reklama

Wrześniówkowe mamy

Gabids, faldki sie bada kladac dziecko na brzuszku. Poloz dzidzie na brzuszku i sprawdz czy sie ukladaja symetrycznie. Jesli tak to nie ma powodow do obaw.
W Stanach nie robi sie dzieciom usg bioderek, ciekawe dlaczego:confused:

reklama
Z tego co wiem, to jak sie jest w ciazy to trzeba przestac karmic dziecko piersia,wiec raczej nie dasz rady karmic ciagiem.

Moja kolezanka karmila do 3 miesiaca ciazy.Wg jej ginekologa mozna nawet do konca ciazy karmic a teoretycznie nawet dwoje dzieci tzn starsze i noworodka przy czym noworodek ma miec pierwszenstwo przy karmieniu, ale jakos sobie tego nie wyobrazam. Pozatym w ciazy nie wolno wyciskac siary bo grozi to przedczesnymi skurczami a karmic mozna, co jest troche dziwne. Jak dla mnie ciaza i jednoczesne karmienie to strasznie duze obciazenie organizmu i sama namawialam kolezanke zeby odstawila dziecko od piersi.

Gabids - Nastka tez ma jedna faldke wiecej na jednej nozce, ale z tego co czytalam i slyszalam to o niczym zlym nie swiadczy. Ale my akurat jestesmy w Polsce wiec korzystamy z okazji i robimy USG bioderek. Zobaczymy :-)

Ktoras do Ciebie napisala ze czas zrobic USG bioderek...ale w UK nie robia :wściekła/y:Tam to tylko NATURA i NATURA rzadzi. Szlag czlowieka trafia. Jak pomysle o tamtejzej opiece nad dzieckiem to odechciewa mi sie tam mieszkac...

Mala-gorzatko, to ja napisalam. To moze prywatnie mozna robic usg?

Dziewczyny, wczoraj wzielam apap,bo mi glowe rozsadzalo. Dzis jestem przeziebiona i czytam co moge brac,gdy karmie to wychodzi,ze tylko apap. Jak myslicie moge go wziac i dzis?

Mam kolejna przeslanke do sadzenia,ze u Maciusia zaczyna sie zabkowanie. Mianowicie drazni sobie sam raczkami dziasla. Czytalam,ze przynosi to ulge.

majandra mozesz brać Apap.
A prywatnie też się nie da zrobić USg.Trzeba należeć do prywatnej przychodni i płacić składki.
Czuję że w polsce trochę kasiorki peknie na badania ehhh ale trzeba.

Ech, beznadziejnie macie w Anglii;-)

Gabids, widze,ze masz pod avatarem wpisana Warszawe? Stad jestes? Z jakiej dzielnicy?

Na to przeziebienie pije tez herbatke ziolowa ta co Macius pije, no i ten Sanosvit co maz dzis kupil. Niedobry:no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry