reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
mam nadzieje :)

Bylam u pediatry, wszystko ok (siusiak tez ;) )
Malgorzatka, dzis twoja coreczka jest na 4 ;) 4 miesiace i 4 tygodnie.

w ogole to chyba przywiozlam angielska pogode do Polski. Jest okropnie....

blimka- piorus tez czesciej ulewa jak siedzi. i dzieje sie tak zazwyczaj jak sie przechyli do przodu wiec raczej na pewno jest to zwiazane z naciskiem na brzuszek. wczesniej ulewal czesto ale potem tak jak pisala hruda ja tez zaczelam troszke wczesniej odstawiac od piersi (zanim najadl sie tak, ze mu brzuch pekal) i skonczylo sie. az do teraz, kiedy sporadycznie cos mu sie wyleja na siedzaco.

gabids - narazie caly cza bezglutenowo :) i tak naprawde to nie wiem kiedy mozna zaczac go wprowadzac bo jak czytam to na zagranicznych stronach pisza ze mozna juz od 5 m-ca zycia , na polskich ze chyba od 9 .... totalny mix w glowie . A ty ?

Harsh - byc moze to wyglada na brytyjska pogode ale.... tu jest totalnie inne powietrze... dla mnie jest takie CIEZKIE... u nas tak jakos sie "swobodniej oddycha" ; nie wiem czy ty tez masz cos takiego ?

My dzis sprobujemy deserek morelowy hihihi i zupki z cielecinka ;)

malagorzatka teraz troche te zasady się pozmieniały i wprowadzenie glutenu jest zalecane wcześniej.Poczytaj sobiehttp://www.osesek.pl/jadlospis-doskonaly/gluten-w-diecie-niemowlecia.html

Mala-gorzatko, w Polsce tez juz sie podaje gluten od 5. miesiaca (dzieci na piersi) i od 6. miesiaca (dzieci na sztucznym).
Czemuje podajesz jednego dnia 2 nowe smaki? Nie boisz sie,ze jak malej wyjdzie uczulenie to nie bedziesz wiedziec od czego?

Blimka - a ty karmisz tylko mleczkiem? i z innego watku doczytalam ze dajesz mu az 200ml. Moj mial to samo, zjadal zachlannie 180 i ulewal a wrecz chlustal, potworne ilosci. Az w kocu zmienilam pediatre, ktpra nie poprzestala tylko na komentarzu ze refluks to fizjologia. Refluks refluksem ale nasze glodomorki po prostu domagaja sie czegos jescze bardziej sycacego czyli rozszerzenia diety, Pojemnosc zoladeczka szkraba jest ograniczona a bidulek glodny wiec pewnie dalby radezjesc i 300ml z czego 150 by ulal . Wiec, jesli moge poradzic, sprobuj zagesczac mleko 150ml ml kleikiem ryzowym lub kukurydzianym + nowe dania a ulewania powinny sie skonczyc. U mojego jak reka odjal.:-)

Może i racja, chyba sprobuje mu dawac troche mniej. Co prawda jak po jedzeniu zasypia to nie ulewa, dzieje mu sie tak tylko wtedy jak sie wierci no i od niedawna (od kiedy mocno podnosi glowe do góry)
A nie karmie samym mlekiem.
nad ranem dostaje mleko
w poludnie kaszke z butelki
po poludniu zjada 1/3 sloiczka warzywek + mleko
wieczorem mleko
potem herbatke w miedzyczasie
i na noc przed snem mleko
przy czym mleko w dzień zagęszczam mu dla smaku

Aneczka odbijanie mojemu nic nie daje, beknie jak stary żul, a za chwile juz mu cos wycieka:baffled: Poza tym współczuję przejść rozstaniowo-powitalnych...

Izabela - mojemu sie wczesniej nie ulewalo, dopiero tereaz jak chce siadac na sile... Ale ogranicze mu troche to mleko bo rzeczywiście bez sensu zeby zjadł 200 a potem 100 ulal.

Majandra - ja od pielęgniarek wczoraj dostalam fajny poradnik o wprowadzaniu stalych pokarmow i z przykladowymi jadlospisami dla niemowląt od 4 do 6 miesięcy od 6 do 9 i od 9 do 12 :tak::-)

Harsharani, Mala-gorzatko
- ja bylam w polsce półtora miesiąca a przez 3 tygodnie byłam przeziębiona, dawidek przez 2 tygodnie miał katar. A powietrze wydało mi się tam bardziej ciężkie i ostre. Tutaj jest jakieś takie miękkie i łatwiej się nim oddycha mimo że temperatura podobna

reklama
Witajcie dziewczyny :)
Dostałam aż 2 poradniki Nutrici :) Faktycznie jest tam wszystko elegancko opisane. Tylko ja mam takie pytanie jak powinien wyglądać dzień jeśli karmie piersią. Kiedy i w jakich godzinach podawać i co :dry: Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :crazy:
Wczoraj byłam na rehabilitacji i tradycyjnie Oliwia płakała na cały ośrodek :angry: Cześć ćwiczeń będę robić z nią w domu. Oliwka nie próbuje się podpierać - "ratować się" :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry