reklama

Wrześniówkowe mamy

Luandzia, jejku, nie moge! ale sie dziecko moze swietnie rozwijac w ten sposob:tak::tak::tak:suuuuuuuuuuuper maja dzieciaczki program:tak::tak:

mama mnie krytykuje za moja stanowcza postawe wobec Julitki. dzis np. polozyla sie juz, ja poslzam sie z nia pozegnac i pytam: przykryc cie? Julitka: nie, nie, nie przykrywaj; ja: dobrze i wyszlam. nagle mala krzyczy: mama przykryj mnie, przykryj! a ja mowie z drugiego pokoju, ze teraz nie moge, chciaalm wczesniej, a ty nie chcialas, wiec sie sama przykryj. no to niunka zaczela plakac a ja bylam nieugieta i mamie sie nie podobalo, ze przed snem rozdrazniam dziecko. ja jednak chciaalm byc konsekwenta

lece sie klasc. co wieczor sobie obiecuje, ze pojde wczesniej spac i nic z tego. do tej pory zaczytywalam sie w ksiazkach, ale wzoraj juz skonczylam i....nie moglam zasnac:baffled::baffled::baffled:

dobranoc!!

reklama
Też staram się być stanowcza w stosunku do Zuzi ale przyznam że ostatnio jak mam jej trochę mniej to częściej przymykam oko na jej wyskoki wiadomo że zawsze staram się jej tłumaczyć jak coś zrobi źle ale to już nie to co kiedyś ale muszę przyznać że przynosi to zaskakująco dobre efekty
w przedszkolu też miałam "poważną" rozmowę z panią przedszkolanką na temat systemu kar i nagród który zupełnie mi się nie podobał i nie wiem co zmieniły te moje uwagi ale od czasu tej rozmowy Zuzia podobno zazwyczaj jest grzeczna albo przestali mi mówić o jej złym zachowaniu żebym się nie czepiała ;)

Agulka pamiętam właśnie że kiedyś pisalaś że Maja ma bardzo fajne przedszkole
ja sporo zwieziłam przedszkoli zarówno państwowych i prywatnych i przyznam że nie wszystkie przypadły mi do gustu
jeżeli chodzi o państwowe to mamy w rejonie dość kiepskie moja ciocia wozi swojego sna do panstwowego ale na drugi koniec miasta fakt że jest bardzo zadowolona ale w godzinach szczytu w drodze powrotnej można nawet utknąć na 40 minut
jeżeli chodzi o prywatne przedszkola w mieście to raz że bardzo drogie a dwa to w niektórych miałam wrażenie że taka totalna komercha i pchanie tym dzieciom wszystkiego co tylko można a mojej trzyletnij córce na prawdę nie jest na dzien dzisiejszy potrzebne karate tenis zajęcia komputerowe basen angielski i jeszcze nie wiadomo co
fakt że jak będzie starsza to może na coś tam ją zapiszę ale bez przesady

Widzę, że była dyskusja na temat przedszkoli :tak: Aniu jestem pod wrażeniem przedszkola Zuzi :tak::-) dziewczynka z pewnością nie nudzi się i z wielką przyjemnością idzie do przedszkola.

U Nas w mieście nie ma zbyt wielkiego wyboru, ale na szczęscie to co jest wg jest w porządku. Kuba pójdzie do przedszkola do którego ja jeszcze chodziłam i z tego co wiem to dużo się tam pozmieniało na lepsze. Mam tylko nadzieję, że Kuba będzie miał równie urozmaicony czas w przedszkolu.

Donkat moja mama stoi twardo za mną :tak: to mi się w niej najbardziej podoba, że jak ja powiem NIE to i u niej jest NIE bo u teściowej jak ja powiem NIE to teściowa zabierze Kube do swojego pokoju i jest TAK :sorry2::crazy:ale ja już przestałam pisać o teściach.

Ciekawe jaka będzie pogoda bo jest mgła to mam nadzieję, że ciepło i sucho.... z rana idziemy na jakiś spacer, a po południu nie ma mnie :-p:-p:-p;-)

Luandzia suuuper przedszkole tylko pozazdrościć- nas nie stać na prywatne i przy 2 dzidzi zależy mi żeby niunia chodziła do przedszkola blisko domu bo ja nie mam prawka...

Donkat bardzo dobrze ze jesteś taka konsekwentna a mamą sie nie przejmuj jak to mówią dziadkowie sa od rozpieszczania a rodzice od wychowywania :))

Kasiu rozumiem ze masz miłe plany na popołudnie nie związane z Kubą ?? :)))))

a my dziś z niunią pospałyśmy do 9 - szok, pierwszy raz mi tak póżno wstała... byłam wczoraj w rossmanie i mają aktualnie świetna oferte promocyjną np przy zakupie odżywki Dove szampon dostaje sie gratis to samo z mydłem w płynie fa i wiele wiel innych warto sie wybrać :))

Witam się i ja:-) od rana mam lekkie zamieszanie i jeszcze znowu zadyme w związku z urlopami:crazy: no i szykuje sie zebranie bo tak dalej być nie może:no: pogoda znów do bani pada i zimno:wściekła/y:
Luandzia zazdroszczę takie przedszkola bo faktycznie dbają o rozwój dziecka zobaczymy jak to będzie u nas wygladało o ile się Tuśka dostanie:baffled:

Asiu tak mam bardzo miłe plany i o dziwo związane z Kubą ...... bo ma tak na imie :-p:-D

Właśnie wróciliśmy ze spacerku byliśmy w lesie Kuba pobiegał po boisku i pokarmił kaczuszki :yes::-D podoga taka piękna!!!! Kubuś teraz leży i niby próbuje zasnąć.

Muszę jeszcze wyprostować włosy i zrobić się na bóstwo.

Asiu no fakt super promocja w Rossmanie :yes: u Nas w końcu mają go otworzyć bo do Rossmana wpadam przy okazji zakupów w M1. Ale kiedy otworzą nie wiem widziałam, że wykańczają sklep w środku.

reklama
witam!!!

u nas sobota, jak zwykle zajeta i meczaca;-)

zla jestem an siebie, bo przytarlam bok samochodu:angry::angry::angry::angry::angry:na szczescie da sie jezdzic bez sybkiej naprawy

Donkat moja mama stoi twardo za mną :tak: to mi się w niej najbardziej podoba, że jak ja powiem NIE to i u niej jest NIE bo u teściowej jak ja powiem NIE to teściowa zabierze Kube do swojego pokoju i jest TAK :sorry2::crazy:ale ja już przestałam pisać o teściach.

moja tez mi sie nie sprzeciwia, tylko wtedy wyjatkowo glosno komentowala moje zachowanie, a Julitka-gumowe ucho-slyszala i chciala wykorzystac do obrony

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry