reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Ja dziś jadę do Pani doktor która pracuje w szpitalu w którym chce rodzić bo potrzebuje jednego skierowania na NFZ, wyobraźcie sobie że dzwoniłam do szpitala i terminy na kwiecień są… a prywatnie do niej na następny dzień, dramat. Pójdę prywatnie i poproszę ją żeby mnie wcisnęła jakoś na ten NFZ. Będę prowadziła ciążę u niej i jednocześnie w prywatnym gabinecie bo z tymi terminami to jakis dramat i to nie ma moje nerwy. Myślicie że się uda w ten sposób?? Dodatkowo fajnie będzie zobaczyć perspektywę innego lekarza. Cieszę się że zobaczę fasolkę dziś już 10+6
Ej, fajnie jak masz takie terminy;) zapisuj się na NFZ i w razie w masz prywatnie. Mój gin ma prywatnie po 2-3tyg. Terminy, nawet nie wiem czy przyjmuje ja NFZ. Chyba nie, chociaż pracuje w szpitalu ale tam to robi za rzeźnika^^ i to mi bardzo odpowiada.

reklama
Jesli któraś z Was ma z pracy pakiet w Lux Med/Enel med/medicover to polecam poprosić tam o skierowanie na prenatalne, tak żeby było na NFZ, za darmo:) ja właśnie prowadzę ciaze prywatnie(choc enel med zwraca 70% kosztow), ale prenatalne robie na NFZ - u tego samego lekarza, tylko w klinice, która ma umowę z NFZ.

Jesli któraś z Was ma z pracy pakiet w Lux Med/Enel med/medicover to polecam poprosić tam o skierowanie na prenatalne, tak żeby było na NFZ, za darmo:) ja właśnie prowadzę ciaze prywatnie(choc enel med zwraca 70% kosztow), ale prenatalne robie na NFZ - u tego samego lekarza, tylko w klinice, która ma umowę z NFZ.
Tam gdzie placówka ma podpisane z NFZ prenatalne nawet jak masz od prywatnego lekarza skierowanie to masz za darmo.

Czy wszystkie z Was już mają terminy na prenatalne?

Chyba zaczynam świrować że ja dopiero we wtorek będę mieć skierowanie i nie wiem czy to nie za późno i będę musiała załatwiać prywatnie.

Bo mi tylko zostaje szpital w Białymstoku bo w drugiej klinice podobno nie ma terminów. 😐🫤😬

Ostatnia edycja:
Tam gdzie placówka ma podpisane z NFZ prenatalne nawet jak masz od prywatnego lekarza skierowanie to masz za darmo jeśli masz ukończony 35 rok życia.

Chyba zaczynam świrować że ja dopiero we wtorek będę mieć skierowanie i nie wiem czy to nie za późno i będę musiała załatwiać prywatnie.

Bo mi tylko zostaje szpital w Białymstoku bo w drugiej klinice podobno nie ma terminów. 😐🫤😬
Wtrace się, teraz każda kobieta bez względu na wiek może mieć pierwsze i drugie prenatalne za darmo, obojętnie czy skierowanie ma od lekarza prywatnego czy tego na nfz, sama wybiera placówkę w której chce to prenatalne zrobić tylko wiadomo musi być kontrakt z funduszem.

Mam wyniki TSH 9,89 toć to jakiś żart aż by tyle się zwiększyło przez ciążę? Muszę szybko na zwiększenie dawki do lekarza.. myślałam, że przy takiej dawce i regularnie przyjmując to mi spadło 🥺 nie zleciła mi ft4 a to niby też ważne..teraz będzie dopiero stres ,żeby dzidziuś był zdrowy i było ok😔

Tam gdzie placówka ma podpisane z NFZ prenatalne nawet jak masz od prywatnego lekarza skierowanie to masz za darmo jeśli masz ukończony 35 rok życia.

A teraz nie jest tak, że każda kobieta dostaje skierowanie na nfz na prenatalne? Ja dostanę dopiero w poniedziałek, to będzie 9+4, więc też dość późno. Mam nadzieję, że termin się znajdzie

Mam wyniki TSH 9,89 toć to jakiś żart aż by tyle się zwiększyło przez ciążę? Muszę szybko na zwiększenie dawki do lekarza.. myślałam, że przy takiej dawce i regularnie przyjmując to mi spadło 🥺 nie zleciła mi ft4 a to niby też ważne..teraz będzie dopiero stres ,żeby dzidziuś był zdrowy i było ok😔
Kurczę, mega wysokie. Jaką dawkę teraz bierzesz? Ja letrox 50 i miałam tsh prawie 3, od razu sobie sama zwiększyłam do 75, więc może Ty też zwiększ sama zanim się dostaniesz do lekarza. Spokojnie, jeśli szybko zareagujesz to powinno być wszystko dobrze

Ja jeszcze nie mam skierowania na prenatalne ale myślę że w poniedziałek na wizycie dostanę. Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja u mnie z terminami. W moim mieście na pewno nie ma bo ostatnio położna mówiła że do Koszalina albo Drawsko. Jest któraś z dziewczyn z tych okolic może? Zachodniopomorskie

Kurczę, mega wysokie. Jaką dawkę teraz bierzesz? Ja letrox 50 i miałam tsh prawie 3, od razu sobie sama zwiększyłam do 75, więc może Ty też zwiększ sama zanim się dostaniesz do lekarza. Spokojnie, jeśli szybko zareagujesz to powinno być wszystko dobrze
Brałam euthyrox 100.. prywatnie ginekolog zwiększyła mi do 25 więc 125 biorę ,ale dopiero tydzień.. bym musiała może do 150 brać.. może uda się jutro zarejestrować.. tylko że to już 10 tydzień a dopiero teraz miałam krew robioną 🙁 mega zesrana dosłownie jestem teraz

reklama
Brałam euthyrox 100.. prywatnie ginekolog zwiększyła mi do 25 więc 125 biorę ,ale dopiero tydzień.. bym musiała może do 150 brać.. może uda się jutro zarejestrować.. tylko że to już 10 tydzień a dopiero teraz miałam krew robioną 🙁 mega zesrana dosłownie jestem teraz
To tak jak ja nigdy nie wiedziałam że mam problem z tarczyca a tu 4.99 od dziś zaczęłam brać leki. Też się zastanawiam czy nie zaszkodzi mam tym dziecku ...
A teraz nie jest tak, że każda kobieta dostaje skierowanie na nfz na prenatalne? Ja dostanę dopiero w poniedziałek, to będzie 9+4, więc też dość późno. Mam nadzieję, że termin się znajdzie
No ja we wtorek z USG mi tyle będzie wychodziło co Tobie i lekarz powiedział że powinnam bez problemu dostać termin tylko że najbliżej mnie to jest 150km... I wogole ciekawa jestem czy się dodzwonić bo podobno z dodzwonieniem się to jest Cud.
Jak będzie za późno będę załatwiać prywatnie nic innego nie zostanie 🤷🏼‍♀️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry