reklama

Wrześniówkowe mamy

\hey bbonki!

nie bylo mnie 2 dni, kumpel zabral swojego laptopa, a nam wkoncu przywiezli naszego z naprawy. Wkoncu!
Wczoraj mialam stluczke, dzieciaki jechaly samochodem z duza predkoscia i glupek nie wyrobil przed rondem zeby zahamowac, przypieprzyl w kolesia z przodu, a ten jeszcze przypieprzyl w auto przed nim....czyli MOJE!!!!Mialam dwoje dzieci z tylu i ciezarna znajoma. Huk niesamowity, trzasnelo nami do przodu, ze hoho, prawie najechalam na samochod przez nami, taka sila byla. Nikomu sie nic nie stalo cale szczescie. Dzieci przerazone. Ja wsciekla wysiadlam i zbluzgalam z gory na dol tamtego gowniarza, ktory okazal sie 19letnim cyganem(tu ich pelno). Zwyzywalam jak umialam i ohhhh szkoda gadac. 2 samochody zgniecione. A u mnie tylko zderzak troche trzasnal, ale ledwo widac. Przez co sie utwierdzilam, ze duze samochody sa bezpieczniejsze niz te male. Koles, ktory na nas najechal, ma harmonijke z przodu swojego auta,do kasacji. A u mnie tylko ten zderzak, ktory nawet nie jest do wymiany, bo jest caly i sprawny. Troche tylko farba mi poszla. Gowniarz pieprzony cygan, przyjechal do Irl i szpanuje szarzuje swoim maluchem raaaaany, a znim chyba 5 innnych nastolatkow. Tak go zbluzgalam i zwyzywalam jak tylko potrafilam.Mialam 2 dzieciaczkow w aucie i ciezarna. Ale w irl jest glupie prawo, tu sie nawet mandatu za to jemu nie nalezy ani nic, tlyko ubezpieczenie auta jemu w gore idzie. A moj samochod naprawia ten, co we mnie stuknal, mimo ze to nie jego wina byla, ale tu tak jest. W kazdym razie straszne przyzycie, dzieci sie zaryczaly, bo porzadnie nami walnelo z ogromnym hukiem.Pol dnia sie trzeslam, najgorsze bylo jak juz nerwy i zlosc mi przeszla, a nadeszlo takie zmulenie tym calym wydarzeniem. W kazdym razie zderzaka nie trzeba naprawiac, bo jest caly, ale i tak zawioze do serwisu, niech wymieniaja, skoro za darmo, to trzeba korzystac :-) A na ten czas(naprawy) dostane z ubezpieczenia zamienny samochod, a zawsze daja jakies najnowsze, ahhh a co!skorzystam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety posrańcy wogóle wyobraźni nie mają:wściekła/y: Zrobiłam co miałam zrobić i lecę pod prysznic i spać. Mam nadzieję,że młody się nie przebudzi,bo zawsze się tego boję,że nie usłyszę jak będzie płakał

Nigdy nie mialam uprzedzen, ale po tym co widzialam i slyszalam co cyganie na wyspach robią, to wogole nie szanuje tej nacji. Nie znam uczciwego cygana, a tylko nieuczciwych, fajne te ich koncerty i kolorowe stroje, ale niech sie biorą do roboty. Wyjezdzaja do Wlk Brytanii, proszą o azyl bo sa w Polsce prześladowani, dostają tam mieszkanie, które wynajmują, a sami wracają do Polski żyć za ten angielski czynsz w kraju gdzie są przesladowani.
10 lat temu moj byly chlopak mial zdrowe przeprawy z cyganami u ktorych wynajmowal pokoj, pomijajac notoryczne drobne kradzieze, to rabneli mu paszport, musial im kupe kasy zaplacic zeby mu oddali a i tak dostał manto, jeszcze go gdzieś wywieźli i straszyli ze zabija.

Larcia - mam nadzieje, ze dobrze tym młodym nagadałaś, ale to tak naprawdę dobrze. Ale i tak pewnie po nich to jak po kaczce. Naprawdę mieli malucha? Tzn Fiata 125p?

Maraniko - córo marnotrawna, chyba naprawde powróciłaś na nasze bebonowe łono :-) Z tymi przepisami na płeć to moze byc prawda, Stasia robiliśmy zgodnie z przepipsem na chłopca :-)

Nuśka - po co mi przypominałaś o tej lodówce :confused: No i bede musiala dzis rozmrozić :angry:

Agulka - ja tez jezdze nie za szybko. Śmieszą i przerażaja mnie Ci goście na ulicach, którzy muszą koniecznie każde autko wyprzedzić, ja tam im jeszcze ustępuję. Nasze polskie drogi nie nadają sie na rajdy, chcoiaz przyznam szczerze za granicą nie jezdziłam. A nie, jeszdzilam po czeskich wsiach :happy:

A ja mam taką trochę gorącą atmosferę z teściową. Bo pieprzy, że jakbym tylko cos potrzebowala, to ona ze Stasiem posiedzi, a jak przychodzi co do czego to akurat nie moze. Miala byc w piątek ze Stasiem, jak ja szlam do gina, ale w koncu nie mogla, bo musiala zostać z szwagierki córeczką, bo moja szwagrierka ... musiała jechać na trzening z psem :baffled::crazy: No szlag mnie trafił. Powiem Wam, że ten jej pies to nie jest wazniejszy ode mnie, ale bardzo czesto od jej własnej córeczki. Ona tłumaczy, ze ona musi jechać na trening, bo musi odreagowac. Ja tez bym chciala sobie odreagowac, pojsc na jogę, tylko nei mam z kim dziecka zostawić :blink:

No się wnerwiłam od samego rana :wściekła/y:

carioca hyhy nie tak napisalam, ze maluch, ale ogolnie jakis maly samochod, caly zgnieciony w kazdym razie, ten drugi tez. a U mnie zderzak tylko troszke.
cyganie sa tu okroooooopni, chodza i zebraja po domach i na ulicy., Spia w namiotach i ahhh szkoda gadac. Ogolnie smierdza. Jeszcze wkurzylo mnie to, ze podchodzi pozniej taki buc z papierosem, staje przy moim samchodzie, drzwi do dziecka otwarte, a on "nooo ale jak dzieci...ok?" Mi wtedy juz gula wyrosla na szyi, warknelam, zeby nie palil, a on cos tam se dalej gadal, a ja reka do niego i mowie "odejdz ". Gdybym mogla to bym mu obila morde!
Oj tak zwyzywalam zwyzywalam od fuckerow moranow i wszystko co mi tylko przyszlo na mysl, pieprzeniec naraza zycie ludzi i dzieci, bo chce sie popisac przed tym gowniarstwem co jechalo z nim w aucie. A wczoraj rano na tym samym rondzie zginal inny 19letni gowniarz, bo sie scigal z 3 innymi autami. CHORE

Ostatnia edycja:
witam!!

wczoraj was zaniedbalam, bo mnie wzielo na sprztanie kuchni!! nie to, zebym wam zazdroscila:-D:-D:-D postanowilam wiec wykorzystac wene i zaszalalm. pokombinowlalm tez z dekoracjami, bo juz mi sie znudzilo jak bylo, a ja lubie czeste zmainy. w tym tylko problem, ze nie mam za duzo mozliwosci:-(

dzis ciag dalszy szalenstw porzadkowych

Donkat a czemu załatwiasz papiery do wychowawczego, brałas tylko na rok?????

nie, ja w ogole nie bralam, ale tera znam sie sytuacja amienila, wiec chce zlozyc wniosek, w koncu 400zl droga nie chodzi:-)

Agulka ruch jak w Rzymie:-D normalnie pchają się drzwiami i oknami;-) a szef podobno chodzi wściekły na szczęście ja się z nim dziś chyba nie zobaczę ;-) a śnieg zapomnij podobno wyżej w górach coś tam trochę leży ale nie ma na tyle żeby mogło to przyciągnąć amatorów białego szaleństwa:-(

niestesty ostatnio zimy plataja figle narciarzom i ludziom zyjacym z turystow:-( nie dzieiwe sie szefowi

a po pracy jedziemy na małe zakupy powiedzcie co mozna kupic 3-miesięcznej dziewczynce(chrześniaczka mojego I) na święta mam juz sukienkę i bluzeczkę i myślałam o jakiejs zabawce ale nie pamietam czym i czy w ogole bawia się 3 miesięczne bąbelki???:confused:

takie dzieic to raczej grzechotkami sie bawia, zaczynaja na nie zwracac uwage, a niedlugo chwytac w raczki (albo juz:szok:)

:-)

Donkat ale mi głupio bo ja jeszcze ci nie złozyłam zyczeń ale co się odwlecze to ....
Wszystkiego naj naj z okazji urodzin i duza buźka od Igorka:-)
oj chyba jesteś osoba która najdłużej dostaje zyczenia:-):-)

dziekuje, dziekuje, nie obrazilam sie:-D:-D

Justyna
to jest jedna noc w roku, jak masz mozliwość to się rozerwij

moj P wlasnie tego nie rozumie i nie diziemy wtym roku na Sylwka:-( on woli posiedziec wkameralnym gronie w domu lub ze znajomymi- starzeje sie jak nic:crazy:

Agulka to ciesz się że im smakowało i że apetyt mają. Niektóre matki by zabiły żeby ich dzieci jadły a Ty narzekasz;-):-)

oj tak, tak:tak::tak::tak:

Maraniko mi również miło:tak: ale chyba nam dziś przez ten Madagaskar wszystkie bebony wywiało;-) a co sposobów na dziewczymkę to ja słyszałam że według fengshui (czy jak to się tam pisze) łóżko powinno stać tak aby nogami być zwróconym na wschód a na chłopca na zachód. U nas stało jeszcze wtedy właśnie na wschodnią stronę i co jest Tuśka:tak: więc może coś w tym jest hihi

hhmm, u nas stalo nogami na wschod i jest piekna gwiazdeczka:-D:-D

Kurczeeee... zeżarło mi posta!

Donkat - cholera to ja tez sie biore za tą kuchnię....:crazy:
Nuśka - czyżbyście planowali w najbliższym czasie rodzeństwo dla Igorka????

A co do tego łóżka - to węzgłowie ma być na zachód, a nogi na wschód - dobrze zrozumiałam?

Lodóweczka czyściutka :-) umyta i tak ładnie wszystko poukładane ach jestem z siebie dumna;-):-D:rofl2:
Co do cyganów to nie znam żadnego ale z tego co piszecie to może i dobrze:-)

Dziewczyny podajcie jakiś "przepis" na dziewczynkę bo chłopaka już mam:-D:-D:-D
No na dziewczynkę to na odwrót jak na chłopca:rofl2:
Moje cudo szleje. Stwierdzam,że mam bardzo niegrzecznego, brykatego chłopca,ale nie,że rozuszczonego. On po prostu rojber jest i tyle. Co to będzie wiosną? A jak będzie bił starsze dzieci w piaskownicy?
czekam,aż mój szanowny małżon zadzwoni. pojechałabym do mamy,ale obiad się robi. jutro jedziemy do Inowrocławia na giełdę, taką z ciuchami,bo na mikołaja dostaliśmy kasę już gwiazdkową od teściów i musimy coś sobie kupić. Ja napewno nowe dżiny i jakąś bluzkę. I laczki,bo mi jeść wołają. Po drodze zaliczymy odwiedziny u S kuzynki co w październiku urodziła córeczkę,a jeszcze nie byliśmy.
donkat a co do sylwka to byle nie samotny, tzn. we 3. Taka prywatka też może być fajna.

reklama
Ja mam swój patent na córcię czy syna. W czasie posuwistych ruchów:baffled: cały czas powtarzałam na głos: za pierwszym razem: Maja, Maja........... a za drugim wiadomo: Adaś, Adaś,....:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak: no i są;-);-);-)

Co do cyganów to będziemy mieli sąsiadów cyganów jak się wprowadzimy do naszego gniazdka:tak: oraz księdza i policjanta:tak::tak::-):-)

Donkat kumam z tym wychowawczym, i pewnie że 400zł + rodzinne 46zł nie leży na ulicy

Larcia nie chciałabym być na Twoim miejscu, odpukać, tfuu. tfuu..... jeszcze nigdy nie brałam udziału nawet w stłuczce:confused:

Nuśka przypomniałaś mi, że lodówka czeka na glancowanie, dzieki;-)

Gdzie Hrudzinka??? Zawoskowała się czy co??? Daj kochana znaki życia:tak:;-);-)

Ja wczoraj sprzedałam na allegro kilka łaszków i chcę kupic Mai śliczna spódniczkę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry