reklama

Wrzesniowe mamy 2026

W poprzedniej ciąży też nie wiedziałam co to mdłości 🤷🏼‍♀️ nie pomogę.
Za to mnie już brzuch boli chyba że stresu przede wizyta, czuję się jak jakaś sparaliżowana... 😬
Ja też mam dzisiaj wizytę i okropnie się boję. Idę z nadzieja, że będzie dobrze ale z przeczuciem że to może być koniec 😟 ostatnią wizytę miałam dwa tygodnie temu a wydaje mi się, że już wieki minęły. Trzymam mocno kciuki.

reklama
Ja też mam dzisiaj wizytę i okropnie się boję. Idę z nadzieja, że będzie dobrze ale z przeczuciem że to może być koniec 😟 ostatnią wizytę miałam dwa tygodnie temu a wydaje mi się, że już wieki minęły. Trzymam mocno kciuki.
Ja jestem tak przewrażliwiona, że poszłam na wizytę też w zeszłym tygodniu we wtorek u innego lekarza bo nie chciałam wyjść na sfiksowaną paranoiczke dla swojego...
Lecę zaraz się powoli szykować...

Dzień dobry, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam dopiero o 17, więc jeszcze cały dzień czekania.
Zastanawiam się, kiedy będę mogła zjeść coś zdrowszego... Totalnie nic mi nie wchodzi.
Daj znać co powiedział.
Dziewczyny, cóż za nowość: dziś mdłości bez wymiotów. Ja chyba oszaleje! Ile można mieć mdłości? Kiedy Wam w poprzednich ciążach mijały, pamiętacie może?
Nie wiem, u mnie bez wymiotów na szczęście. Poprzednio w ogóle nie wiedziałam, co to mdłości. Podobno nie każdej kobiecie mijają po 1 trymestrze :/

Hej, dostałam w czwartek antybiotyk, bo wyniki wskazywały na jakieś zapalenie pęcherza, w dodatku od miesiąca mam lekki kaszel. No i nie wiem czy łączyć jedno z drugim... ale przyplątała mi się w weekend infekcja... boli, szczypie, swędzi, jakby napuchło... Kurczę, ja dziś w pracy, o 14 mam jeszcze wlew z intralipidu, a potem albo będę na gwałt szukać lekarza, albo jutro.
Miałyście taką infekcję w ciąży? Nie wiem na ile to niebezpieczne, ale znowu stres jest. Możemy coś na to brać?
A Ty nie bierzesz progesteronu dopochwowo? Może to przez to? Ja musiałam zmienić na luteinę podjęzykową, bo nie byłam w stanie wytrzymać, objawy właśnie takie jak piszesz. Tylko że u mnie to praktycznie po pierwszych tabletach wychodziło

reklama
A Ty nie bierzesz progesteronu dopochwowo? Może to przez to? Ja musiałam zmienić na luteinę podjęzykową, bo nie byłam w stanie wytrzymać, objawy właśnie takie jak piszesz. Tylko że u mnie to praktycznie po pierwszych tabletach wychodziło
Biorę progesteron, ale już bardzo długo i w sumie za każdym razem miałam i nic się nie działo. Może też być chyba tak, że antybiotyk osłabia florę bakteryjną i stąd ta infekcja... ale trzeba to skonsultować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry