reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam i ja:-) u nas pięknie słoneczko swieci więc oczywiście mokradła wszędzie bo wszystko się topi:crazy: i po co ten śnieg tak padał?:wściekła/y:
Monia to Matiemu pewnie się gebusia po powrocie nie bedzie zamykała;-):-)
Aguś trzymam kciukasy za wypłate:tak:

reklama
Witam.
Ja tylko na chwilkę Juście odpowiedzieć, po niedzieli, będę częściej:tak:

czyli tak, gruntuje sciane (co prawda jutro beda ja malowali,ale co tam), pozniej klade klej i robie w nim jakas strukture, znowu grunt, farba do scian (Dulux, Dekoral) i teraz bejca,czy werniks?? Czym przecieralas na koniec po farbie dla polysku??
ten połysk to bejca a werniks to te srebrne albo złote przetarcia, ja robiłam je zwykłą gąbką :tak:

Monia Mati ucieszony pewnie, u nas zima trzyma wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, śniegu masa:wściekła/y::wściekła/y:

wyprobowalam na nidzie,a ze nie moglam sie doczekac to suszylam farelka. Zrobilam z gladzi, pomalowalam farba do scian,a na wierzch kupilam MAGNAT STYLE Lakier rustykalny ZŁOTY 1L . Farbe i ten lakier nakladalm gabka. Zobaczymy jutro co wyszlo. Najlepsze jest to,ze placze moim majstrom,ze te prawdziwe stiuki sa piekne,ale drogie,ze hohoho, no ewentualnie tynki dekoracyjne,ale w sumie te masy tez dosc drogo wychodza,a oni nic. I dzis mi wyznali,ze przeciez oni wiedzieli,ze sie robi z kleju lub gladzi, tylko nie pytalam:eek:

Ja kawą nie pogardzę

Dzień dobry w ten piękny wiosenny (?) poranek. Zaraz zjem śniadanko a po nim zagniatam mój pierwszy chleb na moim pierwszym zakwasie :-)

Witam w pierwszy dzień wiosny:rofl2:, szkoda,że u mnie rano było -5st i szadź wszędzie, typowo wiosenny widok:crazy:

Najlepsze jest to,ze placze moim majstrom,ze te prawdziwe stiuki sa piekne,ale drogie,ze hohoho, no ewentualnie tynki dekoracyjne,ale w sumie te masy tez dosc drogo wychodza,a oni nic. I dzis mi wyznali,ze przeciez oni wiedzieli,ze sie robi z kleju lub gladzi, tylko nie pytalam:eek:

:-D:-D:-Dpodejście typowo męskie:-D:-D

Monia, jak Mati po wycieczce?

Jaki nr buta maja Wasze dzieciaki? Julitka ma ciapy w przedszkolu "30" i mi powiedziała, że musi podwijać paluszki:-(. To była już druga para w tym roku szkolnym. Teraz trzeba będzie kupić "31":szok:

Jejku, moja twarz też potrzebuje wiosny. Co roku na przełomie zimy/wiosny mam wiecej różnych wyprysków, które się ciężko goją. Teraz właśnie walczę z 3-ma takimi ozdobami:crazy:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry