reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Oj kochane cieszę się że znów tu z Wami jestem bo i rozweselicie po ciężkim tygodniu i wogóle jakoś mi tak lżej po tym wszystkim z e-przyjaciółkami. Kuchnia choć jeszcze bez fug wygląda super przynajmniej jak dla mnie która mieszkała z meblami wczesny gierek przez ponad 3 lata:tak:;-):-D Carioca zdjęcia będą napewno bo taka za mnie chwalipięta :-p że napewno się pochwalę ale w przyszłym tygodniu bo co Wam syf pokazywać będę:baffled:

Dobra kochane muszę się jeszcze wykąpać choć nie wiem jak to zrobię z rozwaloną ręką ale o tym co mi się niedawno zdarzyło opowiem jutro;-) mam nadzieję że mi wybaczycie ale juz padam na nos z tym całym remontem i mieszkaniem u super babci:-D powiem Wam tylko że Tuśka zasnęła w swoim domku prze 20 a my się wciąż tłuczemy a ona śpi jak zabita i mówcie co chcecie ale wszędzie dobrze ale w domu najlepiej:tak: DOBRANOC KOLOROWYCH SNÓW I DO JUTRA:tak: Jak miło to powiedzieć po takiej przewrwie.

Anetasa - pewnie ze domu najlepiej!!!:tak::tak::tak:
Justyna - a ty z jakiej okazji sie wczoraj ubzdrygolilas? z Agulki okazji czy...tak sobie- imieniny dnia?:-p;-):-D

Ja juz po wstepnym tuningu karoserii ( Carioca - bardzo podba mi sie tekst z tuningiem :-D- musze go sprzedac hehe) a jutro reszta:-)

Zaslony wypralam..tzn pralka pierze 2 ture a jutro prasowanie - bo to lniane zaslony - 3 komplety:szok::baffled:Ale coz, tak to jest jak sie lubi len:sorry:

I podziwiam was za te pierniczkowo-ciasteczkowe szlenstwa. Nie bede ich raczej piec, bo choc bardzo lubie takie manulane wariacje, kto to zje?:szok: J ma w nosie wypieki - woli devolaje i strogonova - wiec tylko ja i Stas bedziemy na nie ostrzyc zeby....a potem dupsko sie nie zmiesci niezakupiona jeszcze sexowna kiecke na sylwka:baffled::crazy: a sylwetka Staska bedzie sluzyla jako przestroga na centylowych pomiarach:szok:;-):-D

Anetasa- to słodkich słów! oj wiem co czujesz z tą nową kuchnią, teraz to sie rozkucharzysz, hehe.

I ja zamykam kompa, jeszcze porzadek w czasopismach mam zamiar zrobic i chcialabym max 23.cia byc w łóziuuu.

Anetasa wyliżesz kuchnie to nam pokażesz. To prawda,że obecne kuchnie są śliczne. dawniej nie bylo takich zdobnych frontów, teraz jest tyle sprytnych rozwiązań, np. obrotowy kosz na garnki(choć wydaje mi się,że gdyby w tą szafkę dać pólki to o wiele pojemniejsze by były), różne kosze wysówane. Gdzie tylko chcesz zrobią półeczkę, szafeczkę,a dawniej? Proste szafki, wszystko na 1 kopyto.
Kuchnia skończona. Po gotowaniu i pieczeniu świątecznym tylko przelecę ściereczką i tyle. Jeszcze lodówka mi została, musiałabym rozmrozić. Może jutro rozładuję. W kuchni postawię robota to młody szkudnik mi nie wejdzie

No myslalam, ze jak w miare regularnie bede zagladac to nie bede musiala najpierw czytac 5 stron....:szok::dry: Alez macie power:rofl2::-)
Doti no ja niestety mame mam dosc daleko jak na jej wiek i stan zdrowia wiec owszem przyjezdza jak mam zjazdy, ale ile sie obie w tym czasie nawkurzamy na siebie...ech. I szczerze mowiac jestem zawsze dwa razy bardziej zmeczona niz jak jestem sama, bo nie dosc ze wszystko za kazdym razem musze tlumaczycm przypominac i prosic w kolko o to samo to jeszcze wypada sie zajac rodzicami...kolo sie zamyka:-(
Dzieki za wiadomosc o Atru. Rano bardzo sie ucieszylam, bo dostalam od niej smska i nie jest najlepiej. Kubus ma badnia w kierunku cukrzycy, a Atru i Tymus choruja:-:)-( Do tego ma w pracy (cytuje) "jesien sredniowiecza" wiec czasu dosc malo na bb, choc podczytuje z tego co wiem wiec odrazu goraco pozdrawiam i zycze duuuuzo zdrowka dla calej rodzinki i trzymam kciuki za Kubusia.
Asiek1000 mala sie nie przejmuj, bo tak jak trafnie napisalas, wszystko da sie wycwiczyc, byle regularnie i nie odpuszczac. Ale co do opinii to jak widac kazdy fizjoterapeuta ma inne podejscie, ale pewnie tez i przypadki ciut sie roznia. Moj Tymo ruszyl dopiero jakies 3 tygodnie temu, choc neurolog stwierdzila ze daje mu czas do stycznia wiec jakos specjalnie sie nie martwilam. Tyle, ze u nas to sprawa slabego napiecia miesniowego (po porodzie mial w apgarze za napiecie 0) i mam wlasnie mu zadnych kapci nie zakladac,tym bardziej tych ortopedycznych i ograniczac skarpetki z absami, a najlepiej to zakladac mu na przemian raz to raz same rajtuzki. A co do cytrusow to jak nie ma uczulenia to sprobuj dawac z ta przezroczysta skorka, bo w niej jest wlasnie najwiecej "dobrego" w tych owocach.:tak:
Hruda no zesz Ty, na bostwo sie robisz widze:-) A u fryzjera to zmieniasz fryzure czy tylko odswiezenie? Bo ja ciagle poszukuje jakiegos dobrego o moze takowego znasz? Mi sie marzy takie jakies lekko extrawaganckie obciecie, moze z asymetria, albo jakas dzika grzywka, albo taki troche dluzszy punk....Ale jak juz siedze na fotelu to nigdy nie potrafie tego porzadnie wytlumaczyc, a fryzjerzy jakos slabo zalapuja o co chodzi i w ostatniej chwili rezygnuje:baffled: a ja tez przez ladnych kilka lat szalalam z przygotowaniami przed przyjazdem meza, ale od dwoch lat to jego rola:-):-):-)
30Agulka super autko ale uwazajcie, bo sklada sie jak puszka nawet przy dosc lekkim uderzeniu. Wlasnie takim rozwalila mi babka samochod miesiac temu, ja uderzyl w bok golf i tak ja okrecilo ze mnie walnela juz czolowo z lewej, tyle ze ja blotnik zjechany, lekko drzwi drasniete i wypadla os, a jaj sie zlamala, powypadaly jakies czesci spod maski typu alternator itd i generalnie nie bylo co zbierac:-( Ten mandacik to oby ostatni:tak:

reklama
Tygrysku po tych zakupach to taka rasowa Tygrysica widzie:tak: grrrrr:-) No to sie bedzie dzialo w sypialni. A tak arpopos to masz jakis przepis na dziewczynke, bo jak tylko mezulek wroci to zaczynamy powazne staranka:tak: Ostatnio poprzywosil jakies dobre rady od filipinczykow, ale jakos nie przypadly mi do gustu:-p;-):rofl2:

Do góry