reklama

Wrześniówkowe mamy

A ja teraz troche z innej beczki do mam ktore lataja badz lataly samolotami bo ja bede leciala pierwszy raz i nie bardzo sie orientuje boje sie leciec strasznie no ale wole leciec 3 godziny niz jechac 3 dni...
kochane ile mozna wziasc ze soba bagazu czy jest to przeliczane na kilogramy czy na walizki no i ile placi sie za nadbagarz bo my zapewne bedziemy mieli wiecej niz dozwolone bo wozek wziac musimy ktory jest bardzo ciezki

reklama
Etka - nie widze powodu aby zmieniac moderatora, jesli masz dalej czas i ochotę to proszę nie przestawaj. Mam nadzieje, ze dziewczyny sie zgodzą, bo to przeciez nasz wspolny wątek. Napewno beda do nas dolaczac nowe dziewczyny i to jest fajne, bo co jakis czas ktos nas opuszcza, np Xeone bardzo dawno sie nie odzywala...
Hruda - moj Stas jest niesamodzielny i chcę nad tym pracować, ale chustę sobie wypróbuję. Tutaj ciezko mi pracowac nad samodzielnoscia Staska, bo od razu interweniuja moi rodzice, a ze konczy niebawem pol roku - to czas najlepszy na "wychowywanie". Mysle ze i tak jest w miare grzecznym dzieckiem. Zastosuje metode malych kroczkow. Bebilon Pepti to mleko latwiej przyswajalne dla dzieci ze zmiejszona tolerancja mleka, moze to jednak nietolerancja bialka skoro pomaga. A jak wroce do Trojmiasta to sie umawiamy no nie?
Shinead - ja tez napisze smsa do Maraniko i Atru.

A ja teraz troche z innej beczki do mam ktore lataja badz lataly samolotami bo ja bede leciala pierwszy raz i nie bardzo sie orientuje boje sie leciec strasznie no ale wole leciec 3 godziny niz jechac 3 dni...kochane ile mozna wziasc ze soba bagazu czy jest to przeliczane na kilogramy czy na walizki no i ile placi sie za nadbagarz bo my zapewne bedziemy mieli wiecej niz dozwolone bo wozek wziac musimy ktory jest bardzo ciezki
Klavell - za wozek nie placisz nic ale powinien byc skaldany w jednej czesci, czyli jak masz gondolke ktora nie skalda sie w jedej czesci z "korpusem" to powinnas zmienic na spacerowke. Waga bagazu - zalezy jakim przewoznikiem lecisz - generalnie jest 20 kg bagazu glownego i 10 podrecznego. W podrecznym nie mozesz przewozic plynow za wyjatkiem pokarmu dla dziecka i lekow - a inne plyny np perfumy, fluidy - to max, 100ml i wszystko zapakowane w przezroczysta filiowa torebke. Za nadbagaz sie placi - 40zl od 1 kilograma...Ale u mnie bylo roznie. Jak lecialam DO Hamburga palcilam za 1 kg nadbagazu a z powrotem - mimo 3 kg zwyzki - nie placilam nic bo b. mila pani powidziala ze przeciez mam ze soba dziecko i ono tez ma swoje rzeczy...To zalezy od uprzejmosci czlowieka. Teraz, jak bede leciec, zabieram wszytski potrzebne klamoty, bez wzgledu na wage - i bede sie uprzejmie spierac i liczyc na uprzejmosc. W koncy lece na miesiac i nie moge zabrac tylko kilku ubranek itp

Witajcie dziewczynki o poranku!!
Po pierwsze to serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia!!! (klavell Twoje czytałam chyba z 10 minut :tak::-D:-D:-D;-)) Bardzo mi miło. Poza tym napadł mnie nastrój refleksyjny i tęsknota za minionymi latami szaleńczej młodości hihihi
W związku z tą refleksją postanowiłam z rana napić się wina na co mój mąż patrzył ze zgrozą.
Jak zaczęłam śpiewać głęboką studzienkę i wymachiwać rękami to się zastanawiał czy aby iść do pracy. hehehe:-):-):-) No ale nie przesadzajmy z tym upojeniem nikt się jeszcze dwoma łykami wina nie upił chyba...
Klavell - co do samolotu to zależy od linii lotniczych, zwykle jak się kupuje bilet to się zaznacza ilość walizek bo za sztukę się płaci a do tego jest limit kilogramów (też różny dla różnych linii) ale na dziecko przysługują dodatkowe kg plus wózek który się nie wlicza do wagi bagażu. (w moim przypadku to jest 20 kg + 10 kg na dziecko) Najlepiej wejdź na stronę tych linii którymi lecisz i tam na pewno znajdziesz potrzebne informacje

Blimka Sto Lat sto lat niech zyje zyje nam, jeszcze raz jeszcze raz niech zyje zyje nam niech zyyyyyyyyjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeee nnnaaaaaaaaaaaaammmmmmmm

Super dziekuje wam dobrze ze za wozek placic nie trzeba a gondoli juz brac nie bede bo za miesiac to hanifke w spacerowce juz wozic bede
Hruda na watku zamknietym wkleilam fotki policzek hanifki

Hruda na watku zamknietym wkleilam fotki policzek hanifki
dzieki Klavell - widzialam - z tymże on ama tylko delikatnie zarozowiona plamke blisko usteczek i to na jednym policzku. Stasiu tak mial miesiac temu i rzeczywiscie Bepanten pomogl, bo bylo to prawdopodobnie, jak u Hanifki - od sliny. Teraz Stachu ma regulrne dwa , szorstkie placki na obu policzkach, z dala od ust...

reklama
hruda mój miał identyczne plamki - pediatra mi przepisał krem Locoid
i mu przeszło potem jak miał egzemkę w zgięciach łokci to teżmu tym posmarowałam i nie ma śladu ani na twarzy ani na rączkach
żadnych zmian diety nie wprowadzałam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry