reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

reklama
Jednak wynik nie rozchmurzył ani małopolski ani wielkopolski 😵‍💫 3.10 ng/ml. Pierwszy raz w życiu robiłam i taki zonk. Ale porozmawiałam chwilę z chatem to mnie pocieszył że może o dzień za wczesnie zrobiłam, no być może. Ale jakoś nie potrafię na to liczyć.. tylko z drugiej strony czemu tak mocno czułabym klucia dzień po peaku jak tam by nic się nie działo i owu by nie było 😵‍💫 głupie to wszystko, ale no cóż nadzieja matką głupich.
Ale przynajmniej piknik rodzinny pomimo chmur bez deszczu i udany, dziecko mi powiedziało że fajnie było, tyle wygrać 🥹
Ja mam tak u siebie - pęcherzyki rosną, ale nie pękają. Tak jak napisała @KiedyPytam , dobrze to skorelować z USG, żeby wiedzieć o co chodzi 🥲

Ja dziś byłam na wizycie i jestem załamana bo wiem że z tego cyklu nic z tego nie będzie,chyba za bardzo na mnie ta lamettą nie zadziałała,urósł mi tylko jeden pęcherzyk i to na jajniku który mam nie do końca drożny, niby lekarz mówił że ten zdrowy jajnik może przechwycić pęcherzyk ale jakoś nie bardzo w to wierzę....zrobili mi od razu zastrzyk na pęknięcie,mamy działać teraz przez 3 dni i od środy mam pić duphaston,test mam robić w ostatni dzień miesiaca
Hej, głowa do góry, wystarczy tylko jeden! Trzymam kciuki, żeby on był szczęśliwy 🥹❤️❤️❤️

Ja ostatnio rozmawiałam z lekarka, która będzie nas prowadzić jeżeli będzie konieczność kliniki leczenia niepłodności, poleciła mi nowy Inozytol - Ogestan. 7 dyszek za miesiąc stosowania, 4000 myoinozytolu, mówiła mi, że podobno są jakieś badania o tym, że korzystniej jednak pic sam myoinozytol a nie połączenie myo i d-chiro razem 🫣 jako, że akurat mi się kończył mój prenacaps Ovi to go kupiłam - chyba nigdy nie piłam czegoś tak paskudnego, ale jeśli ma pomóc to chyba już wszystko przełknę 🫣😆

reklama
Cześć dziewczyny 🙂
Miłego dnia dla Was, u nas tak leje 🫣 masakra..
Ja w piątek miałam peak więc wczoraj prawdopodobnie owulacja (w tym miesiącu nie robiłam monitoringu więc pewności nie mam), objawy owulacji też słabe z poprzednim cyklem. Podziałane więc zobaczymy.
Od wczoraj tak fatalnie się czuję.. myślałam, że to może owulację ale chyba jednak mnie coś zbiera 😫 a tyle planów mam na wrzesień, że bardzo mi się to nie podoba 😤

Kiedyś robiłam masę tych testów owulacyjnych i pięknie pokazywały owulację a jednocześnie szłam na USG i owulacji nie było. Sprawdź to może sobie z monitoringiem. Rób testy, idź na monitoring a potem badaj proga. Ja niestety dopiero jak przypilnowałam takiej diagnostyki to dowiedziałam się że nie mam w ogóle owulacji. Choć lekarze szli w zaparte na przykład że jajnik wygląda na poowulacyjny a potem progesteron był 0,1.
Tak, testy mogą pokazać peak ale nie ma pewności, że owulację będzie na 100% ale żeby przy monitoringu się pomylili to już hit 🫢

@Hermeneg teraz pozostaje czekać, trzymam kciuki ❤️

@niecierpliwamatka wszystkiego najlepszego 🥳

Do góry