reklama

Wrześniówkowe mamy

Jestem tzn byłam wszystko przeczytałam ale nic mi się nie chce i jest mi zimno i idę spać , młody ma katar wrrr a tak długo był spokój
Agulka zazdroszczę kominka tak bym sobie teraz przy nim posiedział wszystkiego naj naj naj

reklama
Dzień dobry.
MOnia, Damian smarka i kaszle jak diabli :wściekła/y:na szczęście nie gorączkuje ale do końca tygodnia posiedzi w domciu i dopiero od poniedziałku pójdzie na nowo do przedszkola. A właśnie propos przedszkola (bo nie pamiętam czy pisałam)- w poniedziałek byłam za zebraniu i przeraza mnie wizja publicznego przedszkola- każda pierdoła jest płatna i już zostawiłam 100zł, w przyszłym tygodniu są opłaty za miesiąc wrzesień -200zł, do końca października komitet rodzicielski-40 zł i od października stawka żywieniowa wzrasta. Do tego dochodzą rytmika-obowiązkowo (16zł), logopeda (24zł- jeśli potrzeba), jezyk angielski(od 24-28 zł). I kto mi powie, ze w Polsce nauka jest za darmo:szok::szok::szok: I teraz tak podliczając dochodzę do wniosku, że równie dobrze mogłam dać Młodego do prywatnego przedszkola bo cenowo wychodzi prawie na jedno ito samo a opieka ponoć lepsza.
Agulka, wszystkiego naj, naj, naj i kolejnych szczęśliwych wspólnych lat życzę :tak::tak:
Asiek, będzie dobrze

Gagulec duuuzo zdrówka dla Damiana
ja mam dzis na 17 zebranie w przedszkolu wiec dowiem sie dokładnie ile co nas bedzie kosztowac.... na stronce internetowej znalazłam taki cennik
* rytmika - 15 PLN (miesięcznie)
* gimnastyka korekcyjna - 18 PLN (miesięcznie)
* język niemiecki - 9 PLN (miesięcznie)
* ceramika - 25 PLN (miesięcznie)
* tańce - 22 PLN (miesięcznie)

ale nie wiem ile z tych zajęć jest prowadzonych w grupie krasnali.... myslę ze z 230zl bede zostawiac co miesiąc w przedszkolu i w porównaniu do prywatnego to jest to taniutko bo u nas w ZG prywatne kosztuje ponad 600zl.....

a jak tam pozostałe przedszkolaczki???

musze kupić niuni jakieś buciki na jesień i normalnie masakra jakaś w ccc całkowity brak wyboru, na allegro jesiennych nie chce kupować bo to już trzeba przymierzyć :/ i pewnie pojade do Tobi i zostawie z 130zl :(((

Witam i ja.

Dziekuję jeszcze raz za życzenia.

My płaciliśmy w poniedziełek za przedszkole i ze wszystkimi zajęciami dodatkowymi, teatrzykami itp....... zapłaciliśmy za oboje z wyżywieniem 450zł.
Młody zaczyna dojrzewać do przedszkola

Witam o poranku:-) z pracy:crazy: no cóż wszystko co dobre to się szybko kończy;-) miłego dnia i liczę dziś na jakieś towarzystwo:-)
Nuśka, Gagulec zdrówka dla chłopaków:tak:

witam i zmykam bo wariuje mi komputer a szczególnie myszka :wściekła/y:
Gagulec Nuśka dużo zdrówka dla chłopców

Asia też byliśmy ostatnio w ccc bo patrzałam za kaloszami dla Oli a tam aż 3 pary:sorry2:
Aneta miłego dnia w pracy
a jesli chodzi o wydatk i w przedszkolu to u nas jest jakoś ok 100zł za wyżywienie miesięcznie ,a jak z zajęciami dodatkowymi to dopiero się dowiem na zebraniu 13. a i ubezpieczenie 45zł ale to na cały rok

Ostatnia edycja:
witam!!!

poczytalam co u Was, ale nie mam jak odpisac, bo czasu brak:sorry2:

Julitka dis mnie wnerwiala, ze łoooooooo!znow jej sie histerie i glupty przypomnialy:baffled:

musze na piatek kupic cukierki do przedszkola z okazji urodzin:-)

w piatek mamy grilla kursowego;-)

zabiegana jestem:-(:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry