szok, normalnie idę i mnie bolą, już nie mówię o dotykaniu! jeszcze z samego rana było "normalnie" a teraz auć.
poza tym lekko mdli, ale u mnie spoko, normalnie kurczaka zrobiłam na szybko i jest super :) ciągnie mnie do takiego zwykłego jedzenia :D mięso, kotlety :D

Gorgusia nooo właśnie też mnie dzisiaj bolą bardziej!
Amy współczuję, ja nie miałam do tej pory spotkania z porcelaną i niech tak zostanie może :) choć parę razy było blisko :D

Patrysia ja biorę syrop na wzmocnienia prenatal jakoś tak, on jest chyba całkiem naturalny, teraz zimą w kółko mnie coś bierze, więc wierzę, że choć troszkę pomaga :) ale witamin jako takich nie...

Cyniczna one w sklepie te zioła są często już "walnięte" z nasion są lepsze, ale można jakoś je ratować te kupne przede wszystkiem lepiej mniej polewać niż więcej, padają głównie z nadmiaru wody, ja jedne to nawet doszłam do ekstremum podlewałam jak zaczynało więdnąć i miałam je naprawdę długo :D a latem na balkon tam i dobrze :)

no i co ja miałam jeszcze napisać... skurcze w nocy w nogę mnie łapią...

reklama
Witam się po weekendzie...
Nie miałam czasu nic poczytać, więc nadrabiać zaległości będę wieczorkiem jak M. pojedzie do pracy... Ja dziś senna jestem jak cholera :/
Z weekendowych nowości to u nas chyba naturalnie zaczęło się odzwyczajanie Młodego od smoczka. 2 noce spał bez i jakoś mu to nie przeszkadzało. Gorzej z drzemką w dzień, bo jest za jasno żeby zasnął spokojnie i koniecznie chce smoczusia.
Do wieczorka :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry