reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

megii78 pisze:
Może masz rację, przeszłaś już przez całą ciążę w odróżnieniu od nas, ale napisz dlaczego tak uważasz.

Pzdr

ta fotka krazy po bb juz od dawna, jeszcze jak ja bylam w ciazy to ja widzialam...........

a co do tego dlaczego tak sadze, to dziecko ma chyba za malo miejsca zeby az tak wyprostowalo noge i nacisnelo na brzuszek mamy...........

jedyne rzeczy, ktore czyulam przez brzuch to pupa, czasem kolanko i glowa...........

reklama
mowiac ze krazy juz od dawna mialam na mysli, ze juz pare razy czytalam ze to fotomontaz...........:) :)

zreszta przekonasz sie o tym na wlasnej skorze :) :)

Napisałaś "ta fotka krazy po bb juz od dawna, jeszcze jak ja bylam w ciazy to ja widzialam..........."

Ale pisząc to co piszę wcale nie twierdzę, że nie masz racji wręcz napisałam że mnie przekonuje twoja wypowiedź.

megii78 pisze:
Napisałaś "ta fotka krazy po bb juz od dawna, jeszcze jak ja bylam w ciazy to ja widzialam..........."

Ale pisząc to co piszę wcale nie twierdzę, że nie masz racji wręcz napisałam że mnie przekonuje twoja wypowiedź.

to nie zaden zarzut..........raczej wyjasnienie i sprostowanie.......... ;D ;D ;D ;D ;D

miloby bylo zobaczyc taka stopke swojej dzidzi...........ja widzialam tylko tylek Kubusia :) ale to tez bylo mile...........

ja juz od dawna widze kolana pupe i jak dotykam brzuszka to odrazu mozna wyczuc gdzie co jest mimo iz mala 2 tyg temu wazyla juz 2 kg i jak sobie pomysle ze ma wazyc jeszcze prawie raz wiecej to przeciez i brzuch sie az tak nie powiekszy...moze nie bedzie tego tak widac ale calkiem mozliwe ze podobnie:):)
Wkoncu kazda kobitka jest inna i kazda dzidzia inna to pewnie zalezy tez od ulozenia:):)

Co do fotki to nie wiem ale tez dawnooo temu ja tu widzialam ... i mamy ktore juz urodzily chyba wiedza najlepiej czy jest wogole mozliwosc zeby cos zobaczyc procz gorek 5-7 cm :) dlugosci nozek itd:)

Moje drogie fotka to fotomontaz, nie zdajecie sobie sprawy jak grube są ścianki macicy- dzidzia nie dałaby rady tak mocno na nie nacisnać żeby uwypuklić swoje kształty tak dokładnie. Owszem wyczuwa się górki i pagóreczki, można się domyślać ze to rączka, tu kolanko (szczególnie po intensywności kopów ;)) ale takiego obrazka w lustrze nie zobaczycie. I dobrze nawet, wyobrażacie sobie gdybyście nagle doznały jakiegoś wypadku z uderzeniem w brzuch- przecież gdyby dzieciątko było tak "prawie pod skórą" jak na tym zdjęciu to łatwo stałaby się mu krzywda, a tak grube ścianki macicy je chronią.

Ja pierwsze ruchy poczułam w 20tc na początku nie wiedziałam czy to jest to ale kiedy zaczęło się częściej powtarzać byłam już pewna :laugh: teraz ciągle czekam kiedy dzidzia sie odezwie.Prawdą jest to że do dziecka można mówić obecnie jestem w 26tc i bardzo często mówię do mojego brzuszka a dzidziuś odpowiada kopniakami więc wiem że słyszy

reklama
Jestem w 22 tygodniu ciąży. Od 2-ch tygodni czuję jak dzidzia kopie i to już coraz mocniej. Ale od 2-ch dni nic nie czuję. Czy to jest normalne? Czy powinnam się niepokoić i zgłosić sie do swojego lekarza? Jest problem. Teraz jest długi weekend i nie przyjmuje. Co powinnam zrobić? Proszę o pomoc. Bożena

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry