• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta, elleni,joan woda wydaje mi się ciepła ma ale faktycznie spróbujemy dać jeszcze cieplejsza

Ritta no ciekawe jak w wodzie na brzuchu by zareagował, bo tak normalnie to nie chcę leżeć

Witam porannie
My już po cycowaniu i na 8 ze starszym do lekarza, obudził się mi w nocy i mówi że go ucho boli. Nosz jeszcze nam choroby brakowało.

reklama
Witam wieczornie mały sie rozbudza pomału wiec czekam ... Dzis dał czadu do 14 leżałam z nim w lozku na cycku a maz wszystko obrabiał. Wczoraj wieczorem juz traciłam cierpliwość i 2 razy oddałam małego tacie bo bałam sie ze moze odczuwać moje napięcie.a byłam zła bo tatę mi trzymają któryś dzien w szpitalu bez diagnozy , moja babcia próbowała mnie namawiać na prawidłowe jedzenie zeby pokarm był wartościowy, jak jej mowię ze jest bo mały robi ładne kupy, i przybiera to usłyszałam zdziwienie a z czego niby (???) mega zła byłam tez bo zarówno jego prawdziadki jak i mój teściu kazali małemu nam dokazywac i tak wlasnie sie stało wczoraj pol noxh sie biedny męczył !

To mozna az tak długo bez kupy ?? Az zapytam na wizycie jutro - bo idziemy pierwszy raz;)

Rajo u nas tez sie meczy synek przy prawie każdej kupie a o dziwo raczej trzymam dietę prosukty wszysykie wprowadzam pomału 1 dziennie, a z kupami tez rożnie czasem duzo a czasem widać ze puścił tylko baczka.

Maltanka nam polozna podpowiedziała zeby wybudzac małego Po jedzeniu trochę i wyedy jest spokojny bardzo na szczescie. Raz kapalismy jak sam
Sie obudził to był faktycznie wrzask nie z tej ziemi.

A te białe porki na nosku tez mamy i to widać bo dziecko ma naskórek tylko tak nam powiedziała polozna.

Oczywiście zasnelam, mały rozbudził sie koło 5, teraz jeszcze spi wiec ide skorzystać i lecę pod prysznic tym
Bardziej ze jak najprędzej chce go zabrać do lekarza dzis bo jutro męża nie ma juz a my jeszcze autka drugiego dla mnie nie mamy zeby koc wpinać fotelik , dziadek w szpitalu babcia pracuje wiec nie byłoby komu nam pomoc .

Miłego dnia dziewczynki ;*

No i sie obudził wiec dupa z prysznica przed jego pobudka ;) teraz jak poje bedzie express zeby zdarzyć do lekarza dojechać na "spaniu".

Ostatnia edycja:
maltanka spróbować nie zaszkodzi,a pomóc może :tak: my teraz jak nalewamy wodę to kiedy wsadzę rękę to wydaje mi się woda powiedziałabym,że aż gorąca, a Ada taką lubi.

dziewczyny co do kupek to jak mój starszak miał problemy z kupkami w pierwszych miesiącach to pomógł nam syrop duphalac
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
efekt był natychmiastowy
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
w internecie też dużo pozytywnych opinii i kupek w "pieluszkach"
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
może warto spróbować? szkoda żeby dzieciaczki się męczyły

Ostatnia edycja:
U nas przy kąpieli pomogło:
a) większa ilość wody
b) cieplejsza temperatura

Za nami spokojna noc - pobudka o 1 i 5. Teraz znowu karmimy, a ja czekam na swoją kolej :)
W ogóle pochwalę się - wczoraj urodził się mój chrześniak :)

Hej kochane ;*

Marciatko gratuluje ;*

Choco to ci lekarze pomogli.. Heh..

U nas nocki spokojne ;) ale w dzien malego kolki dopadly i sie biedactwo meczy ;/ tylko kropelki pomagaja i lezenie na brzuszku... Na szczescie lubi.. ;)

Wczoraj bylismy u dermatologa z Natusia i pytalam czy moze
Jakis krem na rozstepy... I polecila *tocoredukt forte* smarowac 2 razy dziennie kolistymi ruchami paluszkiem po rozstepie ;) moze ktorejs sie przyda.. Ja mam zamiar sprobowac ;)

Trraz kolezanka na kawke wpadla wiec uciekam ;) buziaki

My mamy jazdy z kolkami dalej i już ledwo żyjemy, nic nie pomaga. zisiaj jeszcze szczepienia i aż się boję skumulowanego wrzasku popołudniu, bo ponoć po rotawirusach niektórzy mają jeden dzień krzyku.
Mały śpi przy dżwiekach jadąego pociągu i tyle spokoju.
Zbieram się, robię butlę na drogę i życzcie mi powodzenia bo naprawdę opadam już z sił.

Jak kupka nie idzie parę dni i dziecko zaczyna to męczyć, to lepiej podać czopek glicerynowy i w ciągu 15 min. będzie zadowolona mama i maluch :-)

Pytanie do dziewczyn, które z kokami się męczą- czy wasze dzieci też ulewają prawie po każdym jedzeniu? bo u nas chyba dwie sprawy się nałożyły...

reklama
Joani nasz Korneli też sie ulewa, pytałam się położnej i tak może być jeżeli dziecko się przejada :P (może to być nawet taka fontanna na kilka centymetrów) i ogólnie dziecko po jedzeniu powinno 20 min poleżeć a wiadomo przy kolkach to się nie da i u naszej się to sprawdza bo jak brała krople to ulewało sie dużo mniej i dużo rzadziej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry