reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja wszystko jedno gdzie supełek zrobię - Jula tak kręci główką, żeby czapkę ściągnąć, że czasem boję się że się poddusi, więc nie wiążę, a jak zaśnie w wózku to potem uszko pieluchą przykrywam, bo zawsze na wierzchu wystawione ;-)

u mnie tak samo - chyba faktycznie nasze córy podobne sa do siebie:):-) i też przykrywam pieluszką.
przeszliśmy na rozmiar 3 pieluszek - ale raczej za wcześnie (te pieluchy były w domu - na wszelki wypadek bo 2 się skończyły). od dwóch dni zastanawiam się dlaczego mała ma bez przerwy mokra piżamkę - bokiem wylatuje. jeszcze pielucha jest za duża...:-p

acha i witaminy. dziewczyny które używają cebion multi - uwaga bo po nich może nboleć brzusio. ja nie mogłam dojść po czym u nas takie bóle - raz odstawiłam witaminy na 4 dni i było ok. potem znów były witaminy i były bóle - nie duże, ale bolesne bąki i ogólny dykomfort. dzisiaj też nie podałam - i dziecko jak anioł:sorry2: pytałam pediatry mogą te krople wywoływać bóle. w środe pójdę niech mi zmieni na inne albo niech da samą d3 bo nie chcę już tych multi jak ma po nich brzusio boleć to ja dziękuję

reklama
Moje malenstwo-ucaluj Amelke ode mnie-pieknie!I caly czas lukala na zabawke wiec to jest TEN przewrot o jaki chodzilo mojej neurolog:tak:ja uwielbiam filmiki i fotki:tak:

Ja pieluchy 3 zakladam juz dobre 2 tygodnie:tak:

A co do wiazan to juz wogole nie ma mowy... ja ostatnio zakladam jej chuste i kapturek:-p 5 sekund i po wszystkim;-)

A po kapieli juz dawno jej nie zakladam bo tylko jeden wielki ryk byl:dry:

Tak w skrocie;-)
czapeczki-mala nie przepada za czapkami,wiazane to raczej odapadaja bo sie drze i kreci glowka.Jednak po kapieli zakladam jej taka cieniutka (spada jej sama po 10 min bo to jest taka "mycka":-D) jak rowniez na spacerek jesli jest chlodniej.Jesli jest cieplo zakladam jej opaske na glowke.Chuste tez mam ale pokreci kilka razy glowka i spada jej-to samo z kapelusikami,dlatego opaska najelpsza dla nas.
cebion multi-juz nie daje,dostawala jakies 3 tyg jak bylismy z mezem podziebieni lub mala miala katarek
katarek-frida lezy w szufladzie i czeka do uzycia.Uzylam jej raz,a w koncu gilka wyciagnelam zwykla gruszka do nosa.Frida u nas poki cos ie nie sprawdza,moze za to byc dobra na odciaganie wiekszego kataru.
podczas ubierania-dziewczyna zzwyczaj sie do mnie usmiecha lub do zabawek obok,jak kremuje jej buzie to zawsze sie smieje a bluzeczek przez glowke i bodziakow przez glowke nie lubi:no:

chyba wszystko?:-D

aaa-pieluchy 3 to juz nie pamietam od kiedy mamy!:)

ooo-jeszcze jedno.Czy wasze dzieci tez lubia...pieluszki tetrowe?Juz nie tyle ssac bo to norma ze biora do buzi wszystko ale Julita lubi sie przytulac do pieluch-kladzie sobie na glowke pieluszke i zasypia...mam nadzieje ze sie nie udusi w niej.

Justyna-nie martw sie na zapas.Ja tez sie troche martwie tymi rozlatanymi raczkami Julity,dobrze ze jestemy pod kontrola lekarza i tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
heheh jestem z niej taka dumna bo dopiero jakos 3 dni temu zaczela przewracac sie z brzuszka na plecki dlatego ten przewrot nie jest jeszcze taki rewelacyjny tymbardziej ze ona taka wygieta do tylu w luk i jak sie przewraca to az strach:szok:
Sara ucaluje ale jutro teraz smacznie spi:-D

a my mamy od wczoraj kryzys laktacyjny, dałam jej dzisiaj butle:((((( PIERWSZY RAZ wypiła 60ml. i poszła spac..... teraz ją jeszcze raz przyłożę i zobaczymy jak będzie jutro ale butli napewno już nie dostanie chocbym sie miala zesr...!!!!! niech wisi cały dzień ale nie popuszczę dzisiaj dała spokój bo mieliśmy gościa i ogólnie marudna była

nie poddawaj się Laila. kryzys minie szybko i zaraz zapomnisz:tak: a zacięcie do butli masz dobre. ma nam pomóc - a boimy się jak ognia.... ja tak mam i widzę że ty też. tzn strach to może złe słowo - ale pasuje mi tu

u nas czapki poszły w kąt Ali jest za gorąco-włosy, zakładamy jej opaski, uwielbia się przebierać i rozbierać ja przed wyjściem czasem jej 3 razy zmieniam body na inne a ona się cieszy-będę mieć chyba małą strojnisie:))

reklama
My używamy zwykłą wit. C- cevikap dokładnie i nic się nie dzieje.
Pieluszki nadal 2, bo to przecież kruszyna:-)
Przy czapkach nie protestuje, ale jak jest ciepło i nie ma wiatru to zakładam jej opaski, bo ma sporą czuprynkę i się poci i tak jak niunia Laili, uwielbia się przebierać- ale nie po kąpieli, wtedy jest płacz, że z wanienki wyciągnięta.

oooo mój ranny ptaszek właśnie zasnął na macie- słodziak!

Do góry