reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2025

I ja się z Wami witam 🙂

Wczoraj zobaczyłam bijące serducho u malucha 🥹 Termin porodu wychodzi na 06.09. A dziś już zapisałam się na USG prenatalne, w ogóle super, że teraz to jest darmowe.
Na pokładzie mamy 1,5 roczną córeczkę.

Z objawów ciążowych też mi jest strasznie zimno i bolą mnie łydki.
Hej 😉

reklama
Mi też ciągle zimno, jeść nic nie mogę bo ciągle mi niedobrze a najgorsze jest uczucie zmęczenia; wstaję rano z uczuciem że Zaraz zasnę. Mam nadzieję że szybko minie bo dzieci do szkoły szukowac trzeba i do pracy mam dobre 40 min a codzienność ogarniam sama 😆

I ja się z Wami witam 🙂

Wczoraj zobaczyłam bijące serducho u malucha 🥹 Termin porodu wychodzi na 06.09. A dziś już zapisałam się na USG prenatalne, w ogóle super, że teraz to jest darmowe.
Na pokładzie mamy 1,5 roczną córeczkę.

Z objawów ciążowych też mi jest strasznie zimno i bolą mnie łydki.
witamy 🥰

A ja od wczoraj na zwolnieniu. Dziś prawie cały dzień przeleżałam. Mój mąż codziennie musi słuchać mojego narzekania as mu współczuję ale ja bardzo ale to bardzo nie lubię być takim kapciem leżącym 😬 Przy tych mdlosciach do niczego się nie nadaje a lubię być na pełnych obrotach i wieczorem mieć poczucie że dużo rzeczy zrobiłam. Miejmy nadzieję że te tabletki zdziałają cuda

Ja mam 30.01 i o niczym innym nie myślę tylko czy wszystko ok.
Ja tak samo.. a wizytę mam we wtorek rano 21.01.
Dziewczyny a czy tez macie takie uczucie ze jest wam zimno? Ja mam takie odczucia zimna 🥶chociaz w domu mam cieplo
Tak. Mi zawsze ciepło, a teraz chodzę w grubych swetrach i oprócz maskowania brzucha cieszę się że się dogrzewam.
Mi też ciągle zimno, jeść nic nie mogę bo ciągle mi niedobrze a najgorsze jest uczucie zmęczenia; wstaję rano z uczuciem że Zaraz zasnę. Mam nadzieję że szybko minie bo dzieci do szkoły szukowac trzeba i do pracy mam dobre 40 min a codzienność ogarniam sama 😆
Jejku nam podobnie. Z jednej strony myślę sobie żeby szybko iść na L4 i odpoczywać, a z drugiej siedzenie w domu całą ciążę.. na łeb dostanę ;p

Kiedy mówicie w pracy że jesteście w ciąży ? Do kiedy chcecie pracować?

Ja pracuje w biurze , w sprzedaży, ale działam na tel i przez kompa. Jest to praca na wynik, więc dość stresująca. Dojazd mam dosyć kłopotliwy. Mam też w domu prawie 4 latka, którego przed/ po pracy ogarniam i zawożę/odbieram z przedszkola. Mąż ma niestety teraz taka pracę, że nie może mi pomóc. Jak mdli to wyzwaniem jest zdążyć na czas...
W poprzedniej ciąży dość szybko poszłam na zwolnienie i po macierzyńskim bardzo cieszyłam się na powrót do pracy. Bardzo brakowało mi ludzi, bo siedziałam sama w 4 ścianach, albo z synem który bardzo bardzo bardzo źle spał (mam nadzieję że teraz będzie "śpiący" dzidziuś 🙈).

Kiedy mówicie w pracy że jesteście w ciąży ? Do kiedy chcecie pracować?

Ja pracuje w biurze , w sprzedaży, ale działam na tel i przez kompa. Jest to praca na wynik, więc dość stresująca. Dojazd mam dosyć kłopotliwy. Mam też w domu prawie 4 latka, którego przed/ po pracy ogarniam i zawożę/odbieram z przedszkola. Mąż ma niestety teraz taka pracę, że nie może mi pomóc. Jak mdli to wyzwaniem jest zdążyć na czas...
W poprzedniej ciąży dość szybko poszłam na zwolnienie i po macierzyńskim bardzo cieszyłam się na powrót do pracy. Bardzo brakowało mi ludzi, bo siedziałam sama w 4 ścianach, albo z synem który bardzo bardzo bardzo źle spał (mam nadzieję że teraz będzie "śpiący" dzidziuś 🙈).
Moja praca jest raczej lekka, ale dojazdy są czasochłonne i dość męczące, bo zawsze mam na 7 rano. Przed ciążą liczyłam na przeniesienie bliżej mojego miejsca zamieszkania (firma ma wiele oddziałów), ale w tej sytuacji chyba już wolałabym nic nie zmieniać. I sama nie wiem kiedy powiedzieć. Ciągle się nad tym zastanawiam i biję z myślami.

reklama
Czytałam, że mamy tak samo, teraz czwarta ciąża, dwie nieudane, a z drugiej córka. Ja w nieudanych ciążach nie miałam w ogóle ciągnięcia macicy i innych objawów przez dłużej niż tydzień, więc teraz jak mnie ciągnie to czuję, jak rośnie macica i to nic złego :)
mam nadzieje bo właśnie nie pamietam jak to było. Wczoraj miałam tak cały dzień, ale to też nie tak ze mam to codziennie. Częściej mnie chyba lędźwie bolą

Do góry