reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam.
Piękna pogoda była wczoraj no i dziś jest. Wczoraj po południu jak większośc, tych którzy mają ogródek zrobiliśmy grilla. Adaś na kocyku i na trawce wytrzymał tylko 3 min więc musieliśmy go zabrac. Wiadomo ruchliwy ten nasz synek. Nawcinał się trawy a później na siłę musiałam mu z buzi wyciągac. Strasznie ciągnie od ziemi, więc maluchów już na ziemię nie kładliśmy.:no:
Dziś mam zamiar posprzątac Mai pokój bo wygląda jak po wojnie i kupa niepotrzebnych rzeczy się wszędzie wala.:-D Jak córcia jest w domu to się drze, że wyrzucam, według niej bardzo ważne zabawki ( pudełka po jogurtach), Jest w przedszkolu więc, wszystko aut;-).
Mam nadzieję, że w weekend majowy będzie ciepło, bo nie chciałabym całe dnie spędzic w hotelu a nie na plaży czy spacerkach.:tak:
Idę teraz trochę poczytac. A jeszcze jedno Adasiowi ten dziadoski katarek nie przechodzi. Czy przy ząbkach to normalne taka długa infekcja?????????

reklama
Dzień dobry bardzo:-)
ponieważ mam bzika na punkcie chodzenia na spacery z małżeństwem w taka cudowna pogodę jestem na chwilkę zobaczyć co u e-babeczek i ich pociech, bo niedługo będziemy zbierać sie "dada".
U nas na szczęście zdrówko wraca do normy ( czyt. kupki wracają do normy;-)). dziecko kolejny dzień starsze, mama o kolejny gram większa( właśnie podgryzam chipsy:sorry2:) i tak nam dzionek mija.Teraz idę zrobić kawunię, śniadanko i poczytam co popisałyście:-)

HRUDA jak ty kochana nauczyłaś stasia z niekapka pic moja hanifka nie umie:no: mam ten z aventu i leci mi z niego ciurkiem jak sie go przechyli a niby to niekapek ma byc
Klavell u nas niekapek został przerobiony na kapek i mały jak poczuje, że coś mu leci do buźki to czasem ładnie pociągnie ( ale bardzo rzadko:wściekła/y:). przeważnie próba podania mu picia przez nikapek kończy sie odkręceniem ustnika i piciem prosto z butelki:baffled: czemu towarzyszy podgryzanie flaszki i plucie wodą:dry:

Zgłaszam kandydaturę:
30Agulka
gagulec

do wątku zamkniętego.

Proszę mnie poprzeć.:-)

Jestem za:-D:-D:-D:-D

Witam.
Piękna pogoda była wczoraj no i dziś jest. Wczoraj po południu jak większośc, tych którzy mają ogródek zrobiliśmy grilla. Adaś na kocyku i na trawce wytrzymał tylko 3 min więc musieliśmy go zabrac. Wiadomo ruchliwy ten nasz synek. Nawcinał się trawy a później na siłę musiałam mu z buzi wyciągac. Strasznie ciągnie od ziemi, więc maluchów już na ziemię nie kładliśmy.:no:

Kobietki ja wam zazdroszczę ogródka przy domku:-(:-(:-( Ja zostałam wychowana na wsi i tam mieliśmy ogródeczek zaraz przy domciu. Później jak moja mama wyjechała ja z M przejęliśmy opiekę nad ogródeczkiem- były piękne lilie, rododendron, tulipanków mnóstwo i innych kwiatuszków i oczywiście warzywa. Do tego miejsce na grilla pod dwoma orzechami i odsłonięte tak żeby sąsiedzi nie widzieli "ściana "winogrona. Była plan na której gałązce będzie wisiała huśtawka dla małego, w którym miejscu tata zrobi zjeżdżalnie itd. Ale jak to z planami bywa wszystko szlag trafił, a mi brakuje takiej ciszy i spokoju, wieczornego zapachu maciejki no i tej zieleni:-(:-(:-( ale niestety przyszło mi teraz mieszkać w blokowisku i mieć nadzieje, że kiedyś to sie zmieni:sorry2:

Oj witajcie
Pogoda znow niczego sobie a ja chora - qrcze czuje sie jak z krzyza zdjeta, oskrzela albo jakas inna gruzlica. Ale lece zaraz do lekarza zeby sie nie rozkrecilo...choc chyba juz sie stalo:-(. A najgorsze jest to zeby nie zarazic Stacha no i niestety sama musze przy nim wszystko robic bo nie ma innej rady..Mam nadziejeje ze na dniach potwierdzi swoja Niezniszczalnosc.
Tygrysku - a jak ty sie czujesz?

Witam się i ja, opiekunka z Daidem na spacerze więc mam trochę luzu, szykuję sie do powrotu do pracy:( jutro ostatni dzień wolności

Też jestem za jeżeli chodzi o dostep do wątku zamkniętego
dla gagulca, agulki., asiek i moni

Klavell ja też chce założyć spirale :-) a dziewczyny czy to prawda, że ona doprowadza do poronienia jakby ziarenko się chciało zagnieździć?????:dry:
Spirala: spokój na kilka lat
Mają różne rozmiary i kształty, co u każdej kobiety pozwala je idealnie dopasować do wnętrza macicy. Ich antykoncepcyjne działanie polega głównie na mechanicznym zablokowaniu plemnikom możliwości dotarcia do jajowodów, a tym samym zapłodnienia komórki jajowej. Ponadto, nawet gdyby doszło do zapłodnienia, spirala uniemożliwia zagnieżdżenie się jajeczka w śluzówce macicy. Spiralę można założyć na 3, a nawet na 5 lat - tak długo zachowuje skuteczność. Trzeba jednak regularnie, co pół roku, poddawać się badaniom kontrolnym. Wszystkie rodzaje wkładek przeznaczone są dla kobiet, które już rodziły i przez kilka najbliższych lat nie zamierzają zachodzić w ciążę.
- z miedzią (m.in. Cooper T, Multiload, Gyne T) ma dodatkowo działanie plemnikobójcze, ponieważ takie są właściwości tego metalu. Ponadto powoduje, że śluz szyjkowy staje się nieprzepusz-czalny dla plemników.
- z hormonem (Mirena) zawiera zbiorniczek z progestagenem, który przez cały czas stopniowo się uwalnia. Działa bezpośrednio na śluzówkę macicy i hamuje jej narastanie, a jednocześnie powoduje zagęszczenie śluzu, co znacznie zmniejsza ruchliwość plemników.

blimka a jak tam Dawidek zaakceptował nianię?

Myślę, że tak:tak::tak: :-) Dzisiaj się do niej śmiał na głos, pierwswzy raz bo już była na kilka godzina w ubiegłym tygodniu. Codziennie przychodzi na pare godzin, pobawi się z nim zabierze na spacer da coś do zjedzenia, przewija go. Jutro pierwszy raz ich zostawie samych na pare godzin i wskoczę do fryzjera podciać grzywkębo mi włazi w oczy. A w środę rano już do pracy. Ale już się mocno nie stresuję bo widzę, ze jest ok dają sobie radę Dawidek i niania hehe:-):-)

reklama
Blimka - to swietnie ze niania zostala zaakceptowana przez glownego zainteresowanego.:-)
Luandzia - znowu epidemia na BB?:szok: Fatalnie chorowac w taka piekna pogode...a to moja pierwsza od dobrych 10 lat choroba:szok::-). Ale Stasiu jest dzis b.kochany - zrobil sobie dzien spiocha - lapie druga drzemke:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry