reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Hihi dobre te wasze dzieciaki:-D

Moja tez wedruje po lozeczku,rozdaje kopy w przewijak,regularnie co jakies 30 min "wychodzi" poza mate wiec ja musze klasc na niej centralnie co jakis czas.Dzis tak sie zabawnie rechotala jak zlapalam jej za stopki i uderzalam je jedna o druga:-DNo i pijac herbatke 90ml sama trzymala sobie buteke,tyle ze jej co jakis czas z raczek wypadala wic jej wkladalam:tak:

reklama
Gosia-az normalnie ze strachu luknelam w foty julity czy ma takie oczy ale nie.A nie sprawdze teraz na zywo bo spi.Zrob to usg dla swietego spokoju,bo po co sie zamartwiac?Kurde Juli tez blada ale oczywiscie mnie nikt nie da skierowania na badania bo tak taniej dla NFZ.
Moonik-Julita to bardzo kojarzy butle z zarelkiem.malo tego,wystarczy ze potrzasne butelka to ona na ten dzwiek juz sie "podnieca" ze zaraz bedzie jedzonko:tak:A zanim jej zblize butle do buzi,to ona robi wytrzeszcz na te butle,wyciaga raczki,kladzie je na butelce i otwiera pierwsza buzie.Dzis sobie nawet sama trzymala butelke pijac herbatke:tak:
Justyna-bardzo mnie cieszy ze wizyta przebiegla normalnie bez jakichs ekscesow:tak:My idziemy w ten czwartek bo wlasnie ona idzie na urlop ta lekarka.Ciekawe czy jak powiem ze Juli nadal drza raczki to da mi skierowanie na USG glowy.Ja tez mialam cc (ale u mnie pekl pecherz plodowy) i tez bralam leki w ciazy!Isoptin i fenoterol.A ty jakie bralas leki???
PS.Julitke tez opukiwala mloteczkiem-jak na filmach:-DTa twoja poprzednia neurolog z Salve to cos z garem chyba miala nie tak:-D

Gosia jakos mi sie nie wydaje.. no ale sprzeczac sie nie bede:-p
Justyna dobrze ze jednak wybralas sie do innej neurolog:tak: I oczywiste jest to ze nie jestes wyrodna matka:no: Nie daj sobie wmowic czegos takiego;-)

madzik_- gratulacje wymiarów i rozmiarów :-) widzę ze nasze dzieciaki są podobnego pokroju...:-D
Ja jeszcze wciskam Oliwiera w 68 ale to dlatego że mało mam 74 a jeszcze w tamtych jest na styk:tak: Jak widze Oliwier mknie jak burza i Szymonka Twojego dogonił:-D tyle ze jak sie urodził to wazył 3090 :szok:
Jak to mówia "Rośnie jak na drożdżach"
Ja nie skumałam ale też wam ząbek idzie?:tak: u nas na dole jedynka Oliwierowi idzie i ładnie ją widać przez dziąsełka:-D hmmm i ja czuje jak ssie mleko a jest bardzo glodny i mocno uściśnie:crazy::eek::-(

Madzik-Twoje cycochy powinny dostac nagrode Złotego Cyca albo jakas typu Cycki Roku bo normalnie jestem w szoku ze tak tresciwe mleko mozna wyprodukowac:tak:

A bo mój Oliwier to żarłok jest-wiecznie by jadł:tak:choć często się nie karmimy to może za długo?
Kurde sama już nie wiem ale skoro tyle potrzebuje to tyle mu daje:eek:
Raz z cycochów mi leci jak wartki potok górski:-Da raz lekki strumyczek:eek: juz nie kumam o co chodzi tym cycom:eek:

Justyna wielkie dzięki za słowa otuchy ciesze się że i ty trochę się uspokoiłaś i twoja Zuzia tak pięknie współpracowała z lekażem mnie też jeszcze te usg czeka mam nadzieje że te nasze Zuzie zdrowe jak ryby:tak::tak::tak:
Sara tego właśnie się obawiałam że będziecie sprawdzać i się martwić nie potrzebnie ale musiałam sie wyżalić:-(dobrze że twoja juli nie ma takich objawów:tak:

Sara - ale u Cieie Julita sama zdecydowała, że chce się urodzić. Nie wiem, i tak chcieli zrobić cc czy miałas rodzić naturalnie? ja brałam duphaston i luteinę. pod koniec ciąży nawet 3-4 razy dziennie po dwie tabletki...:sorry: Zuzka jest z planowanego więc sama nie decydowała, że teraz się urodzi. i jak na moje oko wcale nie była gotowa żeby przyjść na świat:no: no w każdym razie u nie jest kłopot bo mała trzepie rączkami i stópkami w chwili kiedy się wybudza np jak się przeciąga, albo jak przyśnie podczas karmienia. a Julii z tego co mówiłaś chyba trzęsie jak się denerwuje...może nie budzi to jej niepokoju??
A bladością się nie przejmuj. ja jestem blada jakściana - każdy lekarz chciał mnie badać na anemię - bo taka biała aż zielona... a ja krew miałam dobrą tylko tak wyglądam. a na zdjęciach wcale nie widać, żeby Julitka była biała:tak:

Gosia musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie ma innego wyjścia. Moja Zuzia ma wolę przetrwania - zresztą pisałam już na łówym wątku jakie rewelacje przeszlismy na poczatku więc musi być dobrze. chcociaż jak się słyszy coś od lekarza to człowiek od razu czeka na najgorsze...

dziewczyny, kiedy dzieci zaczynają wyciągać ręce po grzechotki czy inne przedmioty??

odczytalam troche ale nie pamietam zawiele,ale zapamietalam ta wstretna babe u ktorej byla Justyna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za lekarz!!!!!
Jak ona moze taqk gadac,czuje sie bez karnie!!!
Olej ja,jestes najlepsza mama na swiecie dla swojej Zuzi.

Bylismy rano na badaniach,przy pobieraniu krwi maly sie darl jak by go obdzierali ze skory,kazali nam wyjsc z zabiegowego i poczekac na zewnatrz ale drzwi nie zamkneli,plakalam razem z Szymem.
Robilismy badania w szpitalu na oddziale noworodkowym bo tak nam poradzila pediatra ze tam sa pielegniarki ktore umieja to robic a te z prywatnych laboratoriow to nie maja stycznosci na codzien z malutkimi dzidziami.
Wkluli mu sie za pierwszym razem i placz na szczescie nie trwal dlugo.Potem maly zasnal n1 1h.
Jedne wyniki odebralam dzis i nawet juz do lekarza bylam umowiona ale niestety drugich wynikow nie bylo i jutro musze znow jechac do szpitala i potem do pediatry ale tylko z wynikami

reklama
Do góry