Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Asia załapie.................... moja metoda jest niezastapionado przedszkola mam jeszcze 8 miesiecy zanim pójdzie, nie zakładam że moje dziecko oduczy się pieluszkowania w zerówce...
;-)chętnie Aniołka przyjmęjak nie załapie to Ci ją przyśle DHL na szybki kurs![]()
:-) a i przy moich też się rozgada przy okazjiz jednej strony sie ciesze z wolnosci, ale mi jednak jkaos dziwnie samej:-sorry2:
myslalam, ze wpadne w wir zajec, bo maly brzdac nie ebdzie mi przeszkadzal, a ogarnelo mnie blogie lenistwo i robie tylko to co konieczne;-)-chyba mi tego bylo trzeba![]()
jego nie doczekanie
No własnie czy Wasze dzieci przesypiaja cała noc????? Mój mały budzi się 2-3 razy.......... przeważnie chce pić wody...................wrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................
a już po to żeby się napić to wcale
niestety mały wędrowniczek bardzo często przyłażi do nas w nocy
a najlepsze jest to ze robi to tak że żadne z nas nawet nie wie kiedy
poprostu rano się budzimy a młoda śpi między nami

no i wlasnie to mnie najbardziej wkurza- reakcja innych.. przecież to nie są wyścigi..hmmm
każde dziecko ma swój rytm i prędzej czy później się nauczy
ważne żeby podejmować próby a jak nie wychodzi to odczekać trochę i próbować znów a nie zrażać się po pierwszym niepowodzeniu;-) życzę powodzenia z Agulkową metodą być moze to jest sposób
to mowisz,ze jest nadzieja? tydzien wczesniej tez bylo (porzadnie)Justyna my też często szybko na praleczcei co jestem w ciązy wiec nie trac wiary
![]()
Mateusz od bardzo dawna przesypia cala noc, sporadycznie obudzi sie z placzem tak jkaby cos zlegu mu sie sniloNo własnie czy Wasze dzieci przesypiaja cała noc????? Mój mały budzi się 2-3 razy.......... przeważnie chce pić wody...................wrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................
tak sobie mysle po mojemu,ze latwo sie mowi olej to, wszystko w swoim czasie,ale jak sie patrzy na rowiesnikow,ze wiekszosc umie to czy tamto to przychodzi pytanie "dlaczego nie moje"Reakcje innych olej;-) mojej siostry młody też nadal w pampkach pomimo że chodzi do żłobka i ona sie nie przejmujekażde dziecko ma swój rytm i prędzej czy później się nauczy
ważne żeby podejmować próby a jak nie wychodzi to odczekać trochę i próbować znów a nie zrażać się po pierwszym niepowodzeniu;-) życzę powodzenia z Agulkową metodą być moze to jest sposób
![]()
no to chyba moje dzieciaki to "wyjątki":-( Maja też dopiero zaczęła przesypiać cała noc jak byłam w 5 m-cu ciąży z Adasiem czyli miała 3,5 roku................... 4 m-ce sobie pospałam a teraz z Adasiem powtórkaMateusz od bardzo dawna przesypia cala noc, sporadycznie obudzi sie z placzem tak jkaby cos zlegu mu sie snilo

Mam jeszcze rok czekać by sie wyspać
:-tak sobie mysle po mojemu,ze latwo sie mowi olej to, wszystko w swoim czasie,ale jak sie patrzy na rowiesnikow,ze wiekszosc umie to czy tamto to przychodzi pytanie "dlaczego nie moje"
chodzi o to ze każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie
wszystkie dobrze wiecie z jakim zamiłowaniem niestety moja mam lubi porównywać młodą i Szymka
pamiętam jak się przez głupie zęby się denerwowałam bo ciągle słyszałam że ona jeszcze nie ma a Szymek ma już 3 a obecnie Tuśce brakuje tylko 2 piątek do kompletu a młodemu dopiero tydzień temu wyszła ostatnia trójka
potem było że Szymek już chodzi prowadzany za jedną rękę a moje tłumaczenie ze chcę żeby Tuśka sama do tego doszła i jestem przeciwna prowadzaniu za rączkę i przyśpieszaniu czegokolwiek były wyśmiewane efkt młoda na tydzień przed roczkiem samodzielnie już ładnie chodziła Szymek miesiąc po roczku odważył się puścić osobę go prowadzającą
to samo było z nocnikiem że on zroił kupę czy siku ale dla mnie to było i co z tego skoro sma nie zawołał
i tak jest nadal a młoda pożegnała już pampki przynajmniej w dzień:-) mój wywód też wygląda jak porównywanie ale pisząc to chciałam uzmysłowić że nie warto się przjmować i porównywać
każde dziecko jest indywidualną jednostką a w przypadku Juli Asia zawsze może sobie w myślach powiedziec co z tego ze ten czy tamten już biega bez pampka jak nie potrafi narysować nic oprócz bazgrołków a Julcia tworzy już prawdziwe dzieła
:-)