reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
witam i ja

moja Jula też chora :((((( wczoraj przez cały dzien 38,4 buuu co sie udało zbic temp to zaraz wracała... dzis tez nie zaciekawie, bylismy u lekarza i na szczescie oskrzela i płuca czyste, dopiero w poniedziałek ma isc do przedszkola :(((( u nas napewno płaczu nie bedzie bo niunia bardzo lubi chodzic i juz dzis twierdziła ze jest zdrowa :)

i tez sie cofneła w rozwoju - mama jest najlepsza tylko szkoda ze i Lena tak uważa i nocke miałam suuuper- wędrówki między jednym łózkiem a drugim.....

Agula no to czekam na fotki :))
Aneta Majandra a u Was kiedy bal???

Witam i ja
Na chwilę bo w pracy ale, ze mam nerwa niesamowitego na moje szefostwo wiec włażę na neta i robię sobie chwilunie przerwy.
Co do przedszkola- u nas bal jest 26 stycznia, Damian ma strój Zorro i ucieszony, że hoohoh. Poza tym w piątek mamy dzień Babci i Dziadka.
Majandra, u mnie Damian też dzisiaj zaczął kaszleć a od soboty lata zasmarkany ale mimo to codziennie jest choć chwile na spacerku. A jak pomyśle, ze mam iść z nim do lekarza to mnie szlag trafia- po świętach byliśmy na podwójnej wizycie: Nela -najpierw przeziębienie a po 4 dniach zapalenie oskrzeli, a Damian robił biała kupę:szok:. Zrobiliśmy badania krwi, kału plus prześwietlenie jamy brzusznej i mam dosć- oprócz tego , ze wyszło, że Młody ma glisty to idziemy prywatnie na USG bo to co robiliśmy na książeczkę wykazało, ze Młody ma otłuszczoną wątrobę:szok: Ale jeszcze nie panikuję. Za 2 tygodnie powtórka cyklu badań i zobaczymy.
Poza tym co jeszcze u nas- M już po urlopie w trasie i muszę się na nowo przestawić na bycie samej i powrócić do starego porządku dnia. A ciężko bo Nela odzwyczaiła sie zasypiania w łóżeczko i woli być przytulona do mamy:blink:.Damian też nauczony zasypiania z kimś i do tego za Chiny Ludowe nie może przespać sam całej nocy- przebudzi sie, wyczuje, ze nikogo obok nie ma i leci do mnie do łózka i sypiamy w trójkę- Nela, ja i Damian.

My po kontroli i okulisty. Mlody mnie bardzo zaskoczyl,bo grzeczny byl jak aniol. Dal sobie zbadac oczka 2 maszynami,no ale caly czas kladlam mu do glowy,ze u pani doktor jest kalejdoskop :sorry2: Oczki ok, ma lekki przerost źrenicy(?),ale to niby nic strasznego i lekka nadwzrocznosc,ale to normalne u dzieci w tym wieku. Dostal kropelki do nawilzania oka,a jakby nie pomagaly i dalej mrugal to prezpisala kropelki na alergie,bo to mruganie i przerost zrenicy moze miec zwiazek z alergia,a dopiero gdyby ona nie pomogly to na kolejna wizyte i cos dalej wymysli. Tak czy inaczej powiedziala,ze w przeciagu miesiaca powinno wszystko sie wyjasnic.
Musze chyab spowrotem wyprowadzic samochod i pojechac do Mogilna kupic tescowi baterie do telefony,bo jutro ma urodziny,a tak mi przemknal przez Gniezno,ze nie kupilam

Aga my o wczasach to mozemy sobie zapomniec. Jakichkolwiek:-(
Majandra jak Mateusz nie ma goraczki to wychodze na dwor, no chyba,ze masakrycznie kaszle lub smarka

Justyna , pediatra mi powiedziała, ze najczęściej z piaskownicy- no dobra ale skoro zima, śnieg i mróz wiec piaskownica odpada i może się zarazić równie dobrze w przedszkolu przez niedomyte kafelki, jak i przez niedomyte warzywa, owoce. Ale, żeby nie panikować bo to choroba wieku dziecięcego- łatwo sie mówi bo to nie jej smark choruje.Ale glista może też wyjaśniać osłabienie i tendencję do kaszlu i alergii u Damiana.

gagus niezła jazda................... sił duzo życzę. Skąd ta biała kupa?

Justa dobrze, że Mati ma zdowe oczka.............. oby wciągu tego mca wszystko wróciło do normy

Lece kawusię zaparzyć i czekoladkę wrąbać................ Monia tego nie czytaj:zawstydzona/y:

reklama
gagus niezła jazda................... sił duzo życzę. Skąd ta biała kupa?

Justa dobrze, że Mati ma zdowe oczka.............. oby wciągu tego mca wszystko wróciło do normy
biała kupa=brak barwnika warunkującego zabarwienie kału i w wynikach wyszła nieprawidłowość, ale z racji dwudniowego wybryku kupowego robimy kurację anty-glistową i powtarzamy badani- wówczas zobaczymy czy siać panike czy nie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry