reklama

Wrześniówkowe mamy

No mam w końcu chwilke, aby coś napisać :-)

Tuniki super!!!!

Tekst z kupką świetny!!!!

Enia to muszę się przepisać do niej. A i pogratulować nocniczka!!!!! Wow po prostu wow!!!!

Asiu a to dobre proszek do prania :-)

U Nas też pogoda wspaniała!!! Oby tak dalej!!!

A pisałam Wam powoli odzyskuje talie!!!!! :-) Schudłam 2 kg!!!!!:-)

reklama
witam dziewoje. Dzieki za zyczenia imienkowe, to szalenie mile :tak:

Bylismy dzis u tego specjalisty rehabilitacji, rehabilitacja ma byc kontynuowana Bobathem, zadna hipoterapia. Tak wogole to przedwczesnie ucieszylam sie ze Stasiek raczkuje, on po prostu staje na czworaka i se podryguje, kolysze, ale jak chce isc do przodu to upada. Przykurcz kciukow jest niefajny, wogole uslyszalam kilka niefajnych rzeczy, ale rehabilitacja napewno wszystko wyprowadzimy.

Z innej beczki - pytanie do dziewczyn z Polski polnocnej i polnocno-zachodniej (Szczecin, Trojmiasto, Kaszuby itp). Sprawa jest taka, znam rodzine, ktora znalazla tam sie w trudnej sytuacji i czasem jest tak, ze jak sie kupi nowe meble, to nie ma co sie zrobic ze starymi. Ta rodzina chetnie by takie stare przyjela, moga byc naprawde stare - nieodplatnie lub za niewygorowana cene. To nie jest jakas patologiczna rodzina, po prostu znalezli sie w ciezkiej sytuacji, to zaradni, uczciwi ludzie z 2 dziecimi (2 lata i 8 lat). Moze tez slyszalyscie ze ktos ma pralke franie na zbyciu?

Bede wdzieczna za jakies info najlepiej na pw, zebym ewentualnie nie przeoczyla.

Carioka u nas też jest taka rodzina. Mieszkają teraz w Domu Opieki, żadna patologia. Spalił im się doszczętnie dom a mają 8 dzieci a najmniejsze ma 4 m-ce. Stało się to w środku nocy i jak spali tak wyszli i tak już w piżamach zostali. Ludzie też im pomagają. To dopiero musi byc tragedia wszystko stracic i nic nie miec.

Carioca - bede miala TO na uwadze ale poki co nie mam takich mozliwosci ani moi znajomi...ale bede pamietac jakby co!
Agulka - dawno temu przypadkiem podczas wycieczki na Kaszyby odwiedzilam tez taka rodzine...ktora po splonieciu domu i calego dobytku zamieszkali w ...oborze, jedli wylacznie ziemniaki a dzieci cale dnie zbieraly jagody zeby jakos przezyc...to sa tragedie ludzkie.
Co do spotkania BBabonow w 3Miasta to przyszly tydzien mam free bo szkolenia zaczynam od 26 maja wiec sprezmy sie kochane :-)
I tak jak przypuszczalam: szkolenia beda odbywac sie przez 3 tygodnie od pon.do pt 8 godzin dziennie:szok:...ale moja kochana mama wezmie specjalnie urlop zeby zaopiekowac sie wnuczkiem...kochana babunia:-). i wiecie co? ciesze sie ze zmienie scenerie, otoczenie i bede sie uczyc!!! ciekawa jestem czy bede miala jakies sprawdziany hehe

Hruda - to fajnie by bylo sie spotkac :tak: Chcesz winko, bo jade do Tesco ;-)

Musze zrobic zakupy przed weekendem, bo w sobote wyjezdzamy i wracamy w niedziele, Stasiek zostaje sam z dziadkami na ok. 24 godziny! Juz oczami wyobrazni widze jak tesc karmi Staska truskawkami z supermarketu i wystawia na pełne slonce bez posmarowania kremem z fitrem UV :szok: :-D

Hruda to super, że będziesz miała opieke dla Stasia :-)

Rzeczywiście można tu mówić o szczęściu w nieszczęściu, że wszyscy się uratowali, ale co dalej...

Moja mama również jest przeszczęśliwa na wieść o mojej pracy i o opiece nad wnuczkiem :-) Oka dziewczyny już widzę, że nie taki diabeł straszny :laugh2:ustaliłyśmy, że jeden tydzień teściowa - babcia, a drugi tydzień moja mamula - babcia będą się opiekować Kubusiem. Więc i jedna i druga babcia nie będą poszkodowane i stratne. Wiem, że nie można być tak nadopiekuńczym i sądzić, że tylko z mama potrafi się nim dobrze zając, ale cóż tu począć jak na to kochane dziecko tyle się wyczekałam i tak go pragnełam, że teraz każda minuta bez niego to wieczność. No ale jak pisze Asia wypoczęta mama to szczęsliwa mama :-)

Ok lece na serial ciekawe czy Marta dziś urodzi:baffled:

witam wieczorkowo
mam dosyć mała mi się "popsuła" i nie chce zasnąć i w sumie tak ma od początku tygodnia dużo marudzi a ja przez to nie mogę nic w ogrodzie porobić
co do nocniczka to gratuluje i napiszę że Szyma tez się już załatwiał do nocniczka ale on załatwiał się co 2 dzień i szło mu to ciężko więc my polowaliśmy na kupę i na nocniczku było mu łatwiej
za to Wika zaczyna się chować gdzieś w ustronne miejsce i wali w pieluchę, heheh ostatni zrobiła to w kuchni pod stolikiem
już zapomniałam co miałam komu napisać więc nie będę wymyślać

reklama
o kurcze Carioca to niefajnie że takie coś im się przytrafiło, ale ja nie mam mebli bo sama od 2 lat się urządzam i mam pustki ale wierzę że bliżej znajdą się życzliwi ludzie i pomogą
dobra mala w końcu zsneła a ja pójdę coś w kopać w ogródek może uda mi się prosto hehehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry