• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

Każde dziecko jest inaczej skonstruowane, jedne rozwijaja się ruchowo , inne umysłowo ( intelektualnie, manualnie itp ).......... mój mały narysuje 10 kresek na kartce i dumny przychodzi do mnie z pytaniem: pienknie namalolałem a ja szczęśliwa odpowiadam; CuDNIE................hihihihihhii

reklama
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie jutro o 8 bo ide na to wyciecie woreczka i strasznie sie denerwuje
Asia nie martw sie tym sikaniem predzej czy pozniej sie nauczy ja zrobilam tak ze przestalam dawac pampki (nawet na wyjscie) i chodzilam przez jakis czas ze szmata i przebieralam az sie nauczyla ;-)balam sie jak to bedzie jak pojdzie do przedszkola ale jeszcze nie bylo zadnej wpadki bo dzieci ucza sie od rowiesnikow a poza tym panie co jakis czas gonia ich do sikania oczywiscie ma zostawione ubranka na zmiane jak wszystkie dzieci bo wpadki moga sie przytrafic wiadomo
Agulka nie chce Cie zalamywac ale moja Helenka ma 2,5 miesiaca i juz praktycznie przesypia noc tj od ok 9 do 5.30-6.00 potem je i spi dalej :sorry2:
Zuzia pod tym wzgledem byla taka sama moze ja mam mleko jakies super kaloryczne :baffled:

no to dokładnie tak jak ja:-) tyle że Tuśka zamiast rysować kreski rysuje ślimaki:-D tzn nieokreśloną ilość kółek za pociągnieciem jeden raz;-) dzisiaj uczyłam ją rysować kwadraty i wreszcie oprócz ślimaków pojawił się kreski;-) ale do kwadratów im jeszcze daleko:-D wszystko przed nami;-):tak: ja uciekam do łóżeczka bo oczka mi się kleją:zawstydzona/y: takze miłej nocy kochane:-)

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie jutro o 8 bo ide na to wyciecie woreczka i strasznie sie denerwuje
Asia nie martw sie tym sikaniem predzej czy pozniej sie nauczy ja zrobilam tak ze przestalam dawac pampki (nawet na wyjscie) i chodzilam przez jakis czas ze szmata i przebieralam az sie nauczyla ;-)balam sie jak to bedzie jak pojdzie do przedszkola ale jeszcze nie bylo zadnej wpadki bo dzieci ucza sie od rowiesnikow a poza tym panie co jakis czas gonia ich do sikania oczywiscie ma zostawione ubranka na zmiane jak wszystkie dzieci bo wpadki moga sie przytrafic wiadomo
Agulka nie chce Cie zalamywac ale moja Helenka ma 2,5 miesiaca i juz praktycznie przesypia noc tj od ok 9 do 5.30-6.00 potem je i spi dalej :sorry2:
Zuzia pod tym wzgledem byla taka sama moze ja mam mleko jakies super kaloryczne :baffled:
trzymamy mocno kciuki.......................a Helenki spaniem mnie załamałaś:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

wiesz Justyna ja nie porównuje wiec nie mam z tym problemu ale... inni bardzo często robia sobie "zestawienie dzieci"... Jula zaczeła chodzić mając 15m córka mojej koleżanki mając 11- teraz nie ma żadnej różnicy między ich rozwojem fizycznym... Juz dawno zakceptowałam swoje dziecko i to jakie ma tempo i nie mam zamiaru robić cos w brew niej tylko dla tego że Zuzia, Krysia czy Maciek juz to robią....
zle sie wyslowilam,bo chodzilo mi o to,ze dzieci sie nie porownuje,bo...jak wyzej,ale gdyby "wszystkie" dookola chodzily,czy mowily,czy sikaly na nocnik to wpadlo by mi do glowy, "o kurna cos jest u nas nie tak?" ale nie,ze trenowanie, katowanie,bo ty tez musisz, tylko przemkneloby mi

I jeszcze na dwór ma pieluchę, choć raczej sucha jest po powrocie, ale teraz za zimno moim zdaniem by kombinować bez, bo jak mu się zachce siku, to go nie rozbiorę na dworzu.

Justyna, nie płacą, bo godziny rozliczają kwartalnie, więc w lutym i w marcu muszę mieć odpowiednio mniej.

reklama
Witam o pranku:-) u nas za oknem również szaro buro i nic się nie chce:sorry2: dobrze że sobie wymyśliłam wczoraj że dziś na obiad krokiety to tylko naleśniki posmażea farsz miałam gotowy zamrożony;-)

Justyna, nie płacą, bo godziny rozliczają kwartalnie, więc w lutym i w marcu muszę mieć odpowiednio mniej.
No to jednym słowem przekichane macie:wściekła/y: ja też pracuję w tym systemie ale w moim przypadku to bez znaczenia na szczęście bo i tak za jakieś dodatkowe godziny szef zawsze rzuci premię:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry