reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara27- zastanawiam się wogóle jakim cudem Frida została "produktem roku" co za badziew!!! jeszcze nigdy nie udało mi się "kozy" nią wyciągnąć!!! :no: a gili takich ciągnących jeszcze Szymon nie miał, więc Frida leży zupełnie bezużyteczna :dry:
Jak dla mnie frida jest super:tak: Wystarczy ze prysne Sterimarem przyloze fride do noska pociagne i gilek juz jest;-) A gruszki to dopiero badziew:dry: A moze za slabo ciagniecie albo na sucho wyciagacie?:sorry2:

Magda19lenka- opaski kupuję na targowisku po całe 4 zł, są śliczne super jakościowo- bawełna i nic po praniu się nie dzieje. Rajtuzki kupuję z Woli- teraz jak jest cieplej to kupuję, takie ażurkowe chociaż i tak czasem w nich jest jej za gorąco, a rajstopek niestety jeszcze takich malutkich nie znalazłam

W NO opaski czy rajstopki sa juz dla takich maluszkow wiec problemu nie mam:-p

reklama
Ja czasami cos tam pospiewam malej ale raczej takie wymyslanki:-D
Nie znam zadnych pioseneczek dla dzieci..:-p nie pamietam nic z wieku przedszkolnego:-D
aaa czasami na dobranoc spiewam malej "Lulaj ze Jezuniu" :tak: I czesto to "Jezuniu" zmieniam na "Lulaj ze Ameluniu":-):-D

my tez od bardzo dawna uzywamy Pampersów 3, rozm. 2 uzywalismy od urodzenia bo tez Nadia w 1 sie nie miescila:-D

z fridy tez jestem niezadowolona, za slabo chyba ciagne bo P. sie udaje zawsze wyciagnac gilka a mi prawie nigdy:-D

Dziewczyny a co dajecie maluszkom na zabkowanie - Nadia od kilku dni przechodzi sama siebie, od dawna pcha raczki do buzi ale od kilku dni to wklada cale piesci i sie bardzo zlosci, czasem nawet warczy:-D:-D:-D uspokoic jej nie mozna i strasznie marudna:tak: wiem ze sa jakies czopki Vi...cos tam uspokajajace ale chcialabym cos na dziasełka, nie chce jej za czesto wkladac czopków. Co Wy dajecie???

Dziewczyny a co dajecie maluszkom na zabkowanie - Nadia od kilku dni przechodzi sama siebie, od dawna pcha raczki do buzi ale od kilku dni to wklada cale piesci i sie bardzo zlosci, czasem nawet warczy:-D:-D:-D uspokoic jej nie mozna i strasznie marudna:tak: wiem ze sa jakies czopki Vi...cos tam uspokajajace ale chcialabym cos na dziasełka, nie chce jej za czesto wkladac czopków. Co Wy dajecie???

Ja kilka razy posmarowalam malej zelem "Dentinox-Gel" i chyba jest dobre bo jak tylko posmaruje malej dziaselka to od razu sie uspokaja:tak: Kosztuje okolo 23zl wiec musi byc jedno z lepszych:tak:I mam jeszcze "Bobodent" ale tego jeszcze nie uzywalismy:-pTo jest tansze bo okolo 13zl wiec pewnie tez troche gorsze.. chociaz nie wszystko sprawdza sie cenowo:-D

Sara27-hahaha u nas to samo!!! Szymon bardzo lubi oglądać tv, najbardziej "jaka to melodia" bo tam się dużo dzieje-tańczą, grają, śpierają, lubi też "modę na sukces" bo tam wiecznie tylko te zbliżenia na gęby-więc ten się cieszy i uśmiecha, i lubi "plebanię" choć nikt tego u nas nie ogląda, ale jak mąż mu przełączył na bajeczki to zaczął płakać, więc pozwoliliśmy oglądać mu plebanię :-)

Ja też jestem zadowolona z Fridy. Bardzo sprawdziła się, gdy Mała miała katarek - gruszką kompletnie nie umiałam go ściągać, a fridą poszło łatwo. Używam jej też do takiego zwykłego oczyszczania noska - "psikając" wcześniej sterimarem. Ale oczywiście nie czyszczę noska Natalii codziennie, tylko gdy jest taka potrzeba.

Wszelkie zabiegi związane z kąpielą, a więc i mycie buźki Mała znosi rewelacyjnie. Ubieranie też - nawet przez głowę. Z czapką bywa różnie, jeśli całe ubieranie dłużej trwa, to wkurza się przy czapce.

Rajtuzki różnokolorowe bez problemu kupuję w sklepach z odzieżą niemowlęcą - mają oznaczenia podobne jak ubranka, tyle, ze podwójne, np. ja kupuję dla Natalii rozmiar 56-62.

reklama
A najlepsze jaja były jak ostatnio ja , Szymon i moja siostra oglądaliśmy "koło fortuny"
Aga mówi :" no Szymon, znasz hasło????"
Szymon :" guuuuuuuu"
Aga:" no co ty, za krótkie!!!"
Szymon:" buuuuuuuu"

MYŚLAŁAM ŻE PADNIEMY ZE ŚMIECHU!!!!! Az SIĘ sZYMON PRZESTRASZYŁ OD TEGO NASZEGO WYBUCHU ŚMIECHU :-D:-D:-D

Do góry