reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jeszcze nie. Spłukałam się na dzień dziecka i rachunki i ciuchy dla młodych na koniec roku szkolnego (kupiłam im zajebiste szare koszule ze stujkami w ciemne ciapki i do tego dłuższe szorty ciemnoszare lniane tzn. z domieszką. Będą mega przystojni. ;) ) Także zaraz przed wyjazdem kupię pewnie chyba że jakaś dodatkowa gotówka wpadnie wcześniej...
Ja kupiłam w Kik za 80 zł , ale bardziej wyglada jak sukienka :D

reklama
Czemu koła? Akurat nie lubię tych rejonów.
Ja lubię moje Bemowo.. mieszkam w dość dobrym miejscu komunikacyjne i jednocześnie bardzo zielono jest. Do tego 2 kroki mam dosłownie wszędzie jeśli chodzi o dzieci. 150krokow naliczył mój syn do szkoły, tyle samo miał do przedszkola, przychodnia i kościół po drugiej stronie ulicy.. 2 kroki do hali wola, biedry, rossmana, peppco. Minusem jest stary blok z płyty i starzy sąsiedzi..
Dobra idę na 3 pobranie..

Ja dziś się wybieram ze znajomymi na Dni Bemowa i jutro na Comę :) bo oni mieszkają niedaleko a ja uwielbiam takie festyny :p
Przypomina mi się rodzinne miasto :)

Mój brat z żoną wczoraj byli na Dniach Bemowa a ja nie przepadam za tego typu spędami.

Znów duchota....

Co do jedzenia ja lubię jeść ale... SMACZNIE. Taka ze mnie degustatorka....

Trochę mnie natchnęłyście z tą dietą. Ja mam 10.. moze ponad na plusie. Przydałoby sie do max 15- 16 nie wiecej. Moze gdybym zaczęła jak na tych jadłospisach to by pomogło. W sumie jem mniej niż w tych dietach. I w większości owoce/ warzywa tylko słabo to rozkładam w czasie.
Dzięki za inspiracje.

Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieci kopia w pęcherz? Ja od tygodnia mam wrażenie że tylko tam mnie kopie. Tydzień temu na echo lek powiedział że ułożonea pośladkowo, nie wiem czy to dlatego?

Trochę mnie natchnęłyście z tą dietą. Ja mam 10.. moze ponad na plusie. Przydałoby sie do max 15- 16 nie wiecej. Moze gdybym zaczęła jak na tych jadłospisach to by pomogło. W sumie jem mniej niż w tych dietach. I w większości owoce/ warzywa tylko słabo to rozkładam w czasie.
Dzięki za inspiracje.

Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieci kopia w pęcherz? Ja od tygodnia mam wrażenie że tylko tam mnie kopie. Tydzień temu na echo lek powiedział że ułożonea pośladkowo, nie wiem czy to dlatego?

Mnie bardzo często tak kopie. I to tak nawet kilka dni tylko tam

Dzięki za inspiracje.

Mój też kopie po pęcherzu i w ogóle czasem kopie bardzo nisko czasem wysoko , zależy jak się ułoży :)

Be do bodaj 20tc był miednicowo to i w pęcherz kopał. Miki jest poprzeczny i kopie obok pępka w prawą stronę zazwyczaj choć czasem fika i daje w lewo ale czym większy tym rzadziej. Musi już mu obroty o 180° problemy sprawiają. Oczywiście czasem też dostanę w pęcherz ale to nie jest tak często jak było z Be.

Jestem dziś mega zmulona... niepotrzebnie drzemałam w dzień...

Dzięki za inspiracje.

Owoce tadam odkładają się w tkance tłuszczowej.
Ja póki co tyję jak w 2 ciąży czyli jak dobrze pójdzie na koniec będzie +11kg.

reklama
Ja też ma
Dziękuje, że pytasz, u nas dobrze:) wczoraj w końcu burza była, bo już nie miałam siły :( dzień urodzin spędziliśmy na grillu, później na jeziorze i wieczór znow grill :) młody się rusza, wiec jestem spokojniejsza między wizytami :D ale 14.06 mamy i ciekawa jaki duży, bo czasem jak mi się zwinie po jednej stronie to taka kula mi wyrasta :D ostatnio pochłaniam dużo słodkiego!a gdzieś za miesiąc bede miała glukozę :D czytam Wasze posty i wydaje mi się, że jestem sto lat za Wami z ta moja końcówka września :p
Ja też mam termin na koniec września 28 dokładniej owszem cesarka będzie wcześniej u mnie dzia 23+2tc lekarza mam na 22czerwiec i w tym ostatnim tyg będę robić glukoze

Do góry