• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Czy Wy rano też czujecie się jakby Wam brakowało jakieś 10h snu;p matko kochana, skarpetek nawet nie mogłam dziś znaleźć mini, że mam całą szafkę. Stałam jak sierota i nie umiałam się skupić po co ja ją wogole otworzyłam.
U mnie najgorsze są czwartki i piątki bo starszak ma na 7:30 już lekcje. Mąż wychodzi do pracy po 6 więc na mojej głowie ogarnięcie 8 letniego autysty i zbuntowanego 3 latka. Oj, ich poranne humory i moje ciążowe nieogarnięcie, to mieszanka wybuchowa. Dobrze, że wymioty się skończyły, choć nadal jak jestem głodna, to mdli. Sama nieraz nie wiem jak sobie radzę ale o 8 rano czuję się jak po całym dniu.

Choć największą senność mam od tego tygodnia popołudniami/wieczorami. Mogę iść spać na noc choćby ok 15, jakby tylko była możliwość, poza ciążami nigdy nie potrafiłam spać w dzień, także na 100% to hormony.

reklama
Cześć dziewczyny super , że po wizytach wszystko pięknie u was ♥️
My mamy w czwartek, póki co żadnego plamienia całe szczęście.
Aleeee dopadło mnie zmęczenie, senność, wszystko mi śmierdzi i chodzę jakbym była po %... Nie idzie funkcjonować a tak się cieszyłam, że objawów brak to dopadły z podwójną siłą....
Hej, już po wizycie? Koniecznie daj znać.

Wróciłam do domu, od 13h na nogach bez żadnej przerwy, padam na twarz ze zmęczenia. Po pracy miałam lekkie załamanie formy ale zjadłam w locie i ruszyłam do dalszego podboju świata. Teraz kolację jadłam rozwiązując z córką zadanie i idę pod prysznic. Boje się, że nie zdążę położyć głowy, bo usnę w trakcie siadania na łóżko. Ale głowa jest o wiele spokojniejsza. Jednak siedzenie w domu mi nie służy.

Cześć dziewczyny :) nieśmiało przyznam, że podglądam was od ok tygodnia i jeśli to możliwe chciałabym jeszcze do was dołączyć i przeżyć ten czas z osobami w podobnym położeniu. Kto inny zrozumie ciężarna jak nie druga ciężarna :) To moja 4 ciąża 12+4, mam już wesołą gromadkę na pokładzie. Miałam zgłaszać się wcześniej ale stwierdziłam, że poczekam do prenatalnych. Badanie miałam dzisiaj i już 6,5 cm dzidziola ❤️płeć jeszcze nie do określenia ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Czekam jeszcze na wyniki z krwi. Termin z OM 7.09 z USG 4.09 🙂

Hej, już po wizycie? Koniecznie daj znać.
Hej tak , tak ...
Ale moje samopoczucie jest takie do bani, że nie ogarniam co się dzieje 🫣
Kurcze myślę czy to nie od tego czasu jak biorę progesteron to tak się kijowo czuje ...

Z dzidziem wszystko ok rośnie sobie u nas dalej fasolek 🙂 już mamy tylko tydzień różnicy z OM nie dwa, więc nadrabia ☺️

Jajnik z tą torbielą mnie też nawala.... Ale mamy czekać do 12 tygodnia i lekarz kazał się nią nie martwić.

Załączniki

• Messenger_creation_4C43BA45-73DF-4BEF-90EE-25D5DEC5AE69.png
    Messenger_creation_4C43BA45-73DF-4BEF-90EE-25D5DEC5AE69.png
    474,6 KB · Wyświetleń: 43
Czy Wy rano też czujecie się jakby Wam brakowało jakieś 10h snu;p matko kochana, skarpetek nawet nie mogłam dziś znaleźć mini, że mam całą szafkę. Stałam jak sierota i nie umiałam się skupić po co ja ją wogole otworzyłam.
Mi powoli to mija (odpukać!). Mam nadzieje, ze teraz jak już przekroczyłam te magiczne 12 tygodni to już przestanę też wymiotować!

W poniedziałek na prenatalne, ale jestem zestresowana. Matko kochana, po co mi to? Chyba żałuję, że się zapisałam, wiecej stresu jak to warte.
Wszytko będzie dobrze, trzymamy kciuki 🙈 daj nam koniecznie znać po badaniach. Ja z moim doświadczeniem kolejny raz nie robiłabym pappy tylko usg i nifty, może to nauczka na przyszłość… czekam na wyniki i lecę do prowadzącej Pani doktor 🧑‍⚕️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry