hruda jeśli to pleśniawki to proponuje aphtin w aptece bez recepty i jak załatwisz to zanim sie rozniesie to obejdzie się bez lekarza i leczenia innymi specyfikami, mamcia też mówiła żeby pieluszką podczas kąpieli przemywać dziecku buziucha w środku a najlepiej jak mąły nasiusua na tąpieluszkę bo mocz dziecka ma jakieś tam właściwości to troszkę z medycyny ludowej
a my dzisiaj pospaliśmy od ostatniego postu do 18 spałam i B też a Szyma wojował i jak ja wstałam to mały spał na 3 krzesłach złączonych do siebie wpatrzony w bajkę, wykączyło go przedszkole nie był tam już 2 tygodnie a dzisiaj mieli akademie z okazji dnia babci i dziadka ponoć fajnie bylo i pewnie to przeżywał a jutro choinka z nagrodami taki relikt prlu w przedszkolu został, wiecie karnawałi i przebieranki i też pójdzie no i dzisiaj tylko raz mu noska wycierałam z katarku a od wczoraj nic mu nie podałam ale jak długo mi się uda go utrzymac w takim stanie to nie wiem
klavell ja podaje wszelkie leki strzykawką unikam wlewania do napojów czyłyżeczki bo z napoju to na pewno nie wypije wszystkiego a z łyczeczką różnie bywa, no chyba że leczwenie trwa bardzo długo i malec nie wspólpracuje to szukam różnych metod typu wlewasnie syropku na tylną częśc jeszyka bo na przedniej są kubki smakowe i może wypluć, i tu rada dla mamci co maluch nie chce jeść łyżeczką włóż ją głębiej z jedzonkiem to może wtedy załapie