reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się w sloneczny dzień:-)
Nuśka nawet mnie nie strasz ja cały czas żyję w przekonaniu, ze zerówka będzie w przedszkolu:tak: nie wiem jeszcze kiedy będzie zebranie:eek: ale u nas w zerówkach jest normalnie jak w przedszkolu tzn dziecko może być dłużej niż 5 godzin:tak:
Monia zdrówka dla Matiego życzę:tak:
Justyna ucałuj Mateuszka i życz mu 100lat:-)

reklama
witam

za m-c jade do Poznania na 2 dni szkolenia. fajnie, skzoda tylko ze z ta moja "fajna" kolezanka z pracy...

w tym tyg. mam ambitny plan na kazdy dzien. wczoraj juz umylam 1 okno. wzielam sie w koncu za siebie i musze sie znow porzadnie ogarnac i zorganizowac.

Wszystkiego naj, naj, naj dla Mateuszka-chlopczyka o pieknych oczkach i usmiechu

HEJ HEJ
BYŁAM dzisiaj na zebraniu w przedszkolu i uświadomiono mnie że za rok mój syn idzie do szkoły :szok: myślałam że "zerówkę" można zrobić w przedszkolu ale nie 5 -cio latki są objęte proaramem szkolnym i w przedszkolach nie będzie już zerówki bynajmniej u Nas buu ja tu myślałam że mam dwa lata spokój a tu już za rok trzeba myśleć co zrobić z Miśkiem przecież do szkoły chodzi się na różne godziny wiem jest jeszcze świetlica ale tam przecież należy pół szkoły to gdzie jest miejsce na takie maluchy:cool:

Nusia,
to zalezy od placowki, bo u nas w przedszkolu jest oddzial zerowkowy i mozna zostawic dziecko do popoludnia.

ale masz racje, to jzu ebdzie dla ans problem, co z robic z dzieckiem w polowie dnia:-(

a mój Mateusz obudzil sie dzis z gorączką:sorry2:podejrzewam że to jakis wirus bo syn sąsiadki przez weekend tez gorączkowal i jakis slabawy byl a ze mati tam ucieka kilka razy dziennie więc zalapal tego wirusa:wściekła/y:oby teraz nie przeszlo na Olę:dry:a tak dlugo spokój juz byl z tymi choróbskami i znów się zaczyna wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

zaczyna sie...jesien, przedszkole to i choroby przychodza:dry:

Ja dzisiaj jade do Mogilna i Trzemeszna zapytac,ale powiem Wam,ze az mi sie nie chce,bo bardzo mi przykro jak patrze w te rozczarowane male oczki. Pamietacie o bilansie 4latka?

To Mateuszek chce tak bardzo do przedszkola?

bilans 4latka??????/na smierc zapomnialam, ze obowiazuja nas jeszcze bilanse:zawstydzona/y:
trzeba by sie umowic

100 lat!!!

Ja włąśnie przerabiamy początki szkoły i widuje też zerówkowiczów. Nie jest tak źle. w większości szkół odziały zerówkowe działąją dłużej, jak przedszkola lub dla dzieci z zerówki jest oddzielna świetlica.
U nas w szkole zerówki są trzy i wszyscy mają swoje sale i chodzą codziennie na 8mą. Potem mają swoją swietlicę, gdzie nie ma wstępu dla dzieci starszych.
Dla porównania klasy pierwsze są cztery i są dla niech dwie sale i muszą się zmieniać. Co za tym idzie Paweł chodzi 2 dni na 8mą, 2 na 9.45 i 1 na 10.40 :dry:

witam co tu ostatnio takie pustki na dworze zimniej wiec tu powinna byc wieksza frekwencja :sorry2:
Asia to Pawelek poszedl juzs do szkoly jako 6 latek jestes zadowqolona z tej decyzji ???podoba mu się w szkole?
Justyna i jak dzwonili z drogerii?no i super ze masz przedszkolaka w domu:-)
dziewczyny gdzie się podziewacie???jak tam wasze przedszkolaki chętnie chodzą do przedszkola???jak ja wam zazdroszczę Mateusz jako jedyny z wrześniaków siedzi w domu.........
ahh marudzę od rana:laugh2:dzieci rządzą od 7 nie dają mamusi pospac ,musimy dziś ja i Mati wybrac się do fryzjera bo w sobotę idziemy na wesele a tak szczerze mówiąc wcale mi się nie chce:no:

bedzie ktos dzis kawkę na BB???

Ostatnia edycja:
Ja jestem z zima juz kawa.
Nie pochwalilam sie to sie chwale...we wtorek bylam w przedszkolach,a w srode rano zadzwonila pani z Trzemeszna,ze mamy wziasc kapcie i reczniczek i przyjsc. Podobalo mu sie bardzo dzisiaj wstal,ale chyba pogoda robi swoje,bo cos mamrotal,ze nie idzie,ale poszedl bez cyrkow. Odbieram go dzisiaj po obiedzie,bo musimy kupic kapcie do domu i teczke i chociaz cos z listy,a obiecalam,ze pojdziemy razem. A o 15 moi rodzice zabieraja go do Poznania po Aske i Amelie na lotnisko.

Wplacilismy 1 kawalek na dom, zapytalismy przy okazji o kredyt. Ogolnie brakuje nam zdolnosci,ale wiecie,ze (akurat w Millenium) roznica miedzy "Rodzina na swoim",a zwyklym hipotecznym to 400zl:szok: Oczywiscie na "Rodzine na swoim" sie nie lapiemy,bo dom bedzie na S,a on ma 36 skonczone w tym roku.

Tesciowa mnie z rana jeszcze wkurzyla,bo o 7.55 wpadla,ze jeszcze jestesmy w domu,ze wszytsko na ostatnia chwile zawsze robie,ze nie ucze Mateusza konsekwencji i punktualnosci i z robota (w tej budowlanej) bylo tez tak samo, jezdzilam na ostatnia chwile i mnie wywalili. Raz,ze mnie wkurzyla swoimi tekstami,a dwa,ze od pewnego czasu slyszalam to samo od S, od razu czulam w tym tesciowa i znowu nie pomylilam sie, tylko nie wiem jaki ma w tym interes zeby podburzac S przeciwko mnie, po co stwarza nam powody do klotni:wściekła/y: No, musialam sie wypisac,bo sposobu na to nie mam

Weszłam tu i nie wiem co pisać............
Zaczynają się choroby, Adaśko smarcze na zielono, Maja wczoraj pół dnia z gorączka przeleżała w łóżku, dzis rano sranie, Adaśka marudzenie............ a ja jak wróciłam to połyżyłam sie do wyrka i wstałam przez 12..............
Sło ńca nie ma by mogło mnie troche naładować, a przeciez dopiero zacznie się paskudna pogoda a co przy tym idzie nastrój do bani............ ach..............

Witam się i ja:-) pogoda paskudna i mnie dobija:wściekła/y: wypiłam już dwie kawy a dalej zasypiam na siedząco:wściekła/y: ten deszcz doprowadza mnie do białej na działce nic nie porobione i nie wiem kiedy to zrobię skoro ciągle pada:wściekła/y: Młoda wczoraj wróciła z przedszkola z katarem, rano coś pokasłyawała nafaszerowałam ją i poszła do przedszkola:baffled: mam nadzieję, ze nic się nie rozwinie:baffled:
Agulka zdrówka dla dzieciaków zyczę:tak:
Justyna teściowej bym normalnie łeb urwała:wściekła/y: i gratulacje dla przedszkolaka:-) super, że się udało:tak:

U nas ponuro też i popadało sobie ale ja nie narzekam :)
Domi śpi juz 2 godziny - jak rzadko. Chłopcy w przedszkolu/szkole. Zaraz bedziemy sie po nich zbierać. A jeszcze mam pismo w Starostwie jakieś do odebrania...
Monia - tak, PAwełek poszedł do I klasy. Po wielu godzinach przemyśleń, testach Pawełka u pani w przedszkolu i rozmowach z psychologiem tak zdecydowaliśmy. Mieliśmy fajną szkołe malusią na oku ale nie zrobili nam tam I klasy bo nie było dość dzieci i cyrk był w maju z poszukiwainem innej. Koniec końców wyszukaliśmy taką gdzie jest klasa z wiekszą liczbą sześciolatków. PAweł chodzi bez zająknięcia, podoba mu się, innym dzieciom też. Marudzi tylko że się ... nudzi - bo mało rzeczy robią i łatwe ;-) No ale na razie jest luz i adaptacja do nowych warunków. No i narzeka że jest krótko w świetlicy ;-)

reklama
zdrowka dla wszystkich:tak:
my bylismy zaprowadzic Ole do przedszkola a w drodze powrotnej weszlismy do fryzjera babki się smialy bo Mati od razu wskoczyl na fotel:-Dteraz prubuje wyczarowac farbami tęczę :happy:

Do góry