reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Igasia - nie fajnie z tymi skurczami... Moja mama tak miała, też trzy dni łaziła z bólami przepowiadającymi, takimi z krzyża, zanim ktoś łaskawie się nią zajął (a leżała już w szpitalu po terminie). Ale w Anglii to raczej nie ma się co spodziewać jakiś bardziej radykalnych działań. Tam wszystko zawsze jest ok.

Dziewczyny, a nie wiecie co to może być? Od wczoraj w przełyku jeździ mi taka gula, myślałam, że to zgaga ale nie przechodzi nawet po rennie. A dzisiaj do tego wszystkiego doszło jeszcze okropne odbijanie i takie przeraźliwe bekanie. Czuję się pełna, a przecież od nie obżerałam się, wręcz przeciwnie, coś się stało z moim apetytem...

reklama
Witam wieczorem
Wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza i tam się dowiedziałam że maluszek jest za mały jak na ten tydzień ciąży(2630g) i że trzeba zrobić dopplera i sprawdzić drożność żył itd tak profilaktycznie ( zdenerwowałam się okrutnie a ile napłakałam :-( ale mój mąż okazał się kochany nie wiem co bym bez niego zrobiła on jest poprostu kochany). Dziś rano byłam na doplerze i okazło się że wszystko oki i że mój synuś jest poprostu drobniutki i waży około 3kg(wiadomo + -) :-) ale jeszcze nie mogę dojść do siebie tak się przestraszyłam:sorry2:. No i wg Usg to ja urodzę dopiero w październiku i to tak gdzieś około 5-6 dziwne bo zawsze data z OM pokrywała się z data z USG. A teraz taki numer:baffled:
Tak więc dziewczyny ja tu w dwupaku będę najdłużej liczę na wasze wsparcie

Nuśka-to faktycznie się nadenerwowałaś...Ale wszystko w porządku to dobrze,a maluszek wcale nie taki mały, moja siostra jak się urodziła ważyła 2800 a urodziła się normalnie w terminie, a Ty przecież jeszcze do terminu nie dotarłaś.
Atruviell-może Ci maluszek gdzieś uciska na żołądek? Stąd takie wracanie pokarmu do przełyku?
Igasia- nie fajnie masz z tymi skurczami.Może zadzwoń do swojej midwife zapytaj się co z tym robić, czy nie zgłosić się do szpitala na badanie?
Miłej nocki życzę!

NUSKA - nic się nie martw na pewno jest wszystko w porządku, zresztą na usg dokładnej wagi się nie sprawdzi.Dziecko rośnie 30gr dziennie więc nawet jeśli za mało waży jeszcze przez te kilkanaście dni dobije do odpowiedniej wagi.:tak:

HARASHARANI - bardzo lubiłam czytać twojego bloga, szkoda ,że teraz nie masz czasu na pisanie, ale wiadomo teraz masz ważniejsze obowiązki.:-)

Nuśka - u mnie w poniedziałek też wyszło, że Tymek waży niespełna 3200g. A to było pełne 38 tygodni. Co do mojego terminu porodu, to też mam wątpliwość, czy mogę się kierować terminem z OM. Z dwóch powodów: po pierwsze dwa ostatnie cykle przed zajściem w ciążę miałam bardzo nieregularne, nie mam pojęcia jak bardzo rozjechana była owulacja, a dwa: znam możliwą datę zapłodnienia (a raczej zakres dat, bo po zakończeniu leczenia nadżerki i przymusowej 3 m-cznej abstynencji ze zdwojonym zapałem przystąpiliśmy z małżonkiem do odrabiania strat:-):-):-)). Dlatego wydaje mi się, że bardziej prawdopodobny termin porodu to 30.09 (tak wyszło z USG) a nawet jakaś data październikowa. Być może nasze ciążę są młodsze niż nam się wydaje i stąd takie wymiary dzieciątek.

Ainaheled Kasiaaa dziękuje że tak piszecie że tak się zdarza bo ja wczoraj wpadłam w taką panikę i zaczełam przeglądać wszystkie wątki gdzie dziewczyny podają wagę swoich dzieciaczków. Najgorsze było to że termin z Usg zawsze się pokrywał z OM a tu taka zmiana. Pocieszało mnie tylko to ze jednak coś tam przybiera i rośnie tylko że niedużo gorzej by było gdyby przystopował. Przepraszam że ja w koło o tym samym ale jeszcze mnie to trzyma.

Nuśka - u mnie w poniedziałek też wyszło, że Tymek waży niespełna 3200g. A to było pełne 38 tygodni. Co do mojego terminu porodu, to też mam wątpliwość, czy mogę się kierować terminem z OM. Z dwóch powodów: po pierwsze dwa ostatnie cykle przed zajściem w ciążę miałam bardzo nieregularne, nie mam pojęcia jak bardzo rozjechana była owulacja, a dwa: znam możliwą datę zapłodnienia (a raczej zakres dat, bo po zakończeniu leczenia nadżerki i przymusowej 3 m-cznej abstynencji ze zdwojonym zapałem przystąpiliśmy z małżonkiem do odrabiania strat:-):-):-)). Dlatego wydaje mi się, że bardziej prawdopodobny termin porodu to 30.09 (tak wyszło z USG) a nawet jakaś data październikowa. Być może nasze ciążę są młodsze niż nam się wydaje i stąd takie wymiary dzieciątek.

Tak tylko ze u mnie cykle zwsze regularne i termin pokrywał się mniej więcej z różnicą 2-3 dni a tu teraz taka różnica:-( . Do tego u mnie równe 38 tyg a lekarz mi mówi że maluszek waży 2630g. Ale ja pocieszam się tym że do terminu 27 września to on może jeszcze przybrać no a jeśli to cholerne Usg ma racje to do października jest jeszcze więcej czasu. Mówiłam że coś czuję że będę po terminie rodzić a co tam jak juz chodzić w ciąży to porządnie ;-);-);-) (żartowałam aż tak długo nie chcę )

Nuśka - uszy do góry, skoro przepływy wyszły ok, to z maluszkiem też wszystko jest ok. Widocznie, tak jak piszą dziewczyny, będziesz miała drobniutkiego dzidziusia - tylko się cieszyć, bo ponoć znacznie ułatwia to poród

Dzięki dziewczyny właśnie zauważyłam że jak to wreszcze z siebie wyrzuciłam to jest mi lepiej:-) a tak to jeszcze od rana we mnie siedziało. Jak to dobrze ze ja Was tu mam:tak:.

reklama
Do góry