• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

Gęste ciasto naleśnikowe z dodatkiem startych jabłek. Trochę sody dla spulchnienia tez daję. Nie jadłaś nigdy? Moja mama kroi jabłka w małe plasterki, ale moje chłopaki pewnie by się "pochorowali" ;-), więc są ścierane. Mąż jada je z cukrem pudrem, ja z powidłami.
Ja robię tak samo:tak: tylko zamiast sody daję odrobinę proszku do pieczenia;-) i u nas jabłka obowiązkowo w kawałkach:tak:

Agulka rybka gotowa:tak: odstawiłam żeby wszystko przeszło sobą ale już mam na nią ochotę;-) bo wreszcie wygląda tak jak zawsze chciałam:-D mam nadzieję że w smaku też będzie pycha:-)

reklama
Witam ponownie;-)spacerek mamy zaliczony bo byliśmy dziś w bibliotece no i 2 godzinki zeszło :tak:
widze że my tu wszystkie wyrodne matki jesteśmy:-D
obiadek już prawie gotowy-ziemniaczki +żurek z torebki+ugotowane na twardo jajeczka:cool2:
Majandra placuszki z jabłkami tzn racuchy ja robię podobnie zamiast sody daje drożdże i dodaje tez łyżeczke cukru do ciasta:tak:
Agulka mi możesz podrzucic tego beztłuszczowega torta;-):-p

Ja robię tak samo:tak: tylko zamiast sody daję odrobinę proszku do pieczenia;-) i u nas jabłka obowiązkowo w kawałkach:tak:

Agulka rybka gotowa:tak: odstawiłam żeby wszystko przeszło sobą ale już mam na nią ochotę;-) bo wreszcie wygląda tak jak zawsze chciałam:-D mam nadzieję że w smaku też będzie pycha:-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D na pewno będzie pycha.......... narobiłas mi ochotę:cool:
Witam ponownie;-)spacerek mamy zaliczony bo byliśmy dziś w bibliotece no i 2 godzinki zeszło :tak:
widze że my tu wszystkie wyrodne matki jesteśmy:-D
obiadek już prawie gotowy-ziemniaczki +żurek z torebki+ugotowane na twardo jajeczka:cool2:
Majandra placuszki z jabłkami tzn racuchy ja robię podobnie zamiast sody daje drożdże i dodaje tez łyżeczke cukru do ciasta:tak:
Agulka mi możesz podrzucic tego beztłuszczowega torta;-):-p
tzn???????? przepis na biszkopt:sorry2: czy piankę? :sorry2:Kidyś biszkopt robiłaś też i ładniutko Ci wyszedł:confused:

U nas dzis ziamniaczki z jajeczkiem sadzonym , marchewka+groszkeim:tak:

witam!!!!

mial byc taki spokojny dzien ze sprzataniem i gotowaniem w roli glownej, atu........ niespodzianka:baffled:listonosz przyniosl wezwanie do odebrania dowodu stalego na TIRa, bo zapomnuielsimy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, wiec zamaist przytulac sie z niunka do snu, zapakowalam nas do samochodu i do miasta! przy okazji zalatwilam jeszcz ejedna rzecz, chcialam wiecej, ale niunka jzu spiaca i marudna byla, wiec szybko do domku. usnela w samochodzie i niby spi, ale cos slysze jak gada:sorry2:

Kochane Wyrodne Matki, ten tekst powinien byc zatytulowany : Normalna Matka, bo tylko bziki daja rade zyc inaczej;-):-D:-D:-D:-D

acha, wczoraj niunka zasnela o 23.30;-)

wkurzylam sie,bo A4 gotowy od tych gosci co robia kosztuje przeszlo 100, jakbym dala do zrobienia zdjecia i zbindowala to ok.70zl. Mysle zeby kupic papier, cos jak na wizytowki,ale z tych cienszych, jakby co to papier do zdjec tez mozna kupic w zasadzie za grosze i wydrukuje. Tylko... nie wiem ile Janusz ma kolorowego tuszu i jak ostatnio chcialam wydrukowac zdjecie to jakies zielonkawe mi wychodzilo:baffled: i mam zagwostke jak diabli,a do tego nie mam auta,a zalatwianie w sobote z S to nie usmiecha mi sie

Justyna, daj sobie spokoj:sorry2:
raz, ze drozej niz na allegro, a dwa- trzeba umiec ustawioc drukarke i miec dobry paier do drukowania zdjec, bo inaczej wychodza wlasnie w roznych kolorach: albo za rozowe, albo za zielone, albo za zolte itp itd

Muszę się pochwalic:-pbo wczoraj stwierdziłam że naucze Olę na dzień babci i dziadka jakiegos wierszyka mówię mam jeszcze 7 dni to zdąży sie nauczyc i znalazłam w internecie taki wierszyk pierwszy w sumie jaki mi się wyświetlil myślałam że może będzie dla niej za długi no ale stwierdziłam ze spróbuję i popołudniu zaczełam ją go uczyc a dzis ona go już umie powiedziec:szok::-)w niektórych miejscach jeszcze się zacina ale wystarczy że powiem jej jeden wyraz a ona mówi dalej:tak::cool2:

[SIZE=+1]D[/SIZE]zisiaj jest Dzień Babci i święto Dziadziusia,
O tym dniu pamięta każda mała wnusia.
My - wasi wnuczkowie - również pamiętamy
I swoim najbliższym życzenia składamy.

Monia
, wierszyk bardzo fajny:tak: pozwole sobie "ukrasc" pierwsza zwrotke i naucze Jultike:sorry2:
ale Ola bystrzacha! przeciez to dlugie ejst:szok:

musze jakość zacząć oszczędzać a wydaje mi sie ze za duzo wydajemy kasy na jedzenie wiec szukam pomysłów na tanie obiady...

jak bedziesz w domu, to wlasnie ebdzie Ci latwiej cos tanszego zrobic, bo bedzie wiecej czasu:tak::tak:

Ja wcinam torta, która chce. Jest beztłuszczowy, ani grama tam nie znjadziecie

co prawda kawki nie mam, ale mnie ciagnie na slodko, poprosze kawlaeczek:sorry2::sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam i dołączam do klubu wyrodnych;-)
brrrrrrrrrrrrrr

To ja jestem jeszcze gorsza, bo ubrania Maćka prasuję tylko na wielkie wyjścia:-p:zawstydzona/y::sorry2:
Nio ja podobnie:zawstydzona/y: chyba, ze mam nerwa i warunki na upust w postaci prasowani i układania w szafie- wówczas co mi wpadnie pod rękę ( czyt. żelazko) jest prasowane:cool2:

Muszę się pochwalic:-pbo wczoraj stwierdziłam że naucze Olę na dzień babci i dziadka jakiegos wierszyka mówię mam jeszcze 7 dni to zdąży sie nauczyc i znalazłam w internecie taki wierszyk pierwszy w sumie jaki mi się wyświetlil myślałam że może będzie dla niej za długi no ale stwierdziłam ze spróbuję i popołudniu zaczełam ją go uczyc a dzis ona go już umie powiedziec:szok::-)w niektórych miejscach jeszcze się zacina ale wystarczy że powiem jej jeden wyraz a ona mówi dalej:tak::cool2:

[SIZE=+1]D[/SIZE]zisiaj jest Dzień Babci i święto Dziadziusia,
O tym dniu pamięta każda mała wnusia.
My - wasi wnuczkowie - również pamiętamy
I swoim najbliższym życzenia składamy.

[SIZE=+1]Ż[/SIZE]yczymy Ci, Babciu samych dni słonecznych,
Pogodnych, wesołych, takich jak ten wierszyk.
Żebyś nie miała nigdy żadnych zmartwień,
By się spełniło każde z Twoich pragnień.

[SIZE=+1]Ż[/SIZE]ebyś się czuła co dzień jak królowa
I by Cię o nic nie bolała głowa.
A Tobie, Dziadku, czego życzyć mamy?
Żebyś u Babci miał tak jak u mamy:

[SIZE=+1]D[/SIZE]użo czasu wolnego, same przyjemności,
Jak najmniej kłopotów i wiele radości!
Nic do naprawiania, dźwigania, trzepania,
Tylko miękki fotel i coś do chrupania.

[SIZE=+1]A[/SIZE] jak już się spełnią te nasze życzenia,
Gdy w domu nie będzie już nic do zrobienia,
Wtedy się Dziadkowie odświętnie ubierzcie
I swoje Babcie na spacer zabierzcie.

[SIZE=+1]A[/SIZE] tak przy okazji ... zaproście też nas,
Bo bardzo lubimy spędzać z Wami czas!
Monia, GRATULACJE.

Ja wcinam torta, która chce. Jest beztłuszczowy, ani grama tam nie znjadziecie
Ja podziękuje, właśnie obżeram sie groszkami w polewie czekoladowej:baffled:. Cos mnie ostatnio nosi na słodkie- uhhhh- wczoraj opakowanie cukierków toffi, dzisiaj groszki- wrrrrrrrr. Chodzenie na zakupy bez dziecka jest zgubne- bo jak jestem z małym to nie mam czasu przystawać przy półkach ze słodkościami, a jak pójdę sama to aż wstyd- gorzej niz małe dziecko- ledwo ze sklepu wyjdę juz muszę batonika wciągnąć a reszta jak po cichaczu jak mały śpi:zawstydzona/y:
Dzisiaj przyjeżdża M i cos czuje będzie ciekawie w domu- on ma dość mojego ględzenia, a ja dosć mieszkania w takich warunkach- wiec zadyma będzie gwarantowana- juz mam ochotę wynieść sie, bo babka zaraz będzie kurwować, chwaścisko spieprzać z domu i znowy nic nie zostanie wyjaśnione:baffled: A co do czego przyjdzie odbije sie na mnie bo skad m mógł wiedziec co siedzieje w domu jak był w trasie- wiadomo ode mnie. Na dokładkę babce zwróciłam dzisiaj uwagę z jakiej racji ta menda pijacka korzysta z telefonu domowego ( dodam, ze my opłacamy rachunek i fon jest na M i było zaznaczane, ze chwaścisko nie ma żadnego prawa do tego telefonu), a wczoraj zabrałam telefon z przedpokoju do as do pokoju- więc jestem niedobra ( ale dobrze mi z tym:zawstydzona/y:).

reklama
wiem, z emozna tak zrobic, ale nie weim czy to kosztuje
Właśnie koszty mnie interesują + kwestia czasowa + kwestia podłączenia dialogu do gniazdka z tpsa. Nie mam kiedy wybrać sie do punktu informacyjnego w przez telefon nigdy sie tak nie dogadam jak w bezpośrednim kontakcie:baffled:. Jutro już chyba przymuszę się na dłuższy spacer i muszę się w to wgłębić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry