reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

W lipcu 2014 r. Ja miałam troche niespodziewany poród bo urodzilam 2 tyg przed terminem. O 3 w nocy odeszly mi wody o 7 zaczely sie skurcze pojawiać a o 9 urodzilam.

reklama
Hess biorę zestaw witamin dla 1trymestru a Wit D miałam dodatkowo wspomagana przed ciążą w szpitalu wykryli niski stan choć podobno 90%polaków ma niedobór do 4 tc zazywalam 2000j teraz były badania po miesiącu od odstawienia zobaczymy co mi jutro powie gin na badaniu, jeszcze niedawno narzekałam, że mam tyle czekania do wizyty a tu proszę już jutro zobaczę cudka :p
Co do przytulanka i głaskania po brzuszku jestem jak najbardziej ZA :D

No właśnie też zastanawiam się nad witaminą D3, bo jest ponoć bardzo ważna, a w ciąży szczególnie. Ale z tego co wiem powinno się ją brać z witaminą K, bo inaczej odkłada się w naczyniach, co nie jest dobre. Ale póki co sama nie chce brać, bez wiedzy lekarza, a badania dopiero będę miała po 12 tyg.

Teraz biorę femibion 1, od 13 tyg zacznę femibion 2, on jest wtedy z DHA.

Co do brzuszka, mój mąż bardzo lubi przytulać się do niego, głaskać i całować. Ja zresztą też bardzo lubię, kiedy to robi, więc nie stawiam żadnego oporu ;-)

No właśnie też zastanawiam się nad witaminą D3, bo jest ponoć bardzo ważna, a w ciąży szczególnie. Ale z tego co wiem powinno się ją brać z witaminą K, bo inaczej odkłada się w naczyniach, co nie jest dobre. Ale póki co sama nie chce brać, bez wiedzy lekarza, a badania dopiero będę miała po 12 tyg.

Teraz biorę femibion 1, od 13 tyg zacznę femibion 2, on jest wtedy z DHA.

Co do brzuszka, mój mąż bardzo lubi przytulać się do niego, głaskać i całować. Ja zresztą też bardzo lubię, kiedy to robi, więc nie stawiam żadnego oporu ;-)

Powinnas miec tez mozliwosc usuniecia swojego wpisu;)

ckai3e3kikq3p3qp.png

Acgug tutaj odp bo tam chyba watek o zakupach. To teraz przy drugim tez zaleca sie cesarkę? Moja koleżanka po cc kolejny poród tez tak zakończyli.
Ja liczę na tak lekki i przyjemny jak przy pierwszym:)
A to nie jest tak, ze po jednym cc wszystkie kolejne porody juz musza takie byc?

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Najczęściej właśnie tak. Chociaż moja tesciowa miała cc a drugie rodzila Sn. Chyba chodzi o odstep miedzy porodami zeby nie bylo obaw o szew po cesarce.

Do góry