reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
No kurcze...nie umię cytatow robić:-)

luczynka-Twoja Oliwka jest z tego samego dnia co ja,czyli.20.09:-)

co to za badania każda ciężaróweczka powinna zrobić Je ??

wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Witam Wrześnióweczki 2007.
Życzę spokojnej ciąży i nie tak wielkich upałów przez lato jak w zeszłym roku ;-)
A to mój Adaś urodzony 28.09.2006

Luczynka - ciężko było z brzuszkiem latem chodzić? Bycie wrześniówką ma swój plusik, który mnie się podoba - nosi się brzuszek nie pod płaszczem, tylko tak że cały świat wie - że się będzie mamą, ale z drugiej strony te upały...
Własnie z tego powodu myślimy o przesunięciu daty ślubu z 7 llipca na maj, żebym nie była ocieżała. To nie będzie weselicho do białego rana, tylko większy obiad w restauracji. Wolałabym llipiec, jak uważacie?

reklama
wg mojej ginki powinno się je zrobić, bo lepiej wiedzieć. Toxoplazmoza to raczej jest robiona zawsze ciężarówkom, a cytomegalia rzadko kiedy. Nie stresujcie się - macie czas żeby je zrobić. W każdym razie polecam.
Nie wiem na czym dokładnie toxo polega, ale moja siostra leczyła to w ciąży - i ma zdrowiusieńką córeczkę, a w przypadku cytoplazmozy - podaje się dziecku po porodzie po prostu przeciwciała. Więc spokojnie kochane, bo mam wyrzuty sumienia, że zamiast posłużyć radą, to denerwuję ciężarówki :-)

Już wiem o co chodzi....wprowadzili te badania obowiązkowe jakoś niedawno...ja będąc w pierwszej ciąży ich nie miałam...jeżeli chciałam to były one odpłatne.Teraz koleżanka na kasę chorych chodzi do lekarza z bliźniakami:szok: i też robiła takie badania które są na dzień dzisiejszy prawdopodobnie obowiązkowe.A to jeszcze przed nami:tak: :tak:

Do góry