reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

KasiaMarysia23 kumpela wspominała mi że dopiero usg miała w ok.12 tygodniu więc to u niego normalne:sorry2:
oby ten czas nam szybko zleciał :rofl2:

reklama
Cześć Dziewczyny ;)
KasiaMarysia uśmiałam się z Twojego snu ;)) ciekawy bardzo hahaha ;) ale też mam dziwne sny więc nie jesteś sama ;))
Co do cytologii to miałam robioną w czerwcu więc jak byłam na wizycie to mówił że nie trzeba no to mu wierzę , też mam nadżerkę i chyba przez to miałam plamienia ;) Ja jakoś specjalnie nie czuje się wzdęta może tydzień temu jeszcze towarzyszyło mi to uczucie. Dziś praktycznie cały dzień przespałam ciągle jestem senna

Cześć Dziewczyny ;)
KasiaMarysia uśmiałam się z Twojego snu ;)) ciekawy bardzo hahaha ;) ale też mam dziwne sny więc nie jesteś sama ;))
Co do cytologii to miałam robioną w czerwcu więc jak byłam na wizycie to mówił że nie trzeba no to mu wierzę , też mam nadżerkę i chyba przez to miałam plamienia ;) Ja jakoś specjalnie nie czuje się wzdęta może tydzień temu jeszcze towarzyszyło mi to uczucie. Dziś praktycznie cały dzień przespałam ciągle jestem senna
Oj i mnie też chcę się spać. Niestety jestem sama w domu z dzieckiem i nie da rady poleniuchowac.

Kochana na bóle głowy polecam Ci spacery albo sen jeśli jeszcze nie próbowała
U mnie te bóle to sprawa hormonów niestety. Z moim synkiem spacery zaliczamy codziennie, a zdrzemnąć się w dzień niestety nie mam szans :(
Czy wy też cierpicie już na bezsenność? Pamiętam, że w pierwszej ciąży bezsenność przytrafiła mi się w III trym, a teraz już nie mogę spać, a potem w dzień padam na twarz:/

na pierwszej wizycie zobaczył na mojej twarzy rumień i dlatego dał mi na ANA 2 krwio coś tam i jeszcze trzecie (te dwa ostatnie wyszły ujemnie ale ten ANA2 wyszedł wynik graniczny).
Poczytałam trochę w necie, nie brzmi ciekawie :( ale trzeba się trzymać tego, że mimo wszystko wynik w normie. Masz możliwość, to może zadzwoń do ginekologa jak bardzo się martwisz?
[/QUOTE]

Dziewczyny też macie wzdęte brzuszki???
moja droga to nie wzdęcie, a rosnący domek ;) Ja też już mam spory, nie mieszczę się w ciuchy.

U mnie te bóle to sprawa hormonów niestety. Z moim synkiem spacery zaliczamy codziennie, a zdrzemnąć się w dzień niestety nie mam szans :(
Czy wy też cierpicie już na bezsenność? Pamiętam, że w pierwszej ciąży bezsenność przytrafiła mi się w III trym, a teraz już nie mogę spać, a potem w dzień padam na twarz:/

Poczytałam trochę w necie, nie brzmi ciekawie :( ale trzeba się trzymać tego, że mimo wszystko wynik w normie. Masz możliwość, to może zadzwoń do ginekologa jak bardzo się martwisz?

moja droga to nie wzdęcie, a rosnący domek ;) Ja też już mam spory, nie mieszczę się w ciuchy.[/QUOTE]
A ktory u cb tc ?
Niemozliwe jest zeby to byl ciazowy brzuszek. Twoje dziecko ma okolo cm. Macica sie jeszcze na tyle nie powieksza. Ja uwazam ze do 12 tyg powiekszony brzuch ma inna przyczyne ( zatrzymanie sie wody, wzdecia itp) mi zaczal sie pojawiac dopiero po 21 tyg ciazy. Wiadomo ze kazdy jest inny no ale bez przesady ;)

A ja w dzień jestem okropnie senna ale przy małym dziecku niestety nie mogę pozwolić sobie na drzemkę natomiast w nocy zamiast spać ro przewraca się z boku na bok. Masakra

reklama
A ktory u cb tc ?
Niemozliwe jest zeby to byl ciazowy brzuszek. Twoje dziecko ma okolo cm. Macica sie jeszcze na tyle nie powieksza. Ja uwazam ze do 12 tyg powiekszony brzuch ma inna przyczyne ( zatrzymanie sie wody, wzdecia itp) mi zaczal sie pojawiac dopiero po 21 tyg ciazy. Wiadomo ze kazdy jest inny no ale bez przesady ;)

Zaczynam dziś 10 tc.
Ja teraz i w pierwszej ciąży miałam brzuszek szybko i na pewno nie było to wzdęcie, bo nawet wzdęta się nie czuję ;)
Tobie zaczął się pojawiać w 21 tc, a ja dokładnie w 21 tc miałam taki jak na załączonej fotce :)
Może to kwestia mojej szczupłej budowy ciała, bo moja waga wyjściowa to 46-47 kg, a może po prostu to, że każdy jest inny i nie widzę w tym przesady :)

Załączniki

• DSC05508.JPG
    DSC05508.JPG
    381 KB · Wyświetleń: 56
Do góry