reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Tez dziś drzemałam 😅 ale u nas w domu wszyscy chorzy katar ból gardła też mnie rozłożyło a jutro muszę zrobić jeszcze krew papa,i TSH ciekawe czy nie zakłóci wyników,ale chyba nie powinno takie zwykłe przeziębienie.. odnośnie przeziębienia bierzecie coś na katar? Nie wiem kompletnie Co brać jedni mówią że mogę brać dziecięce krople nasivin baby w aptece mówi że w żadnym wypadku..i bądź tu mądry..
Seria leków dedykowanych kobietom w ciazy - P'r'enalen
Lepiej nic poza tym nie kombinować.
Miód cytryna itp:)

reklama
Tez dziś drzemałam 😅 ale u nas w domu wszyscy chorzy katar ból gardła też mnie rozłożyło a jutro muszę zrobić jeszcze krew papa,i TSH ciekawe czy nie zakłóci wyników,ale chyba nie powinno takie zwykłe przeziębienie.. odnośnie przeziębienia bierzecie coś na katar? Nie wiem kompletnie Co brać jedni mówią że mogę brać dziecięce krople nasivin baby w aptece mówi że w żadnym wypadku..i bądź tu mądry..
Ja właśnie wychodzę z zapalenia zatok, a 2-3 tygodnie temu jakieś grypo coś też z katarem. Raczej starałam się unikać leków. Jedynie paracetamol na gorączkę albo bóle zatokowe jak już głowę rozsadzało, a tak, to inhalacje z soli fizjologicznej, dodatkowo świetnie u mnie działało oddychanie nad garnkiem z gorącą wodą (można dodać majeranku trochę) i płukanie nosa zwykłą wodą morską. Współczuję bo katar w ciąży, to większa lub mniejsza masakra. Dużo zdrowia.

Ja jutro mam wizytę u gin po 14. Większość badań zrobione ale krzywej nie udało się zrobić jak miesiąc chora byłam. Liczę, że gin zrozumie i zrobię na następną wizytę. Dziś jak w końcu po miesiącu chorowania względnie ok pierwszy dzień, to ósemka mi się zaczęła dawać we znaki, mam nadzieję, że szybko odpuści bo nie widzi mi się teraz tego ogarniać.

Ja właśnie wychodzę z zapalenia zatok, a 2-3 tygodnie temu jakieś grypo coś też z katarem. Raczej starałam się unikać leków. Jedynie paracetamol na gorączkę albo bóle zatokowe jak już głowę rozsadzało, a tak, to inhalacje z soli fizjologicznej, dodatkowo świetnie u mnie działało oddychanie nad garnkiem z gorącą wodą (można dodać majeranku trochę) i płukanie nosa zwykłą wodą morską. Współczuję bo katar w ciąży, to większa lub mniejsza masakra. Dużo zdrowia.
No katar to najgorsze co może byc w ciąży chyba, męczę się 🥺 dzięki za rady, musimy jakość przetrwać ogarniam właśnie te inhalacje i mogę trochę odetchnąć 😃 powodzenia na wizycie ,ja prenatalne za tydz już się doczekać nie mogę..

Jezu dziewczyny ja nie wiedziałam że nie można kropli nawet mi to do gowy nie przyszło 😳 na wyjeździe z 3 razy dałam sobie kropelkę bo miałam mega zatkany nos…. Mam nadzieję że nic złego się nie stanie. Dziś byłam na wizycie wszytko z usg jest ok, oddałam też krew na pappe. Bobas ma już ponad 6 cm, czekamy do środy na prenatalne. Dziś 12+4 z USG tak samo

No katar to najgorsze co może byc w ciąży chyba, męczę się 🥺 dzięki za rady, musimy jakość przetrwać ogarniam właśnie te inhalacje i mogę trochę odetchnąć 😃 powodzenia na wizycie ,ja prenatalne za tydz już się doczekać nie mogę..
Irigasyn też jest dozwolony w ciąży, przed snem dużo pomaga zwłaszcza jak czujesz, że zatoki pełne i nie możesz ich oczyścić.
P.s ja też za tydzień dopiero prenatalne, nie widziałam dzidzi już 3tyg. Jestem bardzo ciekawa jak rośnie.

reklama
Dziś próbowałam domowy Doppler. Ale tętno jakie złapałam to 60 i 100wiec albo tylko moje, albo częściowo dzieciątka ale gdzieś mi się przemieściło. Za dwa tygodnie spróbuje ponownie;) fajna zabawa ale jeszcze za szybko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry