reklama

Wrześniówkowe mamy

o cholera Atru mam nadzieje ze obejdzie sie bez choróbska tym razem :no: Kupsko mozna wytłumaczyć ząbkowanie, ale ten kaszelek raczej nie. Szkoda ze trpche mi za daleko do Ciebie, bo bym Ci podrzuciła inhalator, zaszkodzic by nie zaszkodzil, a moze by pomogl.
Asiek - to napewno nie starosc, jak masz 25 lat to najlepsze lata przed Tobą :happy: Moze to przesilenie wiosenne? Moze sproboj witaminki np Vitaral?
Blimka - jak dla mnie to obie kandydatki przedstawiają sie rzeczowo, a przyznaj - wolisz którąś? Głównym kryterium byłaby odpowiedz na pytanie - na jak długo chcą się zajmować małym, aby sprobowac uniknąć sytuacji ze niania odejdzie kiedy on bedzie juz do niej przywiazany.
Monia, Atru - ząbkowe gratulacje!

reklama
Carioca - ja mam inhalator, Babyhaler, ale czy mogę go stosować bez wskazania lekarskiego? Mam do niego lek Beredual bodajże, zalecany przy oskrzelach. Ale nie wiem, czy mogę go używać bez ograniczeń:-(:-(:-(
Już się przyzwyczaiłam, że jak idą zęby, to choróbsko murowane... Tfu, tfu, na psa urok!

mam inhalator podobny do tego:
Medel%20inhalator%20pro1.jpg

i wlewam do niego zwykła sól fizjologiczną. Nasza laryngolog polecala taką inhalację nam po wyjsciu ze szpitala po zapleniu oskrzeli i w przypadku gdyby Stasia bral katarek lub kaszelek.

Widzę że Nasze dzieciaki zmówiły się na te ząbkowanie:-) Ale u nas to była masakra:wściekła/y: I dziś również wyszedl zębol Bartkowi!!!!!Najpierw zachorowalismy wszyscy,zaczęło się ode mnie,potem przeszło na dzieci a na koniec na męża:wściekła/y: Bartek dostał antybiotyk,Olkę uchroniłam i dawałam jej cebulę z czosnkiem,mąż też obeszedł się bez antybiotyku.Dziś poszliśmy na kontrolę bo dalej mu coś tam "charczy" w oskrzelach(a ostatni antybiotyk podałam mu rano),bałam się żeby znowu nic nie padlo na płuca:no:I było dzisiaj wyjątkowo dziwnie bo płakał bez powodu,tulił się,mało co spał i walnął aż 8 rzadkich kupek:szok:I ja matka która już drugie chowa...nie spojrzałam mu w buzię....a Pani doktor...no to mamy przyczynę....i pokazuje mi ząbka:szok::szok::szok::szok:Chyba nawet cos góra zaczyna się ruszać,bo coś tam nabąkiwała:dry:

A co do OPS-u to tak jak napisała Atru.Odkąd urodził się Bartek dostaję co miesiąc.Na początku dostałam zasiłek okresowy na 3 miesiące,potem na 2 i dziś znowu zaniosłam.Powiedziała że powinnam a raczej postara się o więcej kasy dla mnie....ostatnio mialam zasiłek w kwocie coś okolo 520zł i jeszcze dzwonili czy nie chcę węgla:szok::szok:

Tak poza tym kręgosłup mi siada,dostałam tabletki na noc,gdzie po zażyciu jestem zakręcona jak baranie rogi:rofl2: I powiedziala że tuszę mieć nie mogę bo nie pozwala mi na to kręgosłup:no: Ale na diete kopenhadzką nie przejdę,nie dam rady z dwójką dzieci:no::no: Za to mąż mi obiecał że będę mogla sobie zamówić ten pas VIBRATONE :rofl2::laugh2:A od jutra zostaję słomianą wdową bo jedzie w delegację:szok:Jestem ciekawa czy dam radę z dzieciaczkami:baffled::szok:

No to sobie popisałam:baffled::baffled:

Dziewczyny czytam i czytam i skonczyc nie moge:szok: ale macie dzisiaj wene....
Zuzka dzisiaj byla strasznie marudna i podejrzewam ze to zeby ale nie ma opuchnietych dziaselek(a musi miec???)
Dalam jej dzisiaj chrupka kukurydzianego (pierwszy raz) pochlonela go chyba w pare sekund potem nastepnego:szok: (ale biszkopcikow to chyba jeszcze nie moge jej dawac???)
Dodalam do znajomych na NK dziewczyny ktore wyslaly mi zaproszenia (tak mam zamkniety profil)
KASIA wszystkiego najlepszego dla Kubusia:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Etka - jakie masz piguly na kregoslup? Pytam bo i mnie łupie, ja dostałam Majamil, w sumie nawet dzialaja, nie powiem. Zamawiasz ten vibratone?
Monia - kosztuje ok 160 zł, moj maz jest astmatykiem i mu bardzo pomaga.

Cholera wlasnie Stasiem mi przez sen zakaszlal dwa razy... :szok:

reklama
:no:Szczerze mówiąc ja też nie mogę za wami nadążyć,już nie wiem kto ma ząbka,a kto kaszel,a poza tym jak wy to robicie:baffled:,że możecie tyle pisać ja co usiądę do kompa to mała wpłacz:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry