reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Aneczka - zdrowiej szybko!!
Kurcze dziewczyny coś nie tak z moim suwakiem ciągle ppokazuje że 11 miesięcy do pierwszych urodzin stanął w miejscu co za gadzina?

Bylam dzisiaj z mala pokazac te nierowne faldki na udzikach.Lekarka popatrzyla i przyznala ze powinny byc rowne,a nie sa.Dostalam skierowanie na usg i to bez problemowo.
A druga sprawa to mala w listopadzie byla szczepiona na gruzlice,a dopiero od paru dni blizna zaczela robic sie wypukla i czerwona.Juz na ten temat lekarka nic nie powiedziala bo sie nie zna na szczepieniach:baffled:
I jak zwykle cioteczki wychodze z pytaniem do Was czy mozliwe jest zeby blizna po szczepieniu na gruzlice zaczela robic sie po 2 miesiacach?Wczesniej nie miala nawet sladu po szczepieniu.hmm

Czesc, jestem Carioca, jestem BBholiczką.

Swoją drogą to dobry tekst na podpis koło suwaczka :)

Gabdis - ja Ci nie pomogę niestety, dziwne to faktycznie, ale mysle sobie tak ze jakby to bylo jakies chorobowe ot by pediatra chybao tym wiedziala no nie?
Shinead - A moze to od jakiegos nowego ciuszku, moze zaczelas zakladac mu rajstopki?

A ja moje drogi dziś się zdesperowałam, Stas zamaiast przyzwyczajać się do smaku Nutramigenu zaczal pic go coraz mniej. Kombinowalam z dodawaniem kaszki, przecieru i Lacidobaby. Wiec kupilam Humanę SL i zrobilam mu mleko pol na pol: 180 ml - 3 miarki Humany i 3 miarku Nutramigenu. Wtrabil jak dziki, az sie tak nalykal powietrza ze potem bekal jak po piwsku :-)
Oby nic nie bylo po tej Humanie, bo nie wiem co to dziecko bedzie pilo...

A druga sprawa to mala w listopadzie byla szczepiona na gruzlice,a dopiero od paru dni blizna zaczela robic sie wypukla i czerwona.Juz na ten temat lekarka nic nie powiedziala bo sie nie zna na szczepieniach:baffled:
I jak zwykle cioteczki wychodze z pytaniem do Was czy mozliwe jest zeby blizna po szczepieniu na gruzlice zaczela robic sie po 2 miesiacach?Wczesniej nie miala nawet sladu po szczepieniu.hmm

u mojego było identycznie pewnie to była szczepionka BCG ??
to chyba oznacza, ze organizm dopiero wytworzył przeciwciała i reaguje
mój miał to szczepienie 19 pazdziernika i nadal ma te czerwone wypustki a na samej górze strupek, powoli zasychaja.
pytałam kilku lekarzy i pielegniarki czy to ma tak byc bo wyglada strasznie ale mówia ze to normalne a w broszurce informacyjnej na temat tej szczepionki mam napisane ze slady moga przypominac wrzody...

blimka dzieki uspokoilas mnie:-)
Shinead z opisu tych krostek wnioskuje tak jak pisala Attruviell to moga byc potowki.
majandra straszne pustki bez Ciebie:-)

Ja tez chyba na dzisiaj koncze z BB;-)

reklama
Hej!!!

Gabids - Kacperkowi tez dopiero po ok 5-6 tygodniach od szczepienia pojawila sie czerwona blizna ze strupkiem i jeszcze ma mala gorkę (tez chyba w listopadzie byl szczepiony na gruzlice). Tutaj nikt nie sprawdza blizny :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry