reklama
Jak rodzice pracuja to nie zaprowadza dziecka na tylko 5 godzin, wiec z reguły trzeba zapłacić za kolejne 4 godz, wiec to wychodzi drożej... i tak smiesznie zrobione jest bo za darmo jest do 13 a obiad jest podawany o 14.... a przeciez stawke żywieniową płacisz... wiec jesli zalezy Ci na tym aby dziecko zjadlo obiad z przedszkola to musisz zostawic je tam przynajmniej do 14-30.... wiec wymuszone jest zeby wykupic przynajmniej te 2 godz dziennie
doskonale rozumiem Twoje obawy Aneta, my też obydwoje pracujemy a i tak jestem cała w stresie czy mała sie dostanie... w moim przypadku przy 2 dziecku było by to idealne rozwiązanie... u nas w Zielonej zrobili tak głupio ze przedszkola panstwowe od godz 8 do godz 13 sa za darmo za kazda kolejna godz doda=tkowo placi sie 2 zl, stawka żywieniowa wynosi 4,5.... prywatne kosztuje ponad 500zl...
W Polanicy też ten system wprowadzili z tym, że do 14 niby za darmo a potem za każdą godzinę się płaci. Co do prywatnego to jedno kosztuje 550zł miesiecznie a drugie niedawano otwarte 370zł niby nie tak drogo ale jakoś nie wzbudza mojego zaufania kadra tam pracująca

justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
A ja jeszcze papierow nie zanioslam. U nas placi sie 60zl czesnego + 4zl za zywienie, do tego ubezpieczenie, wiec ok.200 miesiecznie, w Mogilnie tez jakos tak jest.
Dzisiaj tesciowa ma 55 urodziny. Wczoraj kupilam kwiatki i Mati zaniosl babci. Popoludnie szwagierka ma z tortem przyjechac i bedzie kawka
Dzisiaj tesciowa ma 55 urodziny. Wczoraj kupilam kwiatki i Mati zaniosl babci. Popoludnie szwagierka ma z tortem przyjechac i bedzie kawka
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
co sie stanelo?Dlaczego trudne sytuacje muszą sie zdarzać na moim dyżurze![]()
donkat
Fanka BB :)
witam!!!!
dziekuje bardzo za zainteresowanie moim chorowitkeim:-):-)
my juz w domku. rano-dzis wstala o 6.15

niunka miala 37.5 goraczki. a wczoraj wieczorem bylo juz pieknie i sie ladnie bawila. postanowialm wiec, ze do mamy nie pojedizemy, bo tam sa dzieci i z goraczkujacym dzieckime nie pojade, zeby ich pozarazac. babcia zrozpaczona, ze nie zobaczy swojej wnusi, na ktora dluuugo czekala, wiec zajechalysmy po nia i jest teraz u nas:-):-):-)
w domu goraczki juz nie ma. glokwa zimna, humor dopisuje. niby rano byl katarek po nocy, al etaki wewnetrzny, nie ma czego wydmuchac w chusteczke.
chcialam ja na jutro zapisac do pediatry (tylko raz w tygodniu jest ta nasza), ale juz wszystkie numerki zajete. niby mozna przyjsc i czekac, czy lekarz przyjmie. jendak jak goraczka sie nie pojawi, to nie pojde, bo po siedzeniu na poczkealni, to dopeior moze cos zlapac.
nie weim, moze wychodza teraz te mokre nozki z soboty??????

siostry kolezanki synke tak wysoko goraczkuje i dla niego 39-41 to norma
a co dzis zalatwiacie w Pile?
niunka ma juz wszystkie piatki
mow jak bylo!!!!!!!!!!!
ja, jak an pobudke o 6, to sie dobrze jeszcze trzymam. tym bardziej, ze tez pozno sie polozylysmy
bo Ty jestes kobietka od zadan specjalnych;-)
dziekuje bardzo za zainteresowanie moim chorowitkeim:-):-)
my juz w domku. rano-dzis wstala o 6.15

w domu goraczki juz nie ma. glokwa zimna, humor dopisuje. niby rano byl katarek po nocy, al etaki wewnetrzny, nie ma czego wydmuchac w chusteczke.
chcialam ja na jutro zapisac do pediatry (tylko raz w tygodniu jest ta nasza), ale juz wszystkie numerki zajete. niby mozna przyjsc i czekac, czy lekarz przyjmie. jendak jak goraczka sie nie pojawi, to nie pojde, bo po siedzeniu na poczkealni, to dopeior moze cos zlapac.
nie weim, moze wychodza teraz te mokre nozki z soboty??????

ja to spanikowana byłam jak Ola miała 40.3 i to w południebo ona wogóle jak juz gorączkuje to zawsze taką wysoką gorączkę ma
![]()

miał małe załamanie po 18 i spadł z łózka, był wielki huk i ryk i wstrzymanie oddechu, ale za chwilkę się ocknął................. serce miałam w dupie, ale już spoko.
Poszedł spać 10 min niz normalniea mógłby jutro pospać rano i nie będzie mu dane.......... przed 8 musimy być w Pile, więc wyjeżdzamy o 6:40
Donkat zdrówka dla małej............ a może zęby? Czy ma już wszystkie 5.......... paiętam, że z Mają tak miałam jak Ty dziś z niunią
a co dzis zalatwiacie w Pile?
niunka ma juz wszystkie piatki

Wpadam się przywitać :-) o 8.25 mam autobus.
mow jak bylo!!!!!!!!!!!
Witam sie i ja:-) niewyspana jak szlakwczoraj późno poszłam spać a dziś Tuśka mi zrobiła pobudkę przed 6
wysikała się i poszła dalej spać a ja już zasnąć nie mogłam
zresztą za niecałą godzinkę i tak musiałam wstawać. Ale teraz najchętniej bym się położyła spać
![]()
ja, jak an pobudke o 6, to sie dobrze jeszcze trzymam. tym bardziej, ze tez pozno sie polozylysmy
Dlaczego trudne sytuacje muszą sie zdarzać na moim dyżurze![]()
bo Ty jestes kobietka od zadan specjalnych;-)
co sie stanelo?
Na szczeście już po wszystkim

reklama
Podziel się: