reklama

Wrześniówkowe mamy

hehe bezkofeinowa of course :-):-D A ja przedwczoraj odnalazlam moja stara skorzana katane ktora nosilam pare lat temu,oddalam ja do zakladu zeby mi kolnierz zmienili bo byl juz niewyjsciowy;-) i teraz bede smigac w niej bo juz cieplej na dworze,tylko w troche zmienionej formie:cool2:

reklama
Witam popoludniowo!

U Nas dzis pogoda taka sobie. Amanda spi, a ja gotuje jej zapas przecierkowy. Moja corcia juz od paru dni dumnie jezdzi w spacerowce. Z poczatku bylam zaniepokojona, ale ona to kocha i przyglada sie z ciekawoscia swiatu. Ide konczyc przecierek i musze jeszcze posciel zmienic. M wraca pojutrze rano, wiec wszystko musi lsnic!!! Od piatku juz nie naleze do slomianych wdow! hip hip hura

ja tez wlasnie Coffee Anna'an;-):-D...
Spacerowka super, lzejsza a i Stasiu byl przeszczesliwy...tylko ja juz nie widze pyszczka mojego synalka:-(...ale coz, taka kolej rzeczy:sorry2:
Harsh - czy mozesz mi powiedziec jakie konkretne badania robi sie na te tarczyce? Tak zeby sprawdzic nad. i niedoczynnosc. Bo ja tez kilka lat temu sprawdzalam bo @ mialam bardzo nieregularnie ale nic niepokojacego nie wyszlo. Nie chce isc do doktorka z NFZ po skierowanie bo jak pomysle o kolejkach to :wściekła/y::wściekła/y:
Aneczka - powodzenia na egzamach
Izabela - moj to chyba mega spioch. Jak podrosl to, wiadomo - zaczal byl ciekawy wszystkiego wiec jak zaczynal sie pierwsze marudzenie przewracalam go, dawalam nowe zabawki. Nie smialabym odkladac go do lozeczka, bo "co ze mnie za mama bez przerwy ukladajaca dziecko do spania by moc zajac sie soba a nie nim"...ale on naprawde lubi spac. Teraz jak zaczyna marudzic od razu go odkladam do wyrka, tam pobawi sie sam misiem fisiem, pogada i spi - czasem nawet godzine. Średnio ma 4-5 drzemek 40-60 minutowych...nie liczac 12 godzin w nocy:baffled::-D
babeczki - nie wiem czy wierzycie we wrozby lub horoskopy ale jak pozytywna to dlaczego nie, prawda? Wiecie ze nasze maluszki urodzily sie w Roku Świni? (wg horoskpou chinskiego) Świnia jest pozytywnie usposobiona, radosna i szczesliwa, bardzo towarzyska i lubiana przez otoczenie..nie przez przypadek chinczycy wlasnie w roku Świni mnoża sie na potege tzn na mega potege bo w innych latach tylko na potegę:-p. Serio!

M wraca pojutrze rano, wiec wszystko musi lsnic!!! Od piatku juz nie naleze do slomianych wdow! hip hip hura
he he ja tez niebawem sie wylamie...i juz tez prawie lsnie!!! pedicure zrobiony, pazury tez uzupelnione, w sobote woskowanie nogi i w tu i owdziu:baffled:, potem fryzjer..ufff co to sie nie robi by tryskac pewnoscia siebie na wazne spotaknie:cool2:

hruda ja czytuje horoskopy bo lubie na szczescie nie wzoruje sie zabardzo na nich,a ten chinski horoskop dla naszych wrzesniaczkow niech sie sprawdzi:-)A co do badan tarczycowych to wyprzedze harsh.podstawowe na hormony tarczycy to TSH,T3,T4.

hruda- jak powiesz, ze chcesz zbadac hormony tarczycy to bedzie wiadomo o co ci chodzi. moj maluszek tez spi 3* po ok. 40min. plus w nocy 13 :-D
wlasnie- bylam wczoraj u fryzjera i czuje sie jak nowo narodzona!

My ze spacerku wrocilismy godzinke temu sloneczko ladnie swiecilo ale wiaterek troszke wial...
ja tam w wrozby i horoskopy nie wierze ale czytam:)
ATRU co tam u ciebie zyjesz???

reklama
Co do tarczycy to potwierdzam TSH T3 i T4 mozna zrobic tez przeciwciala ,czasami TSH wyjdzie ok a tarczyca jest chora warto wiec zrobic USG.Izabela znasz moze dobrego endykrynologa w Bielsku albo okolicy (slyszalam o jakiejs pani doktor w Wapienicy). My za tydzien idziemy do endykrynologa dzieciecego z Zuzia.Nadczynnosc tarczycy objawia sie nadmiernym chudnieciem takze drzenia rak (jak gdyby wypilo sie bardzo duzo kawy),sucha skora.
Co do spacerowki to my uzywamy od 1,5 miesiaca bo Zuzka juz sie nie miescila do gondolki..Hruda nie masz mozliwosci odwrocenia spacerowki w kierunku do siebie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry