reklama

Wrzesniowe mamy 2026

My dopóki nie poznamy jaka płeć to nie zaczynamy nawet myśleć na temat imion.. Już ostatnio myśleliśmy na początku, że to chłopiec i co wieczór przeglądaliśmy listy imion i nic nam się nie podobało 🤯 Dopiero na drugich prenatalnych potwierdzenie, że to 100% dziewczyna i imię wybraliśmy zaraz po wyjściu z gabinetu 😍

reklama
My dopóki nie poznamy jaka płeć to nie zaczynamy nawet myśleć na temat imion.. Już ostatnio myśleliśmy na początku, że to chłopiec i co wieczór przeglądaliśmy listy imion i nic nam się nie podobało 🤯 Dopiero na drugich prenatalnych potwierdzenie, że to 100% dziewczyna i imię wybraliśmy zaraz po wyjściu z gabinetu 😍
Ooo jaka szybka decyzja ! 😍 My też teraz czekaliśmy aż płeć będzie potwierdzona. Z córką u nas też nie było problemu, a teraz mam wrażenie , że mam pustkę w głowie ( nie tylko przy wyborze imienia ale też przy innych rzeczach- zapominam, muszę wszystko zapisywać , w I ciąży miałam tak samo ale już zapomniałam jakie to denerwujące 😫 - czy też macie wrażenie że jesteście bardziej rozkojarzone i zapominalskie ? )

Ogólnie ja z własnego doświadczenia robię sanco usg i pappa. Jeśli chodzi o pappe ona potrafi zestresować, ale wyłania też grupę ryzyka jeśli chodzi o zahamowanie wzrostu płodu i porodu przedwczesnego gdzie testy Nifty tego nie pokażą :(
Ja dziś miałam USG prenatalne , dr potwierdził że czekamy na synka ❤️ narazie ryzyka niskie ale jeszcze czekamy na krew .
Dziewczyny a wy kiedy bd miały wyniki sanco/ Nifty?
Robiłam Nifty, usg i Pappa

Ooo jaka szybka decyzja ! 😍 My też teraz czekaliśmy aż płeć będzie potwierdzona. Z córką u nas też nie było problemu, a teraz mam wrażenie , że mam pustkę w głowie ( nie tylko przy wyborze imienia ale też przy innych rzeczach- zapominam, muszę wszystko zapisywać , w I ciąży miałam tak samo ale już zapomniałam jakie to denerwujące 😫 - czy też macie wrażenie że jesteście bardziej rozkojarzone i zapominalskie ? )
Mi od kilku dni ciężko jest się wysłowić bo zapominam słówek ☹️

Cały dzień na dworze, piękne słoneczko, człowiek odrazu inny jak złapał naturalnej witaminy D. Jakby nie zgaga i wystawcy brzuch zapomniałam że jestem w ciąży. No i fakt, że mecze się w kilka minut^^ ale dziś można było robić sobie przerwę co chwilę i opalać piegi;) wróciło we mnie życie.

Ale wam zazdroszczę tego słoneczka, ja sobie mogę tylko przez okno pooglądać :( dzieciaki mi się rozłożyły jedno RSV, drugie zapalenie ucha, a dopiero co wyszliśmy z grypy... Ja się jeszcze trzymam, ciekawe jak długo. Pocieszam się tylko, że wiosna niedaleko to może trochę nam odpuści :) amnezja ciążowa też u mnie pełną parą ehh zaraz głowy zapomnę

Ale wam zazdroszczę tego słoneczka, ja sobie mogę tylko przez okno pooglądać :( dzieciaki mi się rozłożyły jedno RSV, drugie zapalenie ucha, a dopiero co wyszliśmy z grypy... Ja się jeszcze trzymam, ciekawe jak długo. Pocieszam się tylko, że wiosna niedaleko to może trochę nam odpuści :) amnezja ciążowa też u mnie pełną parą ehh zaraz głowy zapomnę
Bardzo współczuję zawirowań zdrowotnych.

Tak , w ogóle dziś wg apki jestem 13+5 ale maluch nieźle przyspieszył bo wychodził 4 dni mniejszy a teraz 2 dni do przodu więc w ogóle wczoraj mu pokazało 13+6 . Maluch się wiercił więc na początku próbował zmienić mu pozycje , ale potem się pokazał i odrazu powiedział że chłopiec . Jakie imiona Wam się podobają ? Już wiem że będziemy mieli z mężem ciężki orzech do zgryzienia🙈
@Starlights co u Ciebie ? Masz już wyniki ? Czy jeszcze odpoczywasz ? 😍
@Patuszka28 ja robiłam SANCO - w środę miałam pobranie a w poniedziałek ok 12 już dzwonili że są wyniki. Trzymam kciuki żeby u Ciebie też było szybko 🤞

Heej, właśnie wczoraj wróciliśmy z wycieczki 🙂 w trakcie dostałam wyniki sanco i ogromna ulga, wszystko dobrze ❤️ i będziemy mieć dziewczynkę 🥺
Z kolei jutro idę na prenatalne 😊

Z naszym synem właśnie z imieniem mieliśmy ogromną zagwozdke, zdecydowaliśmy w sumie dopiero po porodzie 😄 wow ale to u was już jest kawał chłopaka!

reklama
My tak szybko wybraliśmy dla dziewczyny bo jeszcze za czasów narzeczeńskich to jedno imię nam się bardzo spodobało wspólnie więc chyba nie było innej opcji i tak oto mamy Łucję ♥️
Ja już się cieszyłam, że trochę jest lepiej i wczoraj znowu podwójne wymioty rano 🤢
Jeszcze ta słoneczna sobotę akurat spędziłam w pracy 🥲
Ale odliczam już do następnej soboty bo wreszcie jedziemy na prenatalne 🥰

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry