• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
z jednej strony sie ciesze z wolnosci, ale mi jednak jkaos dziwnie samej:-(:sorry2:
myslalam, ze wpadne w wir zajec, bo maly brzdac nie ebdzie mi przeszkadzal, a ogarnelo mnie blogie lenistwo i robie tylko to co konieczne;-)-chyba mi tego bylo trzeba:tak:

I tak właśnie powinnaś wykorzystywać ten czas wolny dla siebie a nie dla domu:-) mój tato się śmieje że jak wezmą Tuśkę na noc do siebie to za 6 tygodni przyjdziemy z informacją że znów oczekujemy kolejnego wnusia bądź wnusi:-p jego nie doczekanie:-D

No własnie czy Wasze dzieci przesypiaja cała noc????? Mój mały budzi się 2-3 razy.......... przeważnie chce pić wody...................wrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................

Tuśce generalnie żadko się zdarza pobódka w nocy:tak: a już po to żeby się napić to wcale:no: niestety mały wędrowniczek bardzo często przyłażi do nas w nocy:wściekła/y: a najlepsze jest to ze robi to tak że żadne z nas nawet nie wie kiedy:baffled: poprostu rano się budzimy a młoda śpi między nami:szok::-D

no i wlasnie to mnie najbardziej wkurza- reakcja innych.. przecież to nie są wyścigi..hmmm

Reakcje innych olej;-) mojej siostry młody też nadal w pampkach pomimo że chodzi do żłobka i ona sie nie przejmuje :no: każde dziecko ma swój rytm i prędzej czy później się nauczy:tak: ważne żeby podejmować próby a jak nie wychodzi to odczekać trochę i próbować znów a nie zrażać się po pierwszym niepowodzeniu;-) życzę powodzenia z Agulkową metodą być moze to jest sposób:tak:

Justyna my też często szybko na praleczce:-D:-D i co jestem w ciązy wiec nie trac wiary:happy2::-p
to mowisz,ze jest nadzieja? tydzien wczesniej tez bylo (porzadnie)

No własnie czy Wasze dzieci przesypiaja cała noc????? Mój mały budzi się 2-3 razy.......... przeważnie chce pić wody...................wrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................
Mateusz od bardzo dawna przesypia cala noc, sporadycznie obudzi sie z placzem tak jkaby cos zlegu mu sie snilo

Reakcje innych olej;-) mojej siostry młody też nadal w pampkach pomimo że chodzi do żłobka i ona sie nie przejmuje :no: każde dziecko ma swój rytm i prędzej czy później się nauczy:tak: ważne żeby podejmować próby a jak nie wychodzi to odczekać trochę i próbować znów a nie zrażać się po pierwszym niepowodzeniu;-) życzę powodzenia z Agulkową metodą być moze to jest sposób:tak:
tak sobie mysle po mojemu,ze latwo sie mowi olej to, wszystko w swoim czasie,ale jak sie patrzy na rowiesnikow,ze wiekszosc umie to czy tamto to przychodzi pytanie "dlaczego nie moje"

wiesz Justyna ja nie porównuje wiec nie mam z tym problemu ale... inni bardzo często robia sobie "zestawienie dzieci"... Jula zaczeła chodzić mając 15m córka mojej koleżanki mając 11- teraz nie ma żadnej różnicy między ich rozwojem fizycznym... Juz dawno zakceptowałam swoje dziecko i to jakie ma tempo i nie mam zamiaru robić cos w brew niej tylko dla tego że Zuzia, Krysia czy Maciek juz to robią....

Mateusz od bardzo dawna przesypia cala noc, sporadycznie obudzi sie z placzem tak jkaby cos zlegu mu sie snilo
no to chyba moje dzieciaki to "wyjątki":-( Maja też dopiero zaczęła przesypiać cała noc jak byłam w 5 m-cu ciąży z Adasiem czyli miała 3,5 roku................... 4 m-ce sobie pospałam a teraz z Adasiem powtórka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam jeszcze rok czekać by sie wyspać:szok::-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

reklama
tak sobie mysle po mojemu,ze latwo sie mowi olej to, wszystko w swoim czasie,ale jak sie patrzy na rowiesnikow,ze wiekszosc umie to czy tamto to przychodzi pytanie "dlaczego nie moje"

Masz racje Justyna w każdej dziedzinie rozwoju naszych dzieci możemy je wspierać pomagać ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy:no: chodzi o to ze każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie:tak: wszystkie dobrze wiecie z jakim zamiłowaniem niestety moja mam lubi porównywać młodą i Szymka:wściekła/y: pamiętam jak się przez głupie zęby się denerwowałam bo ciągle słyszałam że ona jeszcze nie ma a Szymek ma już 3 a obecnie Tuśce brakuje tylko 2 piątek do kompletu a młodemu dopiero tydzień temu wyszła ostatnia trójka:sorry2: potem było że Szymek już chodzi prowadzany za jedną rękę a moje tłumaczenie ze chcę żeby Tuśka sama do tego doszła i jestem przeciwna prowadzaniu za rączkę i przyśpieszaniu czegokolwiek były wyśmiewane efkt młoda na tydzień przed roczkiem samodzielnie już ładnie chodziła Szymek miesiąc po roczku odważył się puścić osobę go prowadzającą:sorry2: to samo było z nocnikiem że on zroił kupę czy siku ale dla mnie to było i co z tego skoro sma nie zawołał:sorry2: i tak jest nadal a młoda pożegnała już pampki przynajmniej w dzień:-) mój wywód też wygląda jak porównywanie ale pisząc to chciałam uzmysłowić że nie warto się przjmować i porównywać:no: każde dziecko jest indywidualną jednostką a w przypadku Juli Asia zawsze może sobie w myślach powiedziec co z tego ze ten czy tamten już biega bez pampka jak nie potrafi narysować nic oprócz bazgrołków a Julcia tworzy już prawdziwe dzieła:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry