reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

Dziewczyny to już dziś piąty raz jak wymiotuje.nie wiem czy to tak dobrze.już płacze z bezzilnosci nad sedesem.po prostu nie mam siły już wymiotowac.

reklama
Mi jadl sloiczki od 5 do 8 miesiąca bo moim plul:) a porę nagle odmiana chcial tylko moje a sloiczek beee, zreszta on mega alergik i naprawde musiałam glowkowac. Nie mogl jajek,nabialu,glutenu,z mies tylko królik i indyk,potem kaczka,zero cytrusów,truskawek,malin.

Apropo jedzenia pozwalacie sobie na fast food typu pizza? Ale chodzi za mną:)
Och Kochana pizza to najlepsza rzecz pod słońcem :p ostatnio M mnie zabrał o 21 bo marudziłam, że mam ochotę. Raz na jakiś czas można. Moja koleżanka cała ciaże kebaby jadła bo nie mogła sie powstrzymać :) takiej częstotliwości nie popieram :)

Tylko podpytaj farmaceutki o dawkowanie. Mi gadal ostatnio,ale mnie tak nie meczy wiec nie słuchałam. Mowil tylko,ze to pomoże. W poprzedniej ciazy lykalam w szpitalu jak wylądowałam z powodu wymiotów.

Ufffff.....ale się rozpisałyście :D miałam 11 stron do nadrobienia od południa :D

Daria a próbowałaś migdały? Mi pomagały... może narazie przestaw się na rzadkie zupki...najważniejsze, żebyś nię nie odwodniła...biedna Ty :( mnie strasznie męczyły mdłości, ale wymiotowałam tylko rankami przez 1,5 tygodnia. Teraz już mam spokój. Czuję się dobrze. Tylko się zasiedziałam i teraz szybko się męczę.

A co do mojej dzisiejszej wizyty to jesteśmy baaaardzo zadowoleni :) serduszko pięknie szybciutko bije :) dzidzia śliczna. Duża jak na 12 tydzień. Ten lekarz obstawia sierpień. Co do płci to momentami mówił, że może chłopiec, potem,że chyba nie...w końcu powiedział, że 50 na 50 :) jak na dzisiejsze badania to dzieciątko jest zdrowe, pięknie widać kość nosową, przezierność karkowa też dobrze, 2 marca jak wróci z urlopu to będę mieć płytkę z opisem badania. Co do tego testu PAPPA, nie musi być w tym samym dniu co usg, ale jak najszybciej. Ja idę w poniedziałek.Koszt u mnie 150 zł. Nie jest konieczne, ale ja idę, żeby już być całkiem spokojną :) lekarz mi wszystko dobrze wytłumaczył. Bardzo kompetentny gość. Całe badanie trwało godzinę, bo wszystko chciał sprawdzić dokładnie. Serduszko już ładnie ukształtowane, mózg ładnie się rozwija. Aorta, nerki, żołądek, wszystko ładnie :) Maleństwo ma już 8,2 cm :) Za te badania anatomiczne i genetyczne dzisiaj zapłąciłam tylko 100 zł :D plus 150 będzie za test PAPPA :)

reklama
Do góry