reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

To może i ja spróbuję zaciągnąć żółtkiem...
Sun, budyń cóż... żadna filozofia - gotuję mm, w kubku mieszam w zimnej wodzie troszkę (ok pół łyżeczki) mąki ziemniaczanej i dolewam, a później jakieś owoce do tego i gotowe. Następnym razem dodam do tej mąki żółtko, zamieszam i zagotuję... zobaczymy :)

To się chyba nazywa kisiel :) Czy nie?

reklama
Ewa kisiel byłby bez mleka, a tak to raczej budyń, choć budyń naturalny, to chyba jeszcze łyżkę mąki pszennej zawiera

Tak? A to może :) Człowiek się uczy całe życie :) Ja to kisiele i budynie niestety z proszku produkuję ;) Chociaż dla Franolka kisiel z żurawiny planuję zrobić, ale jakoś nie ma czasu...

oj Ewa kisiele robią się tak samo szybko z paczki jak z samej mąki ziemniaczanej, a do tego masz kontrolę nad tym co i ile dajesz, kisiel ugotowany nie z paczki zawiera mąkę ziemniaczaną, cukier i owoce, w paczce są inne dodatki

u nas sukces - Alicja wypila z butelki herbatke!!! wczesniej wogole nie pila - ani niekapek, ani lyzeczka, ani zwykla filizanka. a dzis zrobilam kolejne podejscie z butla NUK i herbatka koperkowa i udalo sie :) moze dzieki temu uda sie dopajac ja woda zamiast piersia po posilku ... zobaczymy

No mnie sie tez wydaje, że wiek dziecka..A więc Kasiarem 2 ;-) Ale konsylium żesmy zrobiły :-) Lepsze jesteśmy od co niektórych pediatrów ;-)
potwierdzam :-)
cyca już odstawiłam dolewam tylko ściągnięte mleko do mm tak więc jutro kupuje mm2 i stopniowo zmieniam
aaaaaaaaaa jeszcze jedno ile taki bąbel wypija bo dziś na noc zrobiłam 120 a potem dorobiłam i razem z 200 było

u nas sukces - Alicja wypila z butelki herbatke!!! wczesniej wogole nie pila - ani niekapek, ani lyzeczka, ani zwykla filizanka. a dzis zrobilam kolejne podejscie z butla NUK i herbatka koperkowa i udalo sie :) moze dzieki temu uda sie dopajac ja woda zamiast piersia po posilku ... zobaczymy
u mnie było podobnie butelka z NUK podpasowała i kauczykowy smoczek

brakuje mi jednego posiłku coś sycącego bo w dzień mm nie wchodzi pije na sen i ok 5rano a potem nie mam pomysłu co dawać do jedzenia najlepsza będzie kaszka ale nie da rady jest bleeeeeee
1.mleko,2.zupka,3.deserek,4.biszkopty,5.jogurcik,

jak gotuje zupkę to obieram skrzydło i razem mięsko i warzywka gotuje bez kości potem wszstko miksuje razem z rosołkiem

U nas kaszka też nie wchodziła - była za słodka. Lepszy był już kleik ryżowy na mm - i do tego pół słoiczka owoców. A furorę robi ostatnio kasza manna - ma zupełnie inny smak i nie jest słodka :)

reklama
Qrcze, Jas nie chce w ogole cyca a mi je zaraz rozerwie z nadmiaru mleka:baffled:Ja nie wiem o co chodzi temu mojemu synusiowi:baffled:
Asia u mnie Ania miała taki etap, że jej jedzonko z miseczki i łyżeczki bardziej posmakowało niż cyc, więc to był koniec karmienia z piersi... oby nie było u ciebie tak może na noc będzie Jasiu lepiej jadł?

Do góry