reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja mam swoją do porodu mimo, że w szpitalu mogą dać ale to taki kawałek "domu" dla mnie ;) A później koszulę planuję wyrzucić chyba, że wspomnienia miłe będą... ale w to wątpię :)

reklama
Izu miałam baldachim przy Wiktorku i sobie chwaliłam...dawał właśnie poczucie takiej intymności, przytulności, dobry tez jest jak miejsce w którym stoi łóżeczko narażone jest na przeciągi. A kurz..tak jak dziewczyny napisały..zbiera się wszędzie, po prostu ściaga się pierze go dość często;) a jeśli nie- to ściagasz i nie masz;).... a ten zestaw nie wydaje mi się drogi bo wszystko praktycznie w nim już jest a do tego bardzo mi się podoba, u tego sprzedawcy zamówię jeszcze przewijak i to będzie wszystko z tych grubszych rzeczy

crostalrose dzięki! ;)
szkoda mi tylko tego łóżeczka co Ty masz:/...ale trudno

mama obiecała kołyskę dla Zuzki - no i w ogóle strasznie się cieszę tylko powstał roblem wyboru - macie doświadczenia z kołyskami? Mamy oprócz tego łóżeczko więc wiadomo kołyska tylko na jakieś 3-4 miesiące będzie, ale to dobrze bo w sypialni nie bardzo łózeczko mi się chce zmieścić a kołyska jak najbardziej. I tu proszę Was o pomoc bo znalazałam takie:
- ta jest fajna bo można zdjąć górę i przenieść dziecko np z jednego pokoju do drugiego
The First Year 5w1 Kolyska Lozeczko Nosidelko ... (1275688114) - Aukcje internetowe Allegro
- albo taka - fajne ma to że można opuścić jeden bok i do łóżka przystawić
KOŁYSKA, PRZEWIJAK. PRZYSTAWKA DO ŁÓŻKA CONECO (1280729346) - Aukcje internetowe Allegro
no i nie wiem na którą się zdecydować, co radzicie?

Sunnflower ja bym chyba wybrała ta z CONECO ale wcześniej wysłała pytanie o wymiary, ale jakoś mi się większa wydaje przez to lepsza od tamtej pierwszej;) No ale to tylko mój typ, zupełnie nie potwierdzony doświadczeniem w posiadaniu takiego cuda;)

U nas łóżeczko stanęło w sb i wszystkie potrzebne mebelki, więc poukładane mam już wszystko. Dziś zakupiłam "wyprawkę" szpitalną dla siebie i tak w zasadzie to brakuje mi pieluszek dla Lenki i tyle. Co do baldachimu to też uważam ze wyprać zawsze można a dodaje on na pewno uroku no i chroni trochę przed światłem a łóżeczko Lenki jest w naszym pokoju który spełnia funkcję i salonu i sypialni.

agaj44 widze ze tez u Ciebie bedzie Lenka:)

u mnie torba spakowana, tylko apteka zostala tj. spirytus czy gaziki jałowe i wchodze powoli w stan oczekiwania:)

U nas Mala ma swoj pokoj i tak jestem przygotowana na to ze na poczatku spac bede tam bo moj D. musi sie jednak wyspac do pracy a tym bardziej ze na rozne zmiany robi. Byc moze z czasem uda mi sie przeniesc do "malzenskiego loza":)

Fajnie macie, że macie osobne pokoiki dla dzieci albo sypialnie, które możecie ustawiać :) U nas łóżeczko będzie w "salonie", który równocześnie jest naszą sypialnią, więc rozłożymy je jak najpóźniej, żeby póki co nie zawadzało. Więc na razie stoi w pudle i jeszcze go od kupienia nie widziałam... :(

Widzę że zakupy na całego. Ja się muszę pochwalić że wczoraj na zakupach zaszalałam,kupiłam przewijak,pokrowce na przewijak, matę edukacyjną,ręczniczki dla maluszka i kupe ubranek. Muszę kupić pościel z wypełnieniami ale jakoś wybredna jestem a i oszczędna i chciałabym się zmieścić w 200 zł ale mieć wszystko łącznie z rożkiem i baldachimem bo u mnie przeciągi i bez tego ani rusz:-(
No i jakoś nie mogę się zabrać za zakupy dla siebie,dosłownie nic nie mam;-)

Carine86 no tak, my też czekamy na Lenkę:) a żeby było śmiesznie to moja mama jest Helena i ludzie się dziwią że tak samo i muszę tłumaczyć że to dwa różne imiona;) A na kiedy masz termin? bo po suwaczku widzę że ten sam tydz co ja.
Ewa86 no my niestety też mamy taki "salono-sypialnię" ale na szczęście jest to duży pokój więc postawione już łóżeczko w niczym nie zmniejszyło pokoju, wręcz przeciwnie - wypełniło bo wcześniej za wiele w tym pokoju nie było - urządzaliśmy minimalistycznie bo wynajmujemy mieszkanie i nie ma sensu w nie inwestować.

reklama
Fajnie macie, że macie osobne pokoiki dla dzieci albo sypialnie, które możecie ustawiać :) U nas łóżeczko będzie w "salonie", który równocześnie jest naszą sypialnią, więc rozłożymy je jak najpóźniej, żeby póki co nie zawadzało. Więc na razie stoi w pudle i jeszcze go od kupienia nie widziałam... :(
Ewa mam to samo,mogłabym wstawić do pokoju starszej ale nie chce żeby Oliwa się budziła razem z maluszkiem dlatego będzie łóżeczko u nas:-( A już bym tak chciała móc go rozłożyć,bo ma to zrobić mąż jak będę w szpitalu ale niewiem jak to będzie wyglądało jak wróce bo on dwie lewe ma do składania mebli hi hi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry