reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
ja jak bbholiczke przystalo m,am na kolanie dziecko, jedna reka je trzymam a druga pisze.

Iza - dostalam okres po miesiacu od odstawienia, a trzeba sie martwioc jak sie nie dostanie po 3 miesiacach. Wiec jeszcze sie nie martw, pewnie juz zapomnialas jak to jest, masz chociaz podpaski w domu? Ja nie mialam i musialam sobie wyciac awaryjna z pieluchy Staska :-D:-D:-D

Aneczka - bo Twoj organizm mowi ze chce co rok prorok :-)

carioca a jak Stasiowi pampersow zabraknie to dasz mu Alwaysa?:-D:-D:-D

Tak tak rybka w piatek to u mnie danie obowiazkowe.Dzisiaj rybka w sosie maslano koperkowym z ziemniaczkami podsmazanymi na maselku i surowka z kiszonej kopustki.Mniam

hehe u mnie ryba codziennie...bo po ciazy gardze miesiwem, jakos tak..
shinead - odradzono mi szczepien w tych samych powodow co pisaly dziewczyny - jak maluch nie idzie do zlobka to zbyteczne obciazenie organizmu
A @ dostalam po prawie 4 miesiacch po odsatwieniu od piersi(bo krotko karmilam/odciagalam)...i znow obsuw:baffled:...mialo byc 19 a wciaz nie mam...ja tam sie tym martwie w przciwienstwie do Aneczki bo od dawna mam z tym problem...bo to ze spodzilismy Stasia to jakis cud najjasniejszy:-):-):-)

Ale mi dzisiaj kumpela z dawnych lat humor poprawila.zaczelysmy wspominac jakie to grzeczniutkie panienki bylysmy.Jednego dnia wzielysmy z poczty wszystkie wystawione przed okienka druki i rozsypalysmy z 10 pietra.Oj dozorczyni to nas wtedy przeklela bo bylo tego tysiace do zbierania.A innym razem w srode popielcowa mama tej kolezanki kazala nam isc do kosciola i przyniesc popiolu w ksiazeczce do nabozenstwa.A my zamiast do kosciola to do chlopakow i popiol strzasalysmy z papierosow.Na wieczor kolezance i jej bratu mama posypala tym popiolem glowy.hehehe och kurcze to byly czasy.

blimka czyli te szczepionki, co Nasze dzieciaczki dostaja na tych wyspach w 2, 4 i 6 miesiacu to jest to?Kurde kiedys mi to pielegniarka tlumaczyla i nawet dostalam cala ksiazeczke o szczepieniach, ale nie moge jej znalezc. Ma 5 w 1, ale nie moge przypomniec co to wlasciwie jest!!!!!!
No to jest właśnie ta tabela która wkleiłam
szczepienie 5 w 1
- krztusiec
- błonica
- tężec
- hib
- polio
to w jedno udo
a w drugie udo
-meningoC (bardziej boli)
niestety na pneumokoki nie szczepią, można chyba we własnym zakresie, ja jeszcze dostałam informacje na temat rotawirusów że mogę sobie wykupić taką szczepionkę i dlaczego warto ale na razie się nie zdecydowałam

reklama
Pewne jest to ze spedzimy tam wakacje,tak ze blimka jak bedziesz w Dublinie to szykuj sie na voyage w Bray:) To bedzie taki miesiac sprawdzajacy jak to wszystko ma wygladac.
Bede w Dublinie na pewno bo 1 maja wracam do pracy, już sie ciesze na spotkanie:-)
Wreszcie bede mieć jakąś koleżankę, wiecie znam tutaj kilka osób, takie polskie koleżanki i od ponad pięciu miesięcy siedze w domu z dzieckiem a nawet się nikt nie pofatygował żeby mnie odwiedzić albo chociaż zapytać jak tam. rozczarowałam się bo wszyscy tylko mają w oczach pieniądze i prace że nawet nowego dziecka nikt nie przyszedł obejrzeć, że już nie wspomnę o tym żeby się gdzieś wybrać ze mną na piwo czy coś... cóż pewnie wychodzą z założenia że jak sięma dziecko to już się jest straconym dla świata imprez.
Teraz dostałam smsem zaproszenie na urodziny do koleżanki tyle ze ona jest irlandką...
penis.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry