reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......ale się zastanawiam czy grzybek mi się jakiś nie przyplątał :eek: mały miała biały nalot ale mu go zrobiłam tym aphtinem i kurna chyba mi to na sutki przeniósł jak myślicie ????

i czym to potraktować też ten aphtin wystarczy ?
wyczytałam że można też clortimazolem ale bolę się że dobrze tego nie zmyję i mam obawy :sorry:

może ktoś wie co robić i coś doradzi:sorry:

Spróbuj najpierw aftinem - może rzeczywiście dostałaś w spadku jakieś pleśniawki...

reklama
dziewczyny dosłownie umieram jak karmię przecież było wszystko cały czas ok a teraz masakra jak karmię to dziś mi się chce wyć z bólu najgorzej ze jak przestaję to boli cały czas piecze i nie mogę dotknąć sutków :wściekła/y:nawet w staniku mnie bolą jak cholera :-(co dziwne na otoczce w prawej piersi mam czerwone i myślałam że to mały mnie tak pogryzł jak dotykam to strasznie boli ......
Ja niestety po 2 dnaich karmienia wyłącznie piersią mam te same odczucia.Po domu chodzę z gołymi cyckami bo nawet koszulka mnie uwiera.Dramat!Nie wiem czy dam radę nakarmic za 3 godz...Kapturki nawet nie wchodzą w grę bo mały je wypluwa.Chyba jednak kilka razy znów bedę musiala uzyć butelki,oby tylko sobie nie utrudnic tym znowu zycia:eek:

Spróbuj najpierw aftinem - może rzeczywiście dostałaś w spadku jakieś pleśniawki...
ok już działam z nim bo nic innego w domu nie mam :sorry:

SercaDwa no chyba tez będę odciągać bo umrę jak teraz dostawię małego ....jeszcze zobaczę czy dam radę do lewej piersi a z prawej chyba odciągnę bo bardziej boli :cool: o chyba że do tego czasu dojdzie do siebie :sorry:

Ja niestety po 2 dnaich karmienia wyłącznie piersią mam te same odczucia.Po domu chodzę z gołymi cyckami bo nawet koszulka mnie uwiera.Dramat!Nie wiem czy dam radę nakarmic za 3 godz...Kapturki nawet nie wchodzą w grę bo mały je wypluwa.Chyba jednak kilka razy znów bedę musiala uzyć butelki,oby tylko sobie nie utrudnic tym znowu zycia:eek:

Dziewczyny mnie tak bolaly brodawki, ze ryczalam jak mialam karmic i mialam potworny lek przed karmieniem jak mala sie budzila. Teraz nie jest idealnie, ale mi pomoglo tylko jedno - MUSZLE LAKTACYJNE - janawet biorac prysznic czuje bol jak woda dotka sutkow. Te muszle uratowaly mnie i tylko dzieki nim jeszcze karmie. Spie wnich i chodze caly dzien, ssutki sie wentyluja i goja. Bardzo goraco Wam to polecam + masc Bephanten, inne dzialaly na mnie gorzej. Nakladki, oslonki, mleko napiersiach, wietrzenie to guzik mi dawalo. Tylko muszle daja jakikolwiek efekt. Sprobujcie, ja wiem jak to strasznie boli !

Dziewczyny karmiace piersia, ile wypijaja mleka wasze dzieci i ile czasu im to zajmuje. Moj syn jest jakis leniwy. Z jednego cycka w ogole nie lubi dydac:wściekła/y:
A wypija roznie. Raz 60, raz 70, raz 90. Chyba powinien wiecej?

nie mam zielonego pojęcia ile wypija.
A jak to sprawdzasz? odciągasz najpierw laktatorem i mu podajesz?

Mój synek ostatnio na wizycie w poradni laktacyjnej wypił z cyca 130.Pani oceniła ilość na podstawie wagi przed i po jedzeniu.Czasami jak chciałam w domku sprawdzić ile zjada to podawałam właśnie swoje mleczko ale z butli.

Nie sa tanie , ale naprawde dzialaja. Kupcie sobie, zobaczycie jaka to ulga ! Ja uzywam tych wentylujacych, pokarmu nie zbieram chociaz mnostwo wpada do muszli i wylewam spore ilosci. Wiec jesli zalezy nam na gromadzeniu pokarmu tez warto je miec.

Dziewczyny dzisiaj malej sie ulalo, ale tak konkretnie - taka fontanna mleka, cala bluzeczka mokra i czesc spiochow, a 10 minut pozniej strasznie zchlannie chciala jesc - nakarmilam ja wiec i zasnela. To normalne, zeby karmic po takim duzym ulaniu ? Wasze dzieci tez wtedy chca jesc znowu ?

reklama

Kochana wybacz ale uwazam że nie potrzebnie sie tym zamartwiasz :sorry:
jesli odciągasz pokarm i dajesz z butli to fakt możesz miec swiadomość ile mały wypija - ale my ktore podajemy bezpośrednio z cyca - nie mamy bladego pojęcia ile ml wypija dzidziołek :sorry:

Bedzie jadł tak długo jak bedzie głodny :tak: albo az zasnie :rofl2:
nie ma co się nakręcać mililitrami - dziecko sobie nie da krzywdy zrobić i jak podasz mu za mało to glośno to zamanifestuje :cool:

Ja tez karmie tylko piersia.
A sprawdzam il wypitego mleka tak, ze waze przed przystawieniem do cyca i po cycu. Ale maly mi nie wypija wszystkiego z cyckow.
Dlatego musze skombinowac laktator, zeby sciagnac o poczatku do konca i zobaczyc ile mam mleka, bo inaczej zwariuje, bo ciagle mi sie wydaje, ze mam malo i popaam w paranoje.

Do góry