reklama

wrzesień 2012 ;)

Lilijanna skad takie wysokie zasilki???

ja dostaje ok 680zl miesiecznie z gopsu, inie kalkuluje misie isc do pracy bo jakpojde to mi to zabiora a jeszcze nianie do dwojki bym musiala oplacic :szok: chore Panstwo pracowac sie nie kalkuluje

reklama
życzę miłego wieczorku

dolores - ja dzisiaj kupilam, wiec jesli mi się sprawdzą, to mogę odkupić od Ciebie jak dasz atrakcyjną cene hahah

oczywiście oddam w atrakcyjnej cenie :-D

mój też tak ma ;-)

doberek, chociaż czy ja wiem czy taki dobry :confused:
dzwoniła babka u której wynajmowaliśmy mieszkanie w Wawie, że przyszedł rachunek za wodę :baffled: mamy zapłacić 403 pln :angry:
po taki czasie się obudziła :no: a na wyprowadzcce pytałam czy wszystko mamy uregulowane :tak:

wspominałam,ze TZ miał wypadek w pracy i siedzi na L4:confused:

dziś żeby nie wiem co idę po farbę i łeb doprowadzę do porządku :tak:
zastanawiałam się nad zmiana koloru na jakiś czerwony odcień ;-)

wczoraj nabyłam majciochy L-i na opakowaniu pisało mama size :szok:
one są takie wysokie co zakrywają cały brzuch :szok: i niestety muszę przyznać,że wygodne ;-)

dziś na obiad żeberka pieczone+ziemniaczki+ogórek własnej produkcji :happy2:

a jutro wpadają teściowie w odwiedziny :sorry2:

czy Wasze dzieciaczki też tak ściągają sobie skarpetki:confused: junior potrafi obie na raz i non stop muszę mu zakładać :no:
i od 3 dni zamiast piszczeć i krzyczeć to on tak dziwnie charczy-jak mi się uda nagrać to usłyszycie o co mi chodzi :tak: i jemu się te dźwieki bardzo podobają :shocked2:

zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia dla TZ
moja mała jest zdecydowanie nie skarpetkowa
trzebaby jej za uszy wiązać chyba te skarpety

moja nabiera śliny lub mleka jak pije i gulgota :-D:-D:-D

Wróciłam ze spotkania - było w sprawie pracy - na maxa zostałam przepytana :szok: przez 1,5 godziny - normalnie zachrypłam :-p

Moje dziecko miało merga skok rozwojowy :szok: Dziś przespał CAŁĄ NOC :szok: od 24 do 8 rano ciągiem bez żadnej pobudki na jedzenie jestem w szoku :tak: o 6 rano to obudziłam sie i nie wiedziałam co z sobą zrobić czułam sie taka niepotrzebna :-p:sorry2: no bo ostatnie noce to co godzinę sie budził...

Z Babcią siedział sobie i teraz ponoć był bardzo spokojny :-D ufufuf bo juz ise bałam

I teraz UWAGA UWAGA !!!! Krzysztof pełza !!! :-D siedzę sobie teraz Krzysztofa położyłam ba brzuszku i ja patrze a on pełza do mnie :-D jeszcze tak zupełnie nie umiejętnie ale pełza :tak: a wczoraj wieczorem jak sie praktycznie nie obracał tak wczoraj turlał sie jak szalony z brzuszka na plecy i na odwrót :-D
Także te dni wielkiej histerii to chyba był skok rozwojowy :tak:

Idę was nadrabiać !

gratuluję pełzania moja to ledwo na boczki się obraca
&&& za pracę

Ale fajnie dzieciaczki juz pełzają :))moje na plecach :D

to tak jak moja

TZ się potknął o jakąś siatkę i wylądował na kolanach no i 1 ma stłuczone :no: ale przynajmniej będzie w domku cały tydzień ;-)

mój junior nie pełza :no: nie przewraca się z plecków na brzuszek :no:
w czwartek mamy szczepienia to zapytam lekarza :tak:

mam pytanko czy wasze bobasy też tak strasznie chlapią w kąpieli:confused::szok:
junior już nawet jak ma mniej wody to i tak potop na podłodze :szok:
nie płacze , nie marudzi, ale chlapie nóżkami i rączkami niemiłosiernie :no:

MAM WRESZCIE FARBĘ DO WŁOSÓW :-D Jasny bursztyn z Loreala ;-) zobaczymy co z tego wyjdzie :baffled:

moja się też nie przewraca
kopie w kąpieli strasznie
a jak ma grzechotkę to tak nią rąbie - mała ma chyba ADHD :D

Mam pytanie do mamuś cycowych, czy któraś już może ma za sobą przeziębienie???

Trzeci dzień ledwo żyje, mam mega katar, gardło boli jak cholera...

Jak sobie poradzić?? Pani w aptece dała rutinoscorbin 3x1 na dobe + tantum verde na gardło...
Boje się iść do lekarza, bo tam w poczekalni jeszcze jakieś gorsze choróbsko złapię i dopiero będzię.

Dobrze, że dziecię moje wyrozumiałe wczoraj jak poszła spać o 22 to obudziła się tylko na jedzenie o 3 i o 8 i spała do 11.20... tyle dobrego

miód rutinoscorbin imbir
czosnek - to zależy bo zmienia się smak mleka
jest też taki syrop specjalny dla kobiet w ciąży i matek karmiących ale on też z czosnkiem
można też pić wapno
tantum jak najbardziej

bebe no to super

ja się obudziłam chora :zawstydzona/y::-(
tulam
zdrówka

Witajcie:-)
U nas dziś deszczowo za oknem.:-(
Zuzia już zdrowa kaszel i katar przeszedł ale za to starsza teraz chora ehh.
U nas jakoś leci,starsza daje w kość nie słucha się kompletnie nie pozwalam jej długo oglądać bajek a ona podchodzi i sama sobie włącza.
Nie reaguje na nic co do niej mówię,poza tym jak jej nie powiem że ma iść siusiu to nie pójdzie albo pójdzie w ostatniej chwili i zsika sie w majtki,mam wrażenie że ona zawładnęła nami nie mam siły już jestem poprostu bezsilna:-(

Moja Zuzia od 23 spała do 6:30 starsza spała dziś w swoim łóżeczku to się wyspałam nawet.
Miłego dzionka laseczki pózniej Was nadrobie

życzę sił i cierpliwości

O to to!!!
Podpinam się pod prośbę, bo też się nie mogę zdecydować.
Czekam z niecierpliwością na relacje krzesełkowe
ja też
wg mojej mamy nie potrzebujemy krzesełka ;/
a ja chcę takie ze stolikiem, żeby na dłużej starczyło

Hej Hej !
U nas noc spokojna Krzyś znaną o 13 i spał tak do 7 rano zjadł i spał alej do 11 :tak:
Teraz szalał na nowej dużej macie którą dostał od Taty :-D nie umiem wstawiać filmików podpowiedzcie jak to zrobić :confused:
Ja bym jeszcze nie sadzała dziecka w sensie tak samego podpieranego poduszkami jeszcze troszkę jest wcześnie dla całego układu kostnego, ja to sie boję że tym zaszkodzę czy cos,,,, ale jak krzesełko ma kilka poziomów oparcia to pewnie bym spróbowała.

I zdrówka chorującym :tak:

Ps, dziewczyny zastanawiacie sie już nad żłobkami lub nianiami - oczywiście te które wracają do pracy :confused: jestem zielona nie wiem o co pytać na co patrzeć :confused: może stworzymy sobie jakiś temat - kompendium wiedzy na co zwracać uwagę moze nawet jakieś polecane miejsca :confused:
zastanawiam się bardzo intensywnie nad żłobkiem
od września nasze miejsce się nie zmienia 150
niani póki co nie brałam pod uwagę
a prywatny żłobek 950 bez pampersów i wyżywienia
już wolałabym 1000 dawać mojej mamie żeby przyjeżdżała codziennie 50km i pilnowała małej
a ona chce mi na cały tydzień zabierać małą - chyba oszalała
szybciej do pracy nie wrócę

no rece mi opadaja, idziemy znow do lekarza z wynikami poziomu wit d3. bo ja tego nie ogarniam.

heh...praca... pojde jak ja znajde. poki co malz zarabia nawet i 3200zl wiec dajemy rade teraz ale jak maly podrosnie nie bedzie tak fajnie.

ech... plakac sie chce.

milego dnia
tulam
będzie dobrze

Witam;-)
Ehh sił nie mam dzis cały dzień praktycznie poza domem. Jak mnie synuś zobaczył po tak długim czasie to tak się mu micha śmiała i sam nie wiedział co z sobą zrobić hehe.
Co do krzesełka- to na odpowiednim wątku zdanie wyraziłam;-)

Merlin- w tym krzesełku co mi przyszło to jak dam na najniższe oparcie to Artur siedzi/leży tak jak w bujaczku. :tak:
Verita- mój też od początku na podusi tej cienkiej śpi i tez ze względu na to że ulewał
Ayni- hehe no to chłopaki będą miec akie same krzeseła tyle ze ciut inny wzór ale też się nad tym wzorem zastanawiałam.:-)
Merlin- co do niani to moim zdaniem ważne jest po czym jest ( jakie studia, szkoła itp) fajnie jak ma coś pedagogicznego ukończone bo to już daje fajne możliwości. No i sama też zobaczysz jak reaguje na Krzysia. Dla mnie ważne by też było doświadczenie i to czy ma rodzeństwo. Popatrz na stronie niania.pl sama tam byłam zarejestrowana i przez to tez na studiach dzieci bawiłam
Martusia- tulam i sił życze..Oby wszystko się dobrze skończyło i te czarne chmury znikły;-)

Merlin a czemu nie panstwowy? ja znam swietne przedszkole do ktorego sama chodzilam i moj brat takze. ale z racji miejsca zamiezkania Oliwier pewnie juz tam nie bedzie chodzil... chociaz w naszej okolicy zlobkow przedszkol pelno...

Lilijanna a skąd tyle dostajesz z gminy? Co to są za pieniądze, bo wychowawczy to przecież tylko 400zł?

A któraś z Was jeszcze pisała, że po macierzyńskim i urlopie wykorzystuje opiekę a potem wychowawczy. O jaka opiekę chodzi i ona jest w pełni płatna?

no wlasnie a na czym polega to, ze niektórzy maja te 400zł dodatku na wychowawczym?

zarobki męża na całą rodzinę?? czy coś jeszcze?

Lilijanna skad takie wysokie zasilki???

ja dostaje ok 680zl miesiecznie z gopsu, inie kalkuluje misie isc do pracy bo jakpojde to mi to zabiora a jeszcze nianie do dwojki bym musiala oplacic :szok: chore Panstwo pracowac sie nie kalkuluje

U nas gmina daje na dzień dobry 1000,00 PLN. Na dzień dobry, czyli jednorazowo. A potem wychowawczy tak jak wszędzie i coś tam od siebie dorzucają.

FutureMummy - liczą się tylko zarobki męża, Twoje z dniem przejścia na wychowawczy się zerują. Dzieli się na liczbę członków rodziny i nie może przekroczyć kwoty ileś tam. Nie pamiętam kwoty ileś tam niestety. Jeżeli jednak by się okazało, że matka jest na działalności to dochody z działalności się wliczają, zerują się tylko te z etatów i umów cywilnoprawnych.

Merlin a czemu nie panstwowy? ja znam swietne przedszkole do ktorego sama chodzilam i moj brat takze. ale z racji miejsca zamiezkania Oliwier pewnie juz tam nie bedzie chodzil... chociaz w naszej okolicy zlobkow przedszkol pelno...

tak jak pisałam wcześniej my mieszkamy pod warszawą juz całe 3 km od tablicy nie należy do warszawy i nie mogę sie ubiegać o żłobek w mieście tu mamy jeden państwowy budynek jest w okropnym stanie co widać z zewnątrz w środku ponoć podłoga mokra, grzyby, wilgoć i zimno nie oddam tam dziecka bo wiem z opinii rodziny że zabrali dziecko z przedszkola bo zaczęła straszliwie chorować na płuca przenieśli do prywatnego w dobrych warunkach i choroby sie zakończyły

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry