reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wydrukowałam sobie przykładowy jadłospis na 3 trymestr, tygodniowy.
8 kilogramów weszło na mnie, trzeba ogarnąć.
A mam problem bo albo zjem za duże porcje albo nie jem bo nie mam czasu i zawsze kończy się tak że mnie mdli :sad:
Więc to tak raczej w kwestii informacji dla mnie ''ile'' na talerzu ma się znaleźć a nie żeby stosować punkt w punkt.

reklama
Tak w ramach dnia dziecka? ;)
Moja się nie wpieprza bo wie że jej napyskuję. Czasem dobrze być wrednym pyskatym człowiekiem bo nikt ci w życie z butami nie włazi..
Taaaa, taki prezencik :) też bym chciała tak potrafić powiedzieć co myślę . Ale taka już moja głupia natura że się nie odezwę i że staram się żeby wszyscy wokoło byli zadowoleni i najczęściej słabo na tym wychodzę bo ja nie jestem zadowolona

Co do pogody. Wyszłam w letniej kiecce rano ze psem i nie żebym zmarzła ale kest fajnie rześko. No marzyła mi się taka pogoda. Zaraz dziabnę apap żeby baniak
Czemu koła? Akurat nie lubię tych rejonów.
Ja lubię moje Bemowo.. mieszkam w dość dobrym miejscu komunikacyjne i jednocześnie bardzo zielono jest. Do tego 2 kroki mam dosłownie wszędzie jeśli chodzi o dzieci. 150krokow naliczył mój syn do szkoły, tyle samo miał do przedszkola, przychodnia i kościół po drugiej stronie ulicy.. 2 kroki do hali wola, biedry, rossmana, peppco. Minusem jest stary blok z płyty i starzy sąsiedzi..
Dobra idę na 3 pobranie..
Ja się "wychowałam" u babci na Ciołka. Lasek na Kole. Glinki. Moczydło. Obozowa. Deotymy. Sentyment mam ;) Poza tym nie przepadam za nowym budownictwem a osiedla z lat 60tych dla mnie mają swój niepowtarzalny urok.
Te okolice Bemowa też dobrze znam plus Jelonki przy Tesco. Wawrzyszew. Okolice bliżej lotniska i Klaudyn :)

Wydrukowałam sobie przykładowy jadłospis na 3 trymestr, tygodniowy.
8 kilogramów weszło na mnie, trzeba ogarnąć.
A mam problem bo albo zjem za duże porcje albo nie jem bo nie mam czasu i zawsze kończy się tak że mnie mdli :sad:
Więc to tak raczej w kwestii informacji dla mnie ''ile'' na talerzu ma się znaleźć a nie żeby stosować punkt w punkt.
Chyba też tak zrobię :) bo u mnie 6 na plusie a jeszcze 3 miesiące ...

Taaaa, taki prezencik :) też bym chciała tak potrafić powiedzieć co myślę . Ale taka już moja głupia natura że się nie odezwę i że staram się żeby wszyscy wokoło byli zadowoleni i najczęściej słabo na tym wychodzę bo ja nie jestem zadowolona
Masz tak jak moja matka... bokiem Ci to wyjdzie... zdrowy egoizm jest.... zdrowy :)

Śniadania są do d..y dla mnie. Przy mojej nadkwasocie odpadają jajka sery pomidory kiszonki.... w ogole tyle rzeczy teraz wyrzucilam z diety ze schudne w 3 trymestrze zamiast tyc ;)

Nie rozumiem tych ludzi co każą jeść. Ja nigdy swoim nie kazałam. Najgorzej jak pojechali do mojego teścia. Ten to ma pier...lca na punkcie "trzeba jeść" a co gorsza gotuje obrzydliwie. Np. do zupy doleje pół butli oleju żeby była bardziej treściwa!!

Ja to do 5tej klasy byłam mega niejadek. Tylko chleb z masłem i to kromkę dziubalam pol dnia. Ale potem dostałam okres i zaczęłam jeść i jeść i jeść. I w okresie dojrzewania ,, zabiedzona" to było ostatnie słowo którym można byłoby mnie określić:) do teraz uwielbiam jeść:)

reklama
Dziękuje, że pytasz, u nas dobrze:) wczoraj w końcu burza była, bo już nie miałam siły :( dzień urodzin spędziliśmy na grillu, później na jeziorze i wieczór znow grill :) młody się rusza, wiec jestem spokojniejsza między wizytami :D ale 14.06 mamy i ciekawa jaki duży, bo czasem jak mi się zwinie po jednej stronie to taka kula mi wyrasta :D ostatnio pochłaniam dużo słodkiego!a gdzieś za miesiąc bede miała glukozę :D czytam Wasze posty i wydaje mi się, że jestem sto lat za Wami z ta moja końcówka września :p

Zapomniałem, że Ty miałaś urodziny :( Wszystkiego najlepszego [emoji324][emoji324][emoji324]

Do góry