reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Wczoraj Natalia zjadła tylko 3 razy mleko, ale za to poszło rano 175ml, około południa 140 i wieczorkiem 210ml:tak:, czyli razem przeszło 500ml, czyli tak jak zawsze. No i jeszcze deser 190g - owoce i zboża, no i moja zupka. Wszystko sie tej Nacie przestawia. No a dziś ok. 5 tez 200ml. Mam nadzieję, że to dobrze:sorry2::-p.

reklama
kurcze a u nas idzie wszystko:tak::-)zupki kaszki deserki!!! duuuzo wcina cale sloiczki wciagnie i sobie przy jedzeniu guga mnaammniam tak jakos to brzmi:-D:tak:acha a co najsmieszniejsze zawsze w polowie jedzenia cisnie kupke hehehe:-D:szok::-)robi wtedy takie komiczne minki i cala czerwoniutka sie robi:tak:no i tez sa plastelinki,czasem mi taki twardy bobek wyleci z pampersika,a im wiecej wysilku tym mniejsza kupka,duze robi z tajniaka heheh...
a my sztuczniaka nie dajemy,ciagle cycus:tak:

No a u nas małe zmiany.....póki co jeszcze nie byłam prywatnie u lekarza, bo M musi przez pracę załatwić ten LUXMED, opłacic abonament itd. Narazie rozmawialam z ekspertem-pediatrą na forum karmienie butelką gazeta.pl. Ta pani doktor potwierdzila mi ze wyniki badan są w normie i doradzila zeby jeden posilek mleczny zastąpic preparatem mlekozastepczym Sinlac z Nestle. No i kupilam ten Sinlac.....moim zdaniem ochyda....ale Kuba juz drugi raz zjadl 180 ml:szok: I kaszki smaczny sen tez zjada 180 ml wieczorem - jak dla mnie to niesamowity sukces :-D
Z mlekiem jest troche gorzej.....ale to zwykle do południa.
No i zastosowałam sie do wskazowek z ksiazki Język Niemowląt i karmimy małego zanim polozymy sie spac....nawet jak Kuba spi to karmimy na spaniu. Tak wiec okolo 20 Kuba zjada sloiczek kaszki przysmak na dobranoc Hipp, potem na spiocha okolo 1 wypija kaszke smaczny sen.....no i spi do rana...tak do okolo 6, a dzis nawet do 6:30. Jestem bardzo zadowolona:tak:

reklama
MADZIALLENKO - Sinlac kalorii ma mniej wiecej tyle samo, ale ma wiecej węglowodanow a mniej tłuszczu niz mleko. To jest po to bo moze zastąpic jeden posilek mleczny (a wartosci takie same - wiec dziecko nie traci na tym ze mleka nie wypilo) - a Kuba jest mało chętny do picia mleka......wiec to taki zamiennik bez straty dla organizmu:tak:

Do góry